Odbiory nowych mieszkań od dewelopera i poprawki - budynek Avia 5
Odbiory nowych mieszkań od dewelopera i poprawki - budynek Avia 5
Czy trwają już drugie odbiory po poprawkach stwierdzonych podczas pierwszych prób odbiorowych?
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera i poprawki - budynek Avia 5
dudicom pisze:Czy trwają już drugie odbiory po poprawkach stwierdzonych podczas pierwszych prób odbiorowych?
Tak trwają - ja wczoraj odbierałem drugi raz, tym razem z sukcesem chociaż pomimo tego nadal mam dwie usterki, które Budimex ma poprawić
Do mnie przysłali pismo, że ze wzgledu "na wieloetapowość robót" czas potrzebny na wykonanie niezbędnych prac może ulec przedłużeniu do 60 dni".
Niemniej zapewniają, że "dołoża wszelkich starań aby prace porawkowe przeprowadzic jak najszybciej" .
Ale kiedy dzwoniłem do BDX, to otrzymałem informacje, że wcześniej raczej nie będzie i aby raczej spodziewać się dotrzymania tego terminu 60 dni.
Czyli ponowny odbiór mam ok. 15 kwietnia ...
Niemniej zapewniają, że "dołoża wszelkich starań aby prace porawkowe przeprowadzic jak najszybciej" .
Ale kiedy dzwoniłem do BDX, to otrzymałem informacje, że wcześniej raczej nie będzie i aby raczej spodziewać się dotrzymania tego terminu 60 dni.
Czyli ponowny odbiór mam ok. 15 kwietnia ...
Też takie pismo dostałem. Wszystkie usterki usunęli ale tej najważniejszej nawet nie zaczęli..
Dlatego dogadałem się z podwykonawcą na rekompensatę finansową i po paru dniach odebrałem mieszkanie.
Usterkę usunę we własnym zakresie i po niższym koszcie niż rekompensata
Dlatego dogadałem się z podwykonawcą na rekompensatę finansową i po paru dniach odebrałem mieszkanie.

supper pisze:Też takie pismo dostałem. Wszystkie usterki usunęli ale tej najważniejszej nawet nie zaczęli..
supper, masz może odblokowane wiadomości prywatne? napisałam dziś do Ciebie rano z pewnym pytaniem

Nie mogę wysłać Wam wiadomości na priva.
Dogadałem się przypadkiem - bo byłem akurat na innym mieszkaniu w tym czasie jak panowie od budimexu sprawdzali wykonanie innych usterek.
Zagadałem do nich i weszliśmy na mieszkanie. Trochę się wkurzyłem jak zobaczyłem, że po miesiącu czasu główna usterka nawet nie została ruszona (pęknięta posadzka w łazience i wystające o jakieś 5mm kolanko spływowe). Usterka jakoś bardzo nie przeszkadza bo tak idzie na to klej a na wystającym kolanku będzie zabudowa geberitu.
Można z nimi negocjować - najpierw oferowali worki z klejem. Ostatecznie zgodzili się na kasę - można za to kupić w miskę WC
Jak się z nimi dogadacie to oni dzwonią bo budimexu zgłaszają zrobienie usterek.
Podczas odbioru podpisuje się oświadczenie, kasę od wykonawcy i odbiera klucze.
Gdybym miał fachowców to bym pewnie odebrał mieszkanie w pierwszym terminie. Ale, że mi się nie spieszyło to zgłosiłem pozostałe usterki, łącznie z krzywizną na ścianie w kuchni, którą naprawili w terminie.
Spróbujcie ten numer: 512391147
Dogadałem się przypadkiem - bo byłem akurat na innym mieszkaniu w tym czasie jak panowie od budimexu sprawdzali wykonanie innych usterek.
Zagadałem do nich i weszliśmy na mieszkanie. Trochę się wkurzyłem jak zobaczyłem, że po miesiącu czasu główna usterka nawet nie została ruszona (pęknięta posadzka w łazience i wystające o jakieś 5mm kolanko spływowe). Usterka jakoś bardzo nie przeszkadza bo tak idzie na to klej a na wystającym kolanku będzie zabudowa geberitu.
Można z nimi negocjować - najpierw oferowali worki z klejem. Ostatecznie zgodzili się na kasę - można za to kupić w miskę WC

Jak się z nimi dogadacie to oni dzwonią bo budimexu zgłaszają zrobienie usterek.
Podczas odbioru podpisuje się oświadczenie, kasę od wykonawcy i odbiera klucze.
Gdybym miał fachowców to bym pewnie odebrał mieszkanie w pierwszym terminie. Ale, że mi się nie spieszyło to zgłosiłem pozostałe usterki, łącznie z krzywizną na ścianie w kuchni, którą naprawili w terminie.
Spróbujcie ten numer: 512391147
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 21:48 przez slwk, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Możesz wysyłać prywatne wiadomości :) Z pozdrowieniami
Powód: Możesz wysyłać prywatne wiadomości :) Z pozdrowieniami
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”