Terminy odbiorów mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
clo

Re: Terminy odbiorów mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2

Postautor: clo » 19 lip 2016, 19:24

exclusive pisze:Czy są jakieś newsy?zastanawiam się kiedy racjonalnie będzie można rozpocząć remont i czy będą jakieś obsuwy czasowe.

Jak już pisałam w innym wątku tydzień temu uzyskałam informację, że odbiory wstępnie planowane są przez cały październik. Pani z Bx powiedziała, iż możliwe, że uda się rozpocząć je pod koniec września, choć jest to mało prawdopodobne. Jeżeli ktoś nie odbierze mieszkania w pierwszym terminie i będą musieli dokonywać poprawek to należy się liczyć, że do mieszkania realnie można wejść jeszcze później.

ANIAS

Postautor: ANIAS » 25 lip 2016, 22:22

Ja sie dowiedzialam tydzien temu ze oddanie kluczy zacznie sie na poczatku lub w polowie wrzesnia najpozniej, musza sie wyrobic z oddawaniem mieszkan do konca października a jestesmy najwiekszym blokiem na osiedlu :) trzymam sie tej info i taka mam nadzieje :))

clo

Postautor: clo » 27 lip 2016, 8:25

Byłoby świetnie, gdyby się udało zrobić odbiory we wrześniu:) Nie możemy się już doczekać. Przy okazji, czy ktoś z Was otrzymał już jakieś konkretne informację ma temat obmiarów geodezyjnych w mieszkaniu?

exclusive

Postautor: exclusive » 27 lip 2016, 17:47

Ja tez się nie mogę doczekać :-).
Aczkolwiek zaczynam się stresowac,bo dopiero odbiore projekt architektoniczny.jak zamówiłem stół, to się okazało,że bd gotowy na marzec :-)
na razie mam tylko ustalonego specjaliste od odbioru mieszkań.trzeba się rozglądać za ekipa :