Odbierałem z nimi kiedyś mieszkanie, i generalnie sporo biorą, a z perspektywy czasu ich pomoc nie była aż taka kluczowa, niby mają niezłe zabawki, ale ktoś tu pisał, że można sobie takie kupić też w Lidlu za kilkadziesiąt złotych

Przepływ powietrza w instalacji można niby sprawdzić specjalnym miernikiem, ale można też zapalniczką czy zapałkami

Z perspektywy czasu, wolałbym jednak wybrać się z kimś, kto mieszkanie będzie wykańczał ostatecznie, bo lepiej wie, co może być problemem. A żeby obejrzeć czy nie ma rys na oknach, to nie trzeba specjalnej filozofii. Ale wiadomo, że każdy robi, jak może.
A jeśli chodzi o odbiory nowych mieszkań od dewelopera w Avii 5, to mnie ciekawi mnie, jak Budimex będzie sobie radził z naprawą usterek, bo z tym bywa różnie, działają opieszale i mało dokładnie. Np. pomimo tego, że mieli 30 dni na to, wymiany okna czy grzejnika, to sam sobie musiałem dopilnować, włącznie z tym, że nawet nie było oględzin ludzi z tych firm w czasie, który miał na to deweloper, więc musiałem jeszcze dodatkowo poświęcać sporo swojego czasu na umawianie się z nimi. Mam nadzieję, że w Avii pójdzie lepiej

Dawajcie znać, jak to wygląda!
Za to ostatnio widziałem, że ktoś już zaczyna tam wykończenia, wczoraj jak przechodziłem, to ludzie przywozili płytki czy panele, kilka tygodni i pierwsi mieszkańcy się pojawią