Zebranie z zarządcą / relacja ze spotkania wspólnoty mieszkaniowej Avia 5
Zebranie z zarządcą / relacja ze spotkania wspólnoty mieszkaniowej Avia 5
Czy ktoś mógłby dać znać o czym była mowa na tym spotkaniu? jakie zapadły decyzje albo co się ciekawego działo?
Re: Zebranie z zarządcą / relacja ze spotkania wspólnoty mieszkaniowej Avia 5
ja też jestem ciekawa, niestety na tym nie mogłam być,
czy w tym roku coś się zmieni, zwłaszcza kosztowo?
ile wyniosła nadwyżka i na co zostanie przeznaczona
były jakieś szczególne problemy do omówienia
proszę jak ktoś ma chwilkę czasu to niech się wypowie
czy w tym roku coś się zmieni, zwłaszcza kosztowo?
ile wyniosła nadwyżka i na co zostanie przeznaczona
były jakieś szczególne problemy do omówienia
proszę jak ktoś ma chwilkę czasu to niech się wypowie
Nadwyżka wyniosła coś ponad 2000 zł czyli właściwie nic. przeniesiona na 2018 rok.
Tematy poruszane na zebraniu:
- wymiany żarówek na energooszczędne, czy ledowe w częściach wspólnych
- problemy z dźwiękiem (za cicho, szmery) w domofonach (zgłaszać do Zarządcy)
- brak instrukcji obsługi korzystania z domofonu przy klatce A (założą)
- ochrona, która nie chce odbierać paczek
- brak guzika otwierającego bramkę w kier. Avii 6 (w naprawie)
- odory (papierosy, gotowanie) z wentylacji
- parkowanie, ewentualne wprowadzenie strefy zamieszkania (tu może niech mnie ktoś poprawi), marne szanse, Budimex niechętny, musiałyby się zgodzić wszystkie Avie, a z wnioskiem wystąpić musiałby Budimex
- zamykanie bramy do osiedla będzie od 22-6 (albo 23) po całkowitym zakończeniu budowy
- nieoznakowane poziomo miejsca dla niepełnosprawnych na wysokości Żabki od Orlińskiego
- parkowanie na pasach między Avią 5 i 3 - Budimex ma postawić słupki
- parkowanie zasłaniające/utrudniające wyjazd z garażu podziemnego
- słabe ogrzewanie, coś o mocy przyłączeniowej MPEC (80 procent do tej pory)
- toczyła się długa dyskusja na temat monitoringu, Zarządca ma wystąpić z zapytaniem do firmy ochroniarskiej o ewentualny montaż kamer przez ich firmę oraz wiążący się z tym czas korzystania z ich usług (w ramach tej samej kwoty, która jest aktualnie) / montaż monitoringu przez firmę zewnętrzną i jednoczesna rezygnacja z ochrony to opcja druga - maksymalny koszt 16 kamer miałby wynosić max 38 tys. netto. Ze względu, że nasza wspólnota jest "młoda" i nie mamy żadnych 'wspólnotowych' oszczędności musiałoby się to odbyć etapami., inne info to w pomieszczeniu ochrony znajdują się kontrolki pożarowe.
- odczytywane były uchwały. Wszyscy, których nie było będą mogli zagłosować przez MarhalOnline.
Tyle do godziny 19.45, może coś pominęłam, to może ktoś uzupełni. Wiem, że miały byś wolne wnioski jeszcze. Może się ktoś podzieli info.
