Terminy na odebranie mieszkań od dewelopera Budimex w budynku Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Ulka

Terminy na odebranie mieszkań od dewelopera Budimex w budynku Avia 5

Postautor: Ulka » 25 wrz 2016, 8:44

Kiedy będą do odebrania mieszkania przez mieszkańców

supper

Re: Terminy na odebranie mieszkań od dewelopera Budimex w budynku Avia 5

Postautor: supper » 25 wrz 2016, 19:46

styczeń-luty 2017, bardziej to drugie...

Ulka

Postautor: Ulka » 26 wrz 2016, 16:59

Ale późno:/// why:(

aagnieszqaa

Postautor: aagnieszqaa » 27 wrz 2016, 12:43

Zgodnie z umową mają czas do końca lutego 2017 i z tego co obserwuję w poprzednich blokach ludzie odbierali mieszkania własnie w tym ostatnim miesiącu

dudicom

Postautor: dudicom » 06 paź 2016, 10:12

Z portalu klienta:
Informujemy, że stan zaawansowania inwestycji Osiedle Avia na dzień 5.10.2016 r. wynosi 100%

Ulka

Postautor: Ulka » 06 paź 2016, 15:06

Ciekawe czy będą czekali do ostatniego terminu z oddawaniem kluczy

dudicom

Postautor: dudicom » 06 paź 2016, 15:21

Ja podejrzewam że tak, bo:
- po pierwsze, cała budowa była lekko spóźniona;
- po drugie, jak to będzie na ostatnią chwilę - czyli w lutym 2017 r. - dev zwiększy tym presję na nowych właścicielach którzy prędzej będę przymykać oko na małe niedoskonałości byle tylko odebrać mieszkanie no bo przecież tak długo czekają / już sprzedali swoje poprzednie mieszkanie / zwolnili to wynajmowane / albo fakt jeszcze taki, że ludzie nie będą się chcieli "kopać" z devem bo jakby termin odbioru lub aktów własności miałby być zmieniony to trzeba pamiętać że i banki wtedy mogą wymagać zmiany w umowach kredytowych.

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 07 paź 2016, 14:22

Ja wcale nie będę się spieszył z odbiorem nawet jak będą poganiali zatrudniam inspektora nadzoru budowlanego który będzie odbierał mi mieszkanie
250 zł nie majątek a za taką kasę którą włożyłem w zakup mieszkania (kredyt i jego odsetki ) plus to co włożę w wykończenie wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem

dudicom

Postautor: dudicom » 07 paź 2016, 20:27

Ja też się z tym nie będę śpieszyć, akurat jestem w sytuacji, że nie nie będę miał "ciśnienia" i też zamierzam skorzystać z jakiś fachowców którzy po pierwsze będą mieli fachowy sprzęt no i sprawniej to pójdzie. Ale pewnie sporo osób będzie miało różne zobowiązania i będzie im zależało na szybkim wejściu do nowego "M", stad moja wcześniejsza uwaga, że dev może to wykorzystać. ;)

krzysiekg

Postautor: krzysiekg » 20 lis 2016, 21:17

Cześć wszystkim :)
Jako że już pojawiają się w portalu wymiary naszym mieszkań, a to oznacza, że odbiór mieszkań, a w zasadzie pierwsza próba odebrania mieszkania ,zbliża się nieuchronnie.
W związku z tym mam pytanie. Chcę zatrudnić jakiegoś fachowca, który będzie mi towarzyszył podczas odbioru. Orientujecie się może jakie dokumenty mogę/powinienem dostać od Budimexu PRZED odbiorem, aby mógł je przekazać wyżej wymienionemu fachowcowi? Jedyne co mam to plan mieszkania z umowy deweloperskiej, a tam w sumie za dużo nie widać. Jeżeli ktoś coś wie to byłbym (i pewnie nie tylko ja) wdzięczny za informacje, które pozwolą nam szybciej i mniej boleśnie przejść przez odbiór.
Pozdrawiam :)

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”