Prawo do odpoczynku

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Bella*

Prawo do odpoczynku

Postautor: Bella* » 11 lis 2020, 4:00

Drodzy sąsiedzi Avii 5 klatka D
Mam pytanie Czy ten artykuł kodeksu karnego Nas dotyczy:
rt. 51. kodeksu wykroczeń mówi, że "kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny." :?:
Czy mogę liczyć na Wasze zgłoszenia do administracji w sprawie mieszkania nr 1xx
Czy my musimy godzi się na nocne imprezy ,krzyki , głośną muzyką wulgarne słowa, którymi posługują się ci ludzie ,w zasadzie tylko 3 (kurwa kurwa ,kurwa)....
Czy My nie mamy prawa do odpoczynku
Czy musimy być przez nich zastraszani( bo jakiś ojciec i matka postanowił że syn będzie mądry A syn ma inne plany na życie....
Proszę zareagujmy....
Chyba że żyjemy na osiedlu głuchoniemych ....to przepraszam z góry za temat

marcin81

Re: Prawo do odpoczynku

Postautor: marcin81 » 28 lis 2020, 6:28

Podaj nazwisko tych prostaków, wywiesimy na balkonie/oknie stosowne szyldy. Tak to jest jak chamstwo i tępe kredyciarstwo dostanie trochę gotówki.

lukaszstrak

Postautor: lukaszstrak » 30 lis 2020, 1:21

Pytanie czy chodzi Panu o mieszkanie 1xx czy 1xx (naprzeciw wejścia do windy)? Brak mi słów na sąsiadów ze 1xx. Mam dwójkę dzieci i staram się być wyrozumiałym, ale jak można wrzeszczeć o 12/1 w nocy? Można się zapomnieć w dzień, ale w nocy takie krzyki i trzaski? Ci ludzie myślą, że tego nie słychać?

MieszkaniecAvi

Postautor: MieszkaniecAvi » 07 gru 2020, 18:26

Szanowni Państwo,
My nie mieszkamy w bezpośrednim sąsiedztwie tego mieszkania, a i tak słyszymy bardzo dobrze, to co się w nim dzieje. Urządzane są tam bardzo głośne imprezy, wrzaski, śpiewanie etc. do porannych godzin. W dzień również słychać głośne tupotanie, trzaski i rozmowy. Zauważyliśmy, że w czasie trwania każdej z imprez tam odbywających się, nie śpi połowa bloku... I nikt na to nie reaguje...
My postanowiliśmy, że nie będziemy bierni i grzecznie zwróciliśmy uwagę głośnym sąsiadom. Od tej pory imprezy się skończyły. Nie ma jednak gwarancji, że temat znowu nie powróci. W każdym bądź razie w kolejnym kroku, będziemy wzywać policję.
Dziwi nas jednak postawa ludzi mieszkających w tym bloku, szczególnie tych mieszkających w bezpośrednim sąsiedztwie. Mieszkanie obok takich sąsiadów musi być bardzo uciążliwe (także w dzień) a chyba każdy z Państwa zasłużył na odpoczynek we własnych czterech kątach.

Bella*

Postautor: Bella* » 11 gru 2020, 23:14

Bardzo dziękuję za reakcję :D Mieszkaniec Avi :D
Ja też nie pozostałam bierna :!:
Oni nie muszą wynajmować tego mieszkania, jeżeli nie umieją przestrzegać pewnych zasad....
Walczymy o swoje prawo....jesteśmy wspólnota mieszkaniową,,proszę reagujmy w takich sprawach...
W pojedynkę jest trudniej....
Dziękuję Jeszcze raz za odzew na mojego posta.... :!:

Ghost

Postautor: Ghost » 20 gru 2020, 17:44

Mieszkania ktore opisujecie fakt patola.Reagowalismy. Prawda jest taka ze nikt nie reaguje a rownie wkurzajace jest stukanie mlotkiem i bieganie dzieci to jakas masakra. Teraz pisze posta w Niedziele o 16.40 i non stop ktos wali mlotkiem do tego zaczyna szczekac pies. Naprawde duzo by daly dywany w mieszkaniach. Sami sobie takie sprawilisny z mysla o tych pod nami. Przynajmniej nie slychac tak tego dudnienia i kazdego kroku doslownie kazdego. Prosze kazdego z Was zeby w ciagu dnia uwazac na to jak sie zachowujecie. Czy naprawde musicie chodzic na pietach i non stop walic mlotem.

marcin81

Postautor: marcin81 » 25 sty 2021, 6:57

Mówicie o tym mieszkaniu gdzie podobno niewiasta głośno sapie pod nieobecność swego partnera zyciowego a ten "odwiedzający" wykrzykuje obraźliwe słowa?? :D Podobno niezly element i istna mieszanka kultur.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”