Lokale użytkowe w budynku Avia 5 - co w nich powstanie

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
gucio

Re: Lokale użytkowe w budynku Avia 5 - co w nich powstanie

Postautor: gucio » 10 lut 2017, 20:19

dudicom pisze:
gucio pisze:Na O1 kupila Alma kilka lokali i je laczyli ale teraz po tym wszystkim to nie wiem co bedzie ..

To O1 jakieś pechowe...

Akurat pechowa Alma ;)
Nie dołuj bardziej ludzi :P

supper

Postautor: supper » 10 lut 2017, 21:42

Taki Awiteks by się przydał, w końcu od naszego bloku droga na przystanek i tramwaj więc jakiś ruch by był. Na pewno lepsza lokalizacja niż na O1

adi

Postautor: adi » 11 lut 2017, 20:27

Piekarnia na pewno by się przydała, choć są takie ze smaczniejszym pieczywem i równie niedrogim. Przydałby się też jakiś spożywczy niewielki, a co otworzą, to zobaczymy :) Dajcie znać, jeśli będziecie coś wiedzieć.

Arav

Postautor: Arav » 12 lut 2017, 12:23

co do spożywczaka to jak kupowałem mieszkanie to mi Bx powiedział że pod całym O1 będzie jeden wielki sklep spożywczy

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 13 lut 2017, 0:58

Moim zdaniem na osiedlach Avia/Orlińskiego przydałyby się: market ogólny typu Spar, piekarnia, apteka, zieleniak, ewentualnie jeszcze jakiś salonik kosmetyczno-fryzjerski albo szewc:)
Ostatnio zmieniony 13 lut 2017, 16:56 przez Ekspresjah, łącznie zmieniany 1 raz.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 13 lut 2017, 8:33

Ekspresjah pisze: Na Dąbiu, gdzie teraz mieszkam, są dwa takie punkty i będzie mi ich brakowało... (tak jak i Spara, Żabki, Biedronki, Delikatesów Podwawelskich, apteki, sklepu Metallic - ze wszystkim, co nagle może przydać się w domu, szewca). Choć może na sąsiednich osiedlach znajdziemy takie sklepiki?

Chyba zmartwię, ale Avie zbudowano na pustyni i ogrodzono wysokim płotem. Ani szewca ani kowala, ani zieleniaka, dookoła tylko beton, a za płotem kompletnie nic. :D Jest szansa, że z Twoim planem wszystko powstanie, chociaż mam poważne obawy do delikatesów Podwawelskich. Z dzierżawą pod obwoźne stragany też widzę problem, bo wielu kowbojów ma już długoterminowe ustne umowy na postoje dla koni ;)

iti

Postautor: iti » 13 lut 2017, 10:46

Ja rozważę wynajęcie mojego miejsca postojowego pod żuka-warzywniaka, więc będzie dobrze ;)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 13 lut 2017, 17:01

ngy16687 pisze:Chyba zmartwię, ale Avie zbudowano na pustyni i ogrodzono wysokim płotem. Ani szewca ani kowala, ani zieleniaka, dookoła tylko beton, a za płotem kompletnie nic. :D Jest szansa, że z Twoim planem wszystko powstanie, chociaż mam poważne obawy do delikatesów Podwawelskich. Z dzierżawą pod obwoźne stragany też widzę problem, bo wielu kowbojów ma już długoterminowe ustne umowy na postoje dla koni ;)

Lepiej po każde kilo ziemniaków (nie każdy ma trójkę dzieci do wykarmienia;)) maszerować do Lidla albo tracić 2 godziny na "szybkie" zakupy w Carrefourze;) Cieszę się, że w poniedziałkowy poranek moja fantazja na temat osiedla idealnego, gdzie ludziom łatwo się żyje, tak zainspirowała Twoje szare komórki do napisania jakże kreatywnego posta, który - choć ciekaw - nic nie wnosi do tematu. Pozwolę sobie jednak zakończyć dyskusję, gdyż zaraz ktoś mi zarzuci, że nie jestem z Avii 5;)

supper

Postautor: supper » 14 lut 2017, 14:53

Miałem dziś odbiór i Pani z budimexu twierdzi, że będzie:
1. apteka
2. fryzjer
3. stomatolog
i prawdopodobnie piekarnia
Lokale jeszcze nie odbierane

dorian

Postautor: dorian » 03 maja 2017, 18:53

Wiadomo już jakie lokale użytkowe powstaną w 5? po za apteką w innych też już zaczął się remont

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”