Tematy poruszane na zebraniu:
- wymiany żarówek na energooszczędne, czy ledowe w częściach wspólnych
- problemy z dźwiękiem (za cicho, szmery) w domofonach (zgłaszać do Zarządcy)
- brak instrukcji obsługi korzystania z domofonu przy klatce A (założą)
- ochrona, która nie chce odbierać paczek
- brak guzika otwierającego bramkę w kier. Avii 6 (w naprawie)
- odory (papierosy, gotowanie) z wentylacji
- parkowanie, ewentualne wprowadzenie strefy zamieszkania (tu może niech mnie ktoś poprawi), marne szanse, Budimex niechętny, musiałyby się zgodzić wszystkie Avie, a z wnioskiem wystąpić musiałby Budimex
- zamykanie bramy do osiedla będzie od 22-6 (albo 23) po całkowitym zakończeniu budowy
- nieoznakowane poziomo miejsca dla niepełnosprawnych na wysokości Żabki od Orlińskiego
- parkowanie na pasach między Avią 5 i 3 - Budimex ma postawić słupki
- parkowanie zasłaniające/utrudniające wyjazd z garażu podziemnego
- słabe ogrzewanie, coś o mocy przyłączeniowej MPEC (80 procent do tej pory)
- toczyła się długa dyskusja na temat monitoringu, Zarządca ma wystąpić z zapytaniem do firmy ochroniarskiej o ewentualny montaż kamer przez ich firmę oraz wiążący się z tym czas korzystania z ich usług (w ramach tej samej kwoty, która jest aktualnie) / montaż monitoringu przez firmę zewnętrzną i jednoczesna rezygnacja z ochrony to opcja druga - maksymalny koszt 16 kamer miałby wynosić max 38 tys. netto. Ze względu, że nasza wspólnota jest "młoda" i nie mamy żadnych 'wspólnotowych' oszczędności musiałoby się to odbyć etapami., inne info to w pomieszczeniu ochrony znajdują się kontrolki pożarowe.
- odczytywane były uchwały. Wszyscy, których nie było będą mogli zagłosować przez MarhalOnline.
Tyle do godziny 19.45, może coś pominęłam, to może ktoś uzupełni. Wiem, że miały byś wolne wnioski jeszcze. Może się ktoś podzieli info.
Witajcie
Niestety nie mogłam być obecna na zebraniu, ale widzę ze dużo kwesti zostało poruszonych - to na plus i cieszę sie ze administracja jest chętna na nasze wnioski
zastanawiam sie czy ktoś może poruszył temat parkowania aut na terenie zielonym przy rozbudowie nowych chodników na ul orlinskieog . Zapewne działka nie należy do budimexu , ale może ktoś zaproponował zgłoszenie sprawy do zarządu dróg miejskich lub zieleni z prośba o interwencje ?
Niestety nie mogłam być obecna na zebraniu, ale widzę ze dużo kwesti zostało poruszonych - to na plus i cieszę sie ze administracja jest chętna na nasze wnioski

-
Ja tez nie moglam byc na zebraniu z powodu bardzo waznej sprawy w sadzie , a bardzo chcialam byc aby poruszyc temat koszty garazu podziemnego. Czy nikt nie poruszyl tego tematu???
Dostałam info od mieszkańca Avii 3 ze u nich na zebraniu udalo sie doprowadzic do kosztu 1.8 zl za metr garazu !!!! a wiec normalna stawka..
Jesli u nas nikt nie poruszyl tego tematu to jestem w szoku bo to bardzo wazna kwestia..
Dostałam info od mieszkańca Avii 3 ze u nich na zebraniu udalo sie doprowadzic do kosztu 1.8 zl za metr garazu !!!! a wiec normalna stawka..
Jesli u nas nikt nie poruszyl tego tematu to jestem w szoku bo to bardzo wazna kwestia..
AsiaMieszko pisze:Dostałam info od mieszkańca Avii 3 ze u nich na zebraniu udalo sie doprowadzic do kosztu 1.8 zl za metr garazu !!!! a wiec normalna stawka..
+ 0,90zł ochrona
+ 0,10 fundusz remontowy
=2.80zł/mkw
u nas jeśli zsumujemy wszystkie koszta to za metr wychodzi 4,20... może jeśli napiszemy kilka maili do zarządu to zajmą się tym tematem
-
Popieram, mozna tez dzwonić.
Ja jutro zadzwonię i dam znac co mi powiedzą.
Ja jutro zadzwonię i dam znac co mi powiedzą.
-
maniekmal pisze:AsiaMieszko pisze:Dostałam info od mieszkańca Avii 3 ze u nich na zebraniu udalo sie doprowadzic do kosztu 1.8 zl za metr garazu !!!! a wiec normalna stawka..
+ 0,90zł ochrona
+ 0,10 fundusz remontowy
=2.80zł/mkw
Wiem od mieszkanca Avii 3 ze ochrona bedzie odwołana w ciągu ok. miesiąca i bedzie monitoring. Wiec te 90 groszy odpadnie takze. Bedzie kolosalna różnica
miedzy oplata na garaz w Avii 3 a u nas, ponieważ u nas jest ponad 120 zl.
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”