Lokale użytkowe w budynku Avia 5 - co w nich powstanie
Lokale użytkowe w budynku Avia 5 - co w nich powstanie
Czy może ktoś orientuje się, kto kupił lokale użytkowe w Avii 5? Sądząc po wpisach na stronie budimexu sprzedali już co najmniej połowę (3 z 6). Co prawda kupiłem mieszkanie gdzie indziej (Orlińskiego 10) ale będę po sąsiedzku i ciekawi mnie jakie sklepy lub usługi będą w pobliżu.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 7:44 przez Raf, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lokale użytkowe w budynku Avia 5 - co w nich powstanie
Pewnie ich przyszli właściciele nie kwapią się do tego, by chwalić się swoimi nabytkami na lewo i prawo. Ale gdyby mi bardzo zależało na tym, żeby się dowiedzieć, to spróbowałbym zajrzeć do księgi wieczystej (dostępnej przez internet) dla tej nieruchomości i tam szukałbym wskazówek 

Re: Lokale użytkowe w budynku Avia 5
Pierwsze co zrobiłem to zajrzałem do KW
.
Niestety, sąd wieczystoksięgowy nie wpisał jeszcze wszystkich roszczeń z umów przedwstępnych (deweloperskich) - najnowsze wpisy dotyczą wzmianek z połowy maja. A po samym wpisie wzmianki nie można nic się zorientować. Dlatego z ciekawości odwołałem się do wiedzy forumowiczów.

Niestety, sąd wieczystoksięgowy nie wpisał jeszcze wszystkich roszczeń z umów przedwstępnych (deweloperskich) - najnowsze wpisy dotyczą wzmianek z połowy maja. A po samym wpisie wzmianki nie można nic się zorientować. Dlatego z ciekawości odwołałem się do wiedzy forumowiczów.
Re: Lokale użytkowe w budynku Avia 5
Takiej informacji z pewnością udzieli osoba z Budimexu od której kupowałeś mieszkanie. Kupujący lokale użytkowe udzielają takich informacji i również sami chcą je posiadać,choćby ze względu na to, żeby nie okazało się że obok siebie będą trzy apteki i dwie kwiaciarnie. Oczywiście nikt nie zmusi nikogo do mówienia prawdy czy nie zakaże zmiany planów, ale na pewno jest duże prawdopodobieństwo.
W sumie @Atena masz rację, teoretycznie w interesie dewelopera, jak i samych kupujących lokale użytkowe na osiedlu Avia i Orlińskiego jest, żeby wiedzieć, jakie usługi są tam planowane. W końcu jeśli ktoś już kupił nieruchomość pod przysłowiową aptekę, to drugą osobę z podobnymi zamiarami powinno to powstrzymać. Choć może i część osób kupuje takie lokale i jeszcze nie wie co z nich będzie. Faktycznie sensownym może być spytanie o to handlowców z Budimexu. Swoją drogą cieszy to, że jednak na osiedlu planuje się wcale nie tak mało usług, na pewno się w przyszłości przydadzą 

I jak, orientuje się ktoś może, jakie lokale usługowe powstaną w budynku Avia 5? Bo wszystko wskazuje na to, że to będą pierwsze na całym nowym osiedlu - wreszcie 

ragar pisze:I jak, orientuje się ktoś może, jakie lokale usługowe powstaną w budynku Avia 5? Bo wszystko wskazuje na to, że to będą pierwsze na całym nowym osiedlu - wreszcie
Z księgi wieczystej wynika że dwa lokale usługowe (zapewne połączone w jedną całość) należa do apteki HYGIEA
-
A tak w ogóle będzie na Avii/Orlińskiego jakiś Spar czy chociaż Żabka?:)
Na O1 kupila Alma kilka lokali i je laczyli ale teraz po tym wszystkim to nie wiem co bedzie ..
gucio pisze:Na O1 kupila Alma kilka lokali i je laczyli ale teraz po tym wszystkim to nie wiem co bedzie ..
To O1 jakieś pechowe...
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”