Szkaradne windy na Avii 5 - czy będą jeszcze zmieniane?
Re: Szkaradne windy na Avii 5 - czy będą jeszcze zmieniane?
No, rzeczywiście okropne są bardzo i chyba we wszystkich blokach Avia/Orlińskiego takie są :/
-
ja caly czas myslalam ze bedzie cos robione z tymi windami, kladziona ladna blacha i zabudowujaca ten panel i lustro, no ale przeciez budimex juz dawno oddal blok do uzytku, wiec kto mialby to robic.. no chyba ze Wspólnota na nasz koszt, co jest bez sensu ponosic takiw koszty.
Faktycznie, jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi ta winda w porównaniu do tej z Orlińskiego 4, ciekawe jaka była różnica w cenie metra kwadratowego mieszkania w jednym i drugim budynku.
Obie te windy są brzydkie i wyglądają jak z jakiegoś prlowskiego bloczyska. 

-
albo jak juz ktos zauwazyl, jak windy towarowe.
Najtańsze, najgorszej jakości. Po prostu dziadostwo.
A w kwestii wind, widziałem że w niektórych klatkach zmienili panele przywołujące windy, że widać na którym piętrze jest winda. Jednak w większości zostały stare panele. Zastanawiam się czy będą one wymieniane wszędzie, czy tylko tam gdzie ewentualnie były "uszkodzone"? Wie ktoś może coś?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mike_ pisze:Obie te windy są brzydkie i wyglądają jak z jakiegoś prlowskiego bloczyska.
Co lepsze niektóre prlowskie bloki mają ładniejszą windę po wymianie paneli na nowe

Szczerze nigdzie nie widziałem zabudowy wind jak na załączonych obrazkach, ale na stronie Kone - producenta naszych wind widać nasz produkt - EcoSpace - https://www.kone.pl/produkty/windy-dzwigi/ecospace.aspx
Avia 4 też ta takie windy ?
Kone oferuje pakiet stylistyczny, budimex z tego zrezygnował ? -> https://www.kone.pl/Images/brochure-kon ... -18364.pdf
Ta winda ze zdjęcia, to chyba dokładnie taka, jak w Orlińskiego 4
Pewnie najtańsza, ale też nie spodziewałem się tego, że Budimex zamontuje droższe. Z drugiej strony liczy się dla mnie przede wszystkim to, żeby windy działały niezawodnie oraz nie były zdewastowane.

też uważam, że nie ma co robić afery o windę. Jak sami nie będziemy o nie dbać to chociaż by była nówka sztuka najładniejsza na świecie to nic to nie da
. Ma działać 

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”