Ochrona i jej kontynuowanie w bloku / zebranie wspolnoty - Avia 5
Ochrona i jej kontynuowanie w bloku / zebranie wspolnoty - Avia 5
Sasiedzi!!!Co dalej z ochrona w naszym bloku zostawiamy czy rezygnujemy jak inne bloki. Uwazam iz najlepiej bylo by sie porozumiec z innymi wspolnotami i zrobic jednego gora 2 ochroniarzy na cala Avie. I czy ktos wie kiedy 1 zebranie???
Re: Ochrona i jej kontynuowanie w bloku / zebranie wspolnoty - Avia 5
Jestem jak najbardziej za !
Jak już jesteśmy w temacie: czy u was na klatkach schodowych tez jest tak brudno? Czy ktoś tu w ogóle sprząta?
Jak już jesteśmy w temacie: czy u was na klatkach schodowych tez jest tak brudno? Czy ktoś tu w ogóle sprząta?
mlody pisze:Sasiedzi!!!Co dalej z ochrona w naszym bloku zostawiamy czy rezygnujemy jak inne bloki. Uwazam iz najlepiej bylo by sie porozumiec z innymi wspolnotami i zrobic jednego gora 2 ochroniarzy na cala Avie. I czy ktos wie kiedy 1 zebranie???
Biorąc pod uwagę, że nie wszystkie bloki są oddane to może być trochę ciężko dogadać się ze wszystkimi wspólnotami, a za bloki nie oddane wypowiada się Budimex. Poza tym, żeby to miało ręce i nogi to raczej zarządca powinien się skomunikować z innymi zarządcami i oni dopiero powinni przedstawić to członkom wspólnot.
BarBra pisze:Witaj. A kto móglby zorganizować zebranie wspólnoty? Musimy to zrobić sami? Jestem chętna na spotkanie, warto by było obgadać kilka spraw.
Zarządcza powinien zorganizować takowe spotkanie. Chociaż nasz chyba się nie wyrywa do tego, może jak parę osób napisze do niego w tym temacie to coś się ruszy.
Szml pisze:Jestem jak najbardziej za !
Podzielam opinie, że serwis sprzątający kuleje. Domofony chyba nie były nigdy odkurzane, a klatki są zwyczajnie brudne.
-
Po dzisiejszym kontakcie z pracownikami ochrony chyba zmieniam zdanie.
Byłem oczywiście za zachowaniem ochrony, ale po dzisiejszym to sam już nie wiem i zaczynam wątpić i jej jakikolwiek SENS.
Czemu?
Za to co opisałem w tym temacie:
Samochód zaparkowany na osiedl w poprzek ulicy
Dla leniwych sedno:
Byłem oczywiście za zachowaniem ochrony, ale po dzisiejszym to sam już nie wiem i zaczynam wątpić i jej jakikolwiek SENS.
Czemu?
Za to co opisałem w tym temacie:
Samochód zaparkowany na osiedl w poprzek ulicy
Dla leniwych sedno:
Auto stoczyło się i stało w poprzek naszej ulicy. Zgłosiłem ochroniarzowi zaistniałą sytuację, będąc zdziwiony, że od kilku godzin sam tego nie zauważył. Jednak odpowiedź z jaką się spotkałem sprawiła, że ręce mi opadły. Ochroniarz niemalże mnie wyśmiał! Powiedział, że jego to nic nie obchodzi, kompletnie go to nie interesuje. Dodał, że on się tym nie zajmie bo "długo już żyje i zna takie przypadki". Bał się, że pchając ze mną samochód coś w nim "zniszczy". Przedziwna argumentacja. Ochroniarz odszedł niewzruszony i totalnie niezaangażowany spacerować z założonymi rękami za plecami dalej. Przepraszam? Ale jeśli nie od sytuacji tego typu jest ochrona to od czego?
Pamiętam, że jakiś czas temu na forum była poruszana kwestia monitoringu oraz rezygnacji z ochrony. Spora część mieszkańców, w tym ja, nie godziła się na pozbawienie ochrony naszego osiedla. Ale po tym co usłyszałem przed chwilą to wyrzucić to na zbity pysk. Pozbyć się po prostu ochrony. Na co nam ochrona skoro NIC nie robi i JAWNIE to przyznaje co najzabawniejsze?
Tez rozważyłabym pozbycie się ochrony albo chociaż zmianę firmy. Dwa przykłady :
- Auta wiecznie parkujące na miejscu dla straży pożarnej. W ogole tego nie zauważają. Zacznę sama to zgłaszać..
