Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
Witam czy ktoś otrzymał rozliczenie czynszu za kwiecień od AS Nieruchomości?
Re:Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
Tak, rachunek jest w systemie Marhal On-line. Powinien też przyjść na maila, ale do mnie jeszcze nie dotarl. Btw, czy ktoś wie, jaki jest termin płatności czynszu do AS? Jak zapytałam o terminy płatności i konto, którego mam używać, otrzymałam odpowiedź :
W lewym górnym rogu (naliczenia z marca) znajdą Państwo numer swojego indywidualnego konta eksploatacji (trzy ostatnie cyfry odpowiadają numerowi Państwa lokalu), na który należy uiścić opłaty za równo za miesiąc luty jak i marzec br. oraz każdy następny. Termin płatności jest nieokreślony z powodu przekazania Państwu naliczeń po zamknięciu miesiąca.
Tak więc dalej nie wiem kiedy mam płacić regularne, pełne czynsze rozpoczynając od kwietnia
W lewym górnym rogu (naliczenia z marca) znajdą Państwo numer swojego indywidualnego konta eksploatacji (trzy ostatnie cyfry odpowiadają numerowi Państwa lokalu), na który należy uiścić opłaty za równo za miesiąc luty jak i marzec br. oraz każdy następny. Termin płatności jest nieokreślony z powodu przekazania Państwu naliczeń po zamknięciu miesiąca.
Tak więc dalej nie wiem kiedy mam płacić regularne, pełne czynsze rozpoczynając od kwietnia

Re: Re:Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
Z tego co tam wyczytałam to do 10 każdego miesiąca z góry czyli wychodzi na to że za kwiecień powinniśmy zapłacić do 10 kwietnia.
-
Re: Re:Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
jaki jest login i hasło do tego systemu Marhal? Skąd to macie?
-
Re: Czynsz za nowe mieszkania i jego płacenie - budynek Avia 5
nie wiem dlaczego nie moge zalogować się na ten portal korzytsjąc z danych zawartych w mailu do mnie
Mam dokładnie to samo, nie przyjmuje identyfikatora oraz hasła które otrzymałem e-mailem od AS Nieruchomości.
Zresztą jeśli chodzi o kontakt e-mailowy z ASem to jakaś masakra, e-maile idą tylko w jedną stronę, tzn. ja je dostaję od nich, ale jeżeli ja coś im napiszę to już nie raczą odpowiedzieć.
Wracając do logowania pewnie coś jest namieszane z hasłem lub loginem, pozostaje chyba kontakt telefoniczny z AS, ponieważ na e-maile nie odpowiadają, póki co nie mam na to czasu.

Zresztą jeśli chodzi o kontakt e-mailowy z ASem to jakaś masakra, e-maile idą tylko w jedną stronę, tzn. ja je dostaję od nich, ale jeżeli ja coś im napiszę to już nie raczą odpowiedzieć.
Wracając do logowania pewnie coś jest namieszane z hasłem lub loginem, pozostaje chyba kontakt telefoniczny z AS, ponieważ na e-maile nie odpowiadają, póki co nie mam na to czasu.

Czy ktoś ma już info jak ten czynsz w końcu zapłacić?
Po zalogowaniu do systemu Marshal mam tylko rozliczenie za kwiecień bez informacji na jakie konto trzeba przelać pieniądze no i w jakim terminie?
Po zalogowaniu do systemu Marshal mam tylko rozliczenie za kwiecień bez informacji na jakie konto trzeba przelać pieniądze no i w jakim terminie?
Informacja o wysokości opłat za marzec została wysłana do mnie w mailu w dn. 7.04.2017 r.
Tam jest podany nr konta eksploatacji na które należy przelać podaną w wyliczeniu kwotę.
Tam jest podany nr konta eksploatacji na które należy przelać podaną w wyliczeniu kwotę.
Ja mam w systemie naliczoną na razie tylko cząstkową opłatę za kwiecień (od daty zawarcia aktu przeniesienia). Mail natomiast żaden nie przyszedł. Być może dopiero przy kolejnych fakturach info będzie również wysyłane mailem.
Jak u nas wygląda kwestia opłaty za kontener? W innych budynkach należy zgłosić do zarządcy zakończenie prac wykończeniowych i wtedy ta opłata jest zdejmowana z faktury. U nas jest tak samo?
Jak u nas wygląda kwestia opłaty za kontener? W innych budynkach należy zgłosić do zarządcy zakończenie prac wykończeniowych i wtedy ta opłata jest zdejmowana z faktury. U nas jest tak samo?
Eksploatacja .......... 2,33 zł/m2 x 63,82 m2 pu = 148,70 zł
Wynagrodzenie Zarządcy 0,40 zł/m2 x 63,82 m2 pu = 25,53 zł
Działka infrastrukt. 0,27 zł/m2 x 63,82 m2 pu = 17,23 zł
I.Razem zaliczka: 191,46 zł
C.O.-opłata stała ..... 0,70 zł/m2 x 63,82 m2 po = 44,67 zł
C.O.-opłata zmienna.... 1,00 zł/m2 x 63,82 m2 po = 63,82 zł
Ciepła woda - opłata stała ........................ = 15,03 zł
Zimna woda i ścieki 10,15 zł/m3 x 3,00 m3/os x 1 os = 30,45 zł
Zimna woda do podgrz10,15 zł/m3 x 3,00 m3/os x 1 os = 30,45 zł
Podgrzanie wody ....13,00 zł/m3 x 3,00 m3/os x 1 os = 39,00 zł
Wywóz śmieci nietypowych 0,90 zł/m2 x 63,82 m2 = 57,44 zł
II.Razem zaliczkowe opłaty za świadczenia: 280,86 zł
----------------
RAZEM ZALICZKI I ŚWIADCZENIA: 472,32 zł
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z pozycją "C.O.-opłata stała" skoro zależy ona od metra miekszania to trochę dziwnę że nazywa się "stała"
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”