Osiedle Avia 5 - sprzedaż mieszkań w budynku

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
slwk
Administrator

Osiedle Avia 5 - sprzedaż mieszkań w budynku

Postautor: slwk » 04 gru 2014, 0:25

A nie wie ktoś może czy ruszyła już sprzedaż mieszkań w tym kolejnym budynku budowanym przez Budimex w Czyżynach? Z tego, co kojarzę, to zawsze niemal równo z tym, jak rozpoczynały się prace ziemne, developer zaczynał tu także podpisywanie umów rezerwacyjnych. Orientujecie się czy tak jest i w tym wypadku :?:

krzysiekg

Re: Osiedle Avia 5 - sprzedaż mieszkań w budynku

Postautor: krzysiekg » 04 gru 2014, 2:14

Witam serdecznie,

sprzedaż mieszkań w tym etapie trwa już od kilku miesięcy. Sam tam kupiłem mieszkanko ;)

http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... le-avia-5/ - tutaj stronka inwestycji.

Cieszę się, że w końcu ruszyli z budową inwestycją :)

Pozdrawiam

Risager

Postautor: Risager » 04 gru 2014, 11:20

Sprzedaż tego etapu zaczęła się we wrześniu i zapewne już dobiega końca ;)
Również jestem szczęśliwym posiadaczem jednego z mieszkań w tej inwestycji :D

iti

Postautor: iti » 04 gru 2014, 11:22

No właśnie na stronie wisiało to od dawna, czyli tu zaczęli sprzedawać zanim jeszcze wbili łopatę w ziemię. Od której strony kupiłeś mieszkanie? Będziesz miał widok na hangar starą zajezdnię? :) W ogóle, to przydałoby się tam jakieś przejście, które umożliwiłoby dostanie się przez ten teren do skrzyżowania Medweckiego ze Stella-Sawickiego. To nieźle skracałoby drogę z osiedla np. na tramwaj :)

Swoją drogą dodam tu jakoś niedługo mapkę osiedla Avia z numerami poszczególnych budynków, bo z tego co widzę, to często mylone są adresy z etapami budowy i robi się straszny galimatias ;)

iti

Postautor: iti » 04 gru 2014, 11:31

Swoją drogą, jeśli kupiliście tam mieszkania, to powiedzcie jak wygląda sprawa ewentualnych przeróbek względem początkowego projektu na osiedlu Avia? Budimex daje tu taką szansę, czy wszystko będzie oddawane dokładnie tak, jak na planie i w materiale informacyjnym i nie ma tu żadnych szans na wprowadzanie jakichkolwiek zmian :?:

Risager

Postautor: Risager » 04 gru 2014, 11:43

Ja mam ekspozycję na trzy strony południe-wschód-zachód, ale w budynku A (tym większym) więc z widokiem na osiedle, a nie na starą zajezdnię :)
Jeżeli chodzi o przeróbki, to jest tak jak we wszystkich innych budynkach tej inwestycji, czyli trzeba robić we własnym zakresie ;)

iti

Postautor: iti » 04 gru 2014, 11:57

To wystawę okien będziesz miał idealną :)
A jeśli chodzi o przeróbki, to niby kiedyś, jak kupowałem mieszkanie, ludzie z Budimexu mówili coś o tym, że na Orlińskiego przeróbek nie będzie, ale o Avii już się tak kategorycznie nie wypowiadali, ale widać, że to była ściema.

mko13

Postautor: mko13 » 21 cze 2015, 10:22

A jakie byly ceny mieszkan? Wiem, ze zaczynaly sie od 4,5 tys za metr. A jaka byla cena maks?

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”