- Moi znajomi szukali mojego bloczku. Ochroniarz zapytany o Avie 5 wzruszył rękami i powiedział "nie wiem gdzie to jest". Dodam,że stał pod moją klatką (F) ....
pozdrawiam
- Auta wiecznie parkujące na miejscu dla straży pożarnej. W ogole tego nie zauważają. Zacznę sama to zgłaszać..
- Moi znajomi szukali mojego bloczku. Ochroniarz zapytany o Avie 5 wzruszył rękami i powiedział "nie wiem gdzie to jest". Dodam,że stał pod moją klatką (F) ....
pozdrawiam
Ochona jest do D* mam tych niedoszkolonych starszych pseudo-ochroniarzy dość.
Wszystko potrafią wytłumaczyć by tylko nic nie robić.
Dyskusje na wszelkie tematy, nawet po 1.00 w nocy jak zgłaszasz impreze nie do zniesienia a on ci mówi że nic nie może zrobić i żebym była wyrozumiała bo też kiedyś impreze zrobię
NO DOSŁOWNIE zejść na dół i go po pysku ....
Wszystko potrafią wytłumaczyć by tylko nic nie robić.
Dyskusje na wszelkie tematy, nawet po 1.00 w nocy jak zgłaszasz impreze nie do zniesienia a on ci mówi że nic nie może zrobić i żebym była wyrozumiała bo też kiedyś impreze zrobię

-
Najlepiej jakby wszyscy za nas mieszkancow wszystko robili takie mam wrażenie.
Przeszkadza Ci impreza idziesz do sąsiada prosisz o spokój bo jest późno nie pomaga dzwonisz na policję
Źle zaparkowany samochód przeszkadza Ci w czym problem dzwonić na policję straż miejska problem z głowy ochrona ma swoje kompetencje i tyle co chcecie żeby jeszcze ochrona nam pomagała zakupy na piętro wnosić ? Mają chodzić po osiedlu i tyle co mają jeszcze otaczające samochody na orlinskiego pilnować jak posta pana z wcześniej ? Co ona ma do twgo jak ci chlopie samochod przeszkadzal trzeba bylo samemu interweniować takie sprawy się samemu załatwia Ty też w pracy wykonujesz obowiązki.innych czy tylko te co do Ciebie należą i za które Ci pracodawca płaci .
Też.jestem mieszkańcem ale drażnią mnie takie placzki które wymagają aby wszystko za nich załatwiać rzeczy które sam powinien zrobić
Tyle odemnie w temacie
A ochrona jaką by nie była zawsze jest i to wystarczy
Mieszkałem na osiedlu z ochrona kilka lat było ok
Przeszkadza Ci impreza idziesz do sąsiada prosisz o spokój bo jest późno nie pomaga dzwonisz na policję
Źle zaparkowany samochód przeszkadza Ci w czym problem dzwonić na policję straż miejska problem z głowy ochrona ma swoje kompetencje i tyle co chcecie żeby jeszcze ochrona nam pomagała zakupy na piętro wnosić ? Mają chodzić po osiedlu i tyle co mają jeszcze otaczające samochody na orlinskiego pilnować jak posta pana z wcześniej ? Co ona ma do twgo jak ci chlopie samochod przeszkadzal trzeba bylo samemu interweniować takie sprawy się samemu załatwia Ty też w pracy wykonujesz obowiązki.innych czy tylko te co do Ciebie należą i za które Ci pracodawca płaci .
Też.jestem mieszkańcem ale drażnią mnie takie placzki które wymagają aby wszystko za nich załatwiać rzeczy które sam powinien zrobić
Tyle odemnie w temacie
dejvid1980 pisze:Najlepiej jakby wszyscy za nas mieszkancow wszystko robili takie mam wrażenie.
Tyle odemnie w temacie
A jakie ma obowiązki ochrona bloku i terenów wspólnych należących do tego bloku?
Na czym polega praca w takim bloku ?
-
Droga wewnętrzna osiedla a tym bardziej ulica orlinskiego nie należą do czesci wspólnych .
Co do imprez mieszkania są własnością poszczególnych mieszkańców więc też nie należą do części wspólnych
Co do imprez mieszkania są własnością poszczególnych mieszkańców więc też nie należą do części wspólnych
dejvid1980 pisze:Droga wewnętrzna osiedla a tym bardziej ulica orlinskiego nie należą do czesci wspólnych .
Dalej nie otrzymałem informacji na temat obowiązków ochrony
"jakie ma obowiązki ochrona bloku i terenów wspólnych należących do tego bloku?
Na czym polega praca w takim bloku ?"
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”