Zebranie z zarządcą / relacja ze spotkania wspólnoty mieszkaniowej Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
ked14

Re: Zebranie z zarządcą / relacja ze spotkania wspólnoty mieszkaniowej Avia 5

Postautor: ked14 » 06 kwie 2018, 7:48

AsiaMieszko pisze:
maniekmal pisze:
AsiaMieszko pisze:Dostałam info od mieszkańca Avii 3 ze u nich na zebraniu udalo sie doprowadzic do kosztu 1.8 zl za metr garazu !!!! a wiec normalna stawka..
Jesli u nas nikt nie poruszyl tego tematu to jestem w szoku bo to bardzo wazna kwestia..

+ 0,90zł ochrona
+ 0,10 fundusz remontowy

=2.80zł/mkw

Wiem od mieszkanca Avii 3 ze ochrona bedzie odwołana w ciągu ok. miesiąca i bedzie monitoring. Wiec te 90 groszy odpadnie takze. Bedzie kolosalna różnica
miedzy oplata na garaz w Avii 3 a u nas, ponieważ u nas jest ponad 120 zl.

a skąd to wiesz, jak głosowanie się jeszcze na dobre nie zaczęło?

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 06 kwie 2018, 23:45

Rozmawialam z mieszkancem Avii 3 i stad mam te informacje.

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 07 kwie 2018, 13:45

U nas rezygnacja z ochrony sie nie powiedzie widac po czesciowych wynikach glosowania i BARDZO DOBRZE

wojtek

Postautor: wojtek » 08 kwie 2018, 15:35

dejvid1980 pisze:U nas rezygnacja z ochrony sie nie powiedzie widac po czesciowych wynikach glosowania i BARDZO DOBRZE

Częściowe wyniki głosowań są gdzieś widoczne?
Głosowałem na zebraniu a w systemie Marhal nie mam zablokowanej opcji głosowania - nie ma synchronizacji? Pewnie jak kliknę w systemie to będzie podwójny głos i nieważny

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 08 kwie 2018, 19:18

Ma marhalu widac po kliknieciu pokaz wyniki :-D

malami

Postautor: malami » 08 kwie 2018, 21:51

Jakie są korzyści tej ochrony? że ktoś większości czasu siedzi tam w pokoju i raz na jakiś czas przejdzie po dziedzińcu? Ani już paczek nie przyjmują z DHl, furtkę i tak ktoś zepsuł, non stop wciśniete mamy ulotki do skrzynek... ja nie widze żadnej korzyści z tej ochrony... jesli obawiamy się szkód na budynku typu - szkaradne napisy to ewidentnie bardziej zda egzamin okamerowanie... tak samo z kradzieżą aut postawionych pod blokiem i itp... mam nadzieje ze to głosowanie przejdzie

Giees

Postautor: Giees » 09 kwie 2018, 11:17

Z mojego punktu widzenia ochrona jest lepszym rozwiązaniem aniżeli kamery . Kamery działają tylko jako straszak a taka jest prawda ze nie uchwyca wszystkiego i nie wyręczą ochrony w
Przyjęciu paczek , zareagowania w sytuacji gdy np leje sie woda i nie było nikogo w domu ( taka sytuacje miałam w zeszłym roku ) - ochrona
Odrazu zareagowała , miała klucze do zaworów i zainterweniowala. Znam wiele osiedli gdzie monitoring jest ale nie odstraszył potencjalnych wandali i znajomi do dzisiaj dzielili sie historiami . Zwrócic uwagę trzeba tez
Na to ze ochroniarz jaki by bie był zawsze zainterweniuje jak np jakiś bezdomny będzie na dziedzińcu lub zostanie coś uszkodzone - kamera tylko zarejestruje i tyle. Poza tym czynsze są naprawdę w rozsądnych kwotach - ja
Osobiście nie odczuwam ze płace
Zbyt dużo np na ochronę.

ptr85

Postautor: ptr85 » 10 kwie 2018, 23:20

Jeśli ochrona jest najlepszym rozwiązaniem...to zapraszam na osiedle Interbudu na Bobrzyńskiego:
https://www.google.pl/maps/@50.0210646, ... 312!8i6656

Na każdym słupie jest po 3 kamery, dzisiątki jeśli nie setki na całym osiedlu. I do tego jedna budka z ochroniarzami gapiącymi się w ekrany. 30dniowy zapis danych. Koszt 30pln za 75 metrowe mieszkanie xD. (moje drugie mieszkanie więc stąd znam ceny)

Na Avii wszystko jest poręcone
Ochrona to koszt 1pln za metr kw. mieszkania i miejsca w garażu czyli 80pln/miesiąc ... i kiepska skuteczność
Eksploatacja za miejsce garazowe taka jak za mieszkanie XDDD

Apeluję do Was o dwie rzeczy:
- likwidację ochrony na koszt monitoringu
- zmniejszenie opłat z miejsce w podziemiu

Giees

Postautor: Giees » 11 kwie 2018, 6:18

Mieszkałam na tym osiedlu na Ruczaju i szczerze jak dla mnie ten monitoring - osiedle chyba najładniejsze na całym Ruczaju :-) jednak nie porównujemy małych bloków z mała działka , i nie zamknięta enklawa do avi przy ruchliwej ulicy. Ja myśle zeby wszystkim na avi żyło sie dobrze to negocjowanie stawek za utrzymanie garaży - dlaczego Np ja jako mieszkaniec bez garażu muszę cierpieć z powodu braku ochrony dlatego ze Np sąsiad wykupił to miejsce i musi za niego tyle płacić . Wierze ze czujecie sie oszukani bo gdybym zapłaciła tyle za miejsce postojowe to bym nie godziła sie na tak wysokie dodatki do czynszu.... cieszę sie ze jest głosowanie i sprawiedliwie zostaną podzielone głosy . Dla mnie monitoring ma sens właśnie s przypadku dodatkowej ochrony a noe likwidacji ochrony na stałe.

mmm123

Postautor: mmm123 » 11 kwie 2018, 7:04

ptr85 pisze:Jeśli ochrona jest najlepszym rozwiązaniem...to zapraszam na osiedle Interbudu na Bobrzyńskiego:
https://www.google.pl/maps/@50.0210646, ... 312!8i6656

Na każdym słupie jest po 3 kamery, dzisiątki jeśli nie setki na całym osiedlu. I do tego jedna budka z ochroniarzami gapiącymi się w ekrany. 30dniowy zapis danych. Koszt 30pln za 75 metrowe mieszkanie xD. (moje drugie mieszkanie więc stąd znam ceny)

Na Avii wszystko jest poręcone
Ochrona to koszt 1pln za metr kw. mieszkania i miejsca w garażu czyli 80pln/miesiąc ... i kiepska skuteczność
Eksploatacja za miejsce garazowe taka jak za mieszkanie XDDD

Apeluję do Was o dwie rzeczy:
- likwidację ochrony na koszt monitoringu
- zmniejszenie opłat z miejsce w podziemiu

Wreszcie jakiś głos zdrowego rozsądku na tym forum. Mam nadzieję, ze na Avii będzie więcej takich mieszkańców to i żyło będzie się lepiej.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”