Dokładne wymiary mieszkań od dewelopera w inwestycji Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Ana

Dokładne wymiary mieszkań od dewelopera w inwestycji Avia 5

Postautor: Ana » 18 sty 2017, 14:16

WITAM, CZY MOZE KTOŚ SKŁADAŁ WNIOSEK, O OTRZYMANIE PROJEKTU MIESZKANIA Z DOKŁADNYMI NOWYMI POMIARAMI WYSOKOSC ŚCIAN ITP. ORAZ Z INSTALACJAMI, Ja skladalam i za kazdym razem dostaje inna informacje jedna pani z budimexu mi mowi ze dostane a druga ze dopiero przy odbiorze (panie masakra) ja chcialam juz teraz dostac bo chce juz zrobic projekt łazienek bo na moje plytki sie czaka 2 tygodnie. PROSZE O ODPOWIEDŹ CZY KTOS SKLADAL TAKI WNIOSEK I Z JAKIM SKUTKIE. POZDRAWIAM

prusolka

Re: Dokładne wymiary mieszkań od dewelopera w inwestycji Avia 5

Postautor: prusolka » 18 sty 2017, 15:15

Ja od Pani z budimexu dowiedziałam się ze nie otrzymam dokładnych pomiarów powykonawczych na planie. Cytuję " trzeba sobie to samemu zmierzyć po odbiorze".

Arav

Postautor: Arav » 18 sty 2017, 19:18

Ja dostałem tylko taki wstępny plan z wymiarami ale Pani zastrzegła że rzeczywistośc może się różnić o kilka cm....

valmont

Postautor: valmont » 18 sty 2017, 21:28

ja dopłacilem 1200 zł do mieszkania - nie zamierzam nic składać- cieszę się, ze mam wieksze o 0,25 m2 mieszkanie :)

DonnieBrasco

Postautor: DonnieBrasco » 19 sty 2017, 15:31

A czy nie lepiej wpaść samemu na budowę z miarką i kartką i sobie wszystko dokładnie pomierzyć? Ktoś życzliwy powinien wpuścić Cię na mieszkanie ;)

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 20 sty 2017, 9:29

Niestety nie ma takiej możliwości ,żeby ktoś Cie wpuścił przed odbiorem na mieskzanie.

Nowy

Postautor: Nowy » 20 sty 2017, 12:25

Nie podają dokładnych wymiarów, bo sami ich jeszcze dokładnie nie znają, do czasu aż doprowadzą mieszkanie do stanu deweloperskiego, jakim ma otrzymać je klient :)

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 22 sty 2017, 16:51

Witam,
można uzyskać plan mieskzanie z wymiarami aczkowielk nie są ona bardzo dokładne
ale na etapie planowania kuchni czy łazienki w zupełnośći wystarczają ( nawet mająć dokładne plany i tak firm zajmująca się kuchnią czy łazienką musi wejść i samemu zwymiarować ) więc wykonać projekt można na podstawie tych planów
ja na podstawie tych planów zaprojektowałem kuchnię oraz łazienkę , kolosalnych różnic nie będzie
wyskokść mieszkań an Avi 5 to 265 cm
w załączniku plan jak ja otrzymałem
Załączniki
wymiary.jpg
wymiary.jpg (115.61 KiB) Przejrzano 5758 razy

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 22 sty 2017, 21:58

dejvid1980 pisze:Witam,

Od Budimeksu można dostać jeszcze bardziej dokładne wymiary, na których podane są odległości od okien, drzwi, kominów itd., szerokości okien, drzwi, kominów, ścian itd. O taki plan trzeba osobno zawnioskować. Ja poprosiłam o niego jeszcze przed podpisaniem umowy deweloperskiej.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 23 sty 2017, 1:39

Ekspresjah pisze:
dejvid1980 pisze:Witam,

Od Budimeksu można dostać jeszcze bardziej dokładne wymiary, na których podane są odległości od okien, drzwi, kominów itd., szerokości okien, drzwi, kominów, ścian itd. O taki plan trzeba osobno zawnioskować. Ja poprosiłam o niego jeszcze przed podpisaniem umowy deweloperskiej.

Jak ie ten plan fachowo nazywa?
Ja kiedys prosilam o costkaiego lecz nie dostalam nic dokladnego.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”