Witam,
Chciałbym zasygnalizować problem z niewystarczającą ilością stojaków na rowery, co w szczególności widać pod zadaszeniem klatek C i D od strony dziedzińca. Rowery są tak poprzypinane, że często nie da się przejść, a co dopiero przejechać wózkiem. Problem zgłaszałem już AZ Nieruchomości - twierdzą, iż postawienie nowych stojaków wymaga zmianę zagospodarowania. Głosowanie może się odbywać najwcześniej po wakacjach. Co wy o tym myślicie?
Pozdrawiam
Problem z rowerami / niedostateczna liczba miejsc na rowery - Avia 5
Re: Problem z rowerami / niedostateczna liczba miejsc na rowery - Avia 5
Witam
Ja natomiast zauważyłam ze przy klatce A są przyczepione dwa stare rowery , z których nikt nie korzysta, a rdza z dnia na dzień je zjada . Tutaj pytanie czy rownież taka kwestie należy zgłaszać do AS i czy mogą zainterweniować . Zaznaczę, ze nie korzystam z tych stojaków , a moja uwaga dotyczy rownież kwesti estetyki oraz dbania o nasze otoczenie
Ja natomiast zauważyłam ze przy klatce A są przyczepione dwa stare rowery , z których nikt nie korzysta, a rdza z dnia na dzień je zjada . Tutaj pytanie czy rownież taka kwestie należy zgłaszać do AS i czy mogą zainterweniować . Zaznaczę, ze nie korzystam z tych stojaków , a moja uwaga dotyczy rownież kwesti estetyki oraz dbania o nasze otoczenie
Jeżeli chodzi o stojaki przy A to losowo ekipy pijące na ławce przed Żabką kopią, rzucają te rowery.
2 razy widziałem rano poprzepalane rowery i plastik ze zbitych lampek.
Jeden z rdzewiejących rowerów zniknął za to przy klatkach C,D rowery wyraźnie się nie mieszczą a kilka leży nieruszanych od ponad pół roku.
Na pierwszym jesiennym zebraniu wspólnoty pytałem o dodatkowe stojaki i dostałem odpowiedź, że zajmą się tym na wiosnę.
Widzę inną opcję: 2 altany śmietnikowe przy klatkach C i D są prawie puste i można kontenery przerzucić do jednej, a w drugiej postawić stojaki/ wieszaki rowerowe, zwłaszcza że większość ludzi wyrzuca śmieci do kontenerów i obok przy klatce A...
Jeden z rdzewiejących rowerów zniknął za to przy klatkach C,D rowery wyraźnie się nie mieszczą a kilka leży nieruszanych od ponad pół roku.
Na pierwszym jesiennym zebraniu wspólnoty pytałem o dodatkowe stojaki i dostałem odpowiedź, że zajmą się tym na wiosnę.
Widzę inną opcję: 2 altany śmietnikowe przy klatkach C i D są prawie puste i można kontenery przerzucić do jednej, a w drugiej postawić stojaki/ wieszaki rowerowe, zwłaszcza że większość ludzi wyrzuca śmieci do kontenerów i obok przy klatce A...
-
wojtek pisze:Jeżeli chodzi o stojaki przy A to losowo ekipy pijące na ławce przed Żabką kopią, rzucają te rowery.
Z zapełnieniem altan przy klatce C i D nie jest tak prosto. Kosze jednak czasem są zapełnione. Niemniej jednak może byłabym możliwość ich przeniesienia do jednej altany (być może tylko części). Pytanie czy w zwolnionej altanie śmietnikowej nie zostawić trochę miejsca na wózki? Kolejny problem to brak monitoringu. W pomieszczeniu zamkniętym łatwiej coś ukraść, niż na wolnym powietrzu. Przynajmniej moim zdaniem.
Co do "ekipy pijącej na ławce przed Żabką", która krzyczy w nocy wypada zrobić inny post.
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”