Właśnie w tej sprawie chciałam napisać, ponieważ przed chwilą otrzymałam odpowiedź od zarządcy o treści:
Odnośnie naliczania opłat za kontener gruzowy to będą one naliczane dla wszystkich członków wspólnoty do czasu aż kontener zostanie zabrany. Jest to jedynie sprawiedliwe rozwiązanie. Fakt ukończenia remontu przez konkretnego członka Wspólnoty nie zwalnia go z opłat ponieważ osoby, które nawet nie rozpoczęły jeszcze remontu także za kontener płacą. Przy czym należy zaznaczyć, że są to zaliczki i zostaną one rozliczone do rzeczywistych poniesionych przez Wspólnotę kosztów.
Wszystkie śmieci powinny być wrzucane obecnie do kontenerów do czasu aż pojawią się pojemniki na śmieci bytowe - stosowna informacja zawiśnie jutro na śmietnikach.
Planujemy kontenery na śmieci bytowe podstawić od 1 czerwca, oczywiście wiąże się to z dodatkową opłatą jaka zostanie naliczona za wywóz tych śmieci. Czyli kontener, załóżmy hipotetycznie, będą utrzymywać na dziedzińcu jeszcze z pół roku albo i dłużej, a my będziemy podwójnie płacić :/
Madlen mi również nie uśmiecha się podwójnie płacić

Dla przykładu w Avii 4 od chwili zgłoszenia zarządcy o zakończeniu remontu, płacili tylko za śmieci bytowe.