Wrażenia po odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
madlen

Re: Wrażenia po odbiorze mieszkania od dewelopera - Avia 5

Postautor: madlen » 24 lut 2017, 11:42

hej,
klatka C wczoraj odbiór z sukcesem:) Co prawda drobne niedociągnięcia były, ale zależało nam na znaczących uszkodzeniach, a o dziwko - równo , prosto, brak rys na szybach, czysto. Jedynie 3 usterki wpisane w protokół (dwa lekko uszkodzone parapety-do wypełnienia i pomylony opis na moim stanowisku w garażu- nie wiem jak to nawet możliwe;) ) maja je do dwóch tygodni poprawić (zobaczymy;) ).
Jestem tym odbiorem miło zaskoczona, bo nastawiałam się że będzie ciężko ;) a było naprawdę bardzo przyjemnie, miła Pani i Pan z budimexu spoko się z nimi rozmawiało, chętnie odpowiadali na pytania wszystko tłumaczyli.
Odbierałam z fachowcem.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 25 lut 2017, 3:41

[quote="zola"][/quote]

Co to zaszczelina na loggi pomiedzy płytkami a barierką???
Jak szeroki jest salon?

pavlick22

Postautor: pavlick22 » 25 lut 2017, 13:01

I bardzo dobrze, że jest szczelina. Na balkonie są olbrzymie wahania temperatur pewnie od -20 w zimie do +50 kiedy słońce w lecie nagrzewa loggie, a co za tym idzie wszystko pracuje. Usterką nie jest fakt, że ona istnieje tylko, że nie jest wypełniona jakimś silkaflexem itp. w kolorze fugi. Tak więc usterka jak najbardziej ale raczej z kategorii "pierdół".

A&D

Postautor: A&D » 25 lut 2017, 13:12

Szczeliny na balkonie są do wypełnienia, ale dopiero kiedy temperatura na zewnątrz będzie utrzymywać się na plusie. Budimex jest tego świadomy i bez zająknięcia wpisuje to do protokołu z adnotacją, że do wykonania na wiosnę.

M&M

Postautor: M&M » 02 mar 2017, 15:26

Dużo osób u Was nie odebrało? orientacyjnie pytam. Może być procentowo ;p

zola

Postautor: zola » 02 mar 2017, 16:29

M&M pisze:Dużo osób u Was nie odebrało? orientacyjnie pytam. Może być procentowo ;p

Słyszałem podczas odbioru od Budimexu, że klucze dostaje w czasie pierwszej próby 75% osób, ale nie wiem czy dotyczyło to tylko Avii 5 czy wszystkich bloków.

krzysiekg

Postautor: krzysiekg » 03 mar 2017, 18:22

M&M pisze:Dużo osób u Was nie odebrało? orientacyjnie pytam. Może być procentowo ;p

Ja nie odebrałem, ale dwójka moich znajomych tak. Wiem, że mała próbka danych, ale w tym przypadku to 66% ;)

A&D

Postautor: A&D » 08 mar 2017, 12:11

Hej, czy ktoś z Was miał już ponowny odbiór po poprawkach? Jak wrażenia?

ziki

Postautor: ziki » 09 mar 2017, 15:34

zola pisze:Obrazek

Genialne to duże okno :) Szkoda tylko, że widok nieco lepszy nie jest, ale i tak te przeszklenia w tych budynkach są super :!: Jaka duża jest loggia przynależąca do tego mieszkania? Wygląda na całkiem ustawną.

zola

Postautor: zola » 09 mar 2017, 16:02

ziki pisze:
zola pisze:Obrazek

Genialne to duże okno :) Szkoda tylko, że widok nieco lepszy nie jest, ale i tak te przeszklenia w tych budynkach są super :!: Jaka duża jest loggia przynależąca do tego mieszkania? Wygląda na całkiem ustawną.

Zgadza się co do widoku to można ponarzekać, ale co zrobić - większość osób w tej lokalizacji będzie miała widok na inne budynki, ale przynajmiej powinno być dużo światła (akurat kiedy odbierałem mieszkania to było pochmurno)

Co do wymiarów to zgodnie z korketa loggia ma wymiar 7,69.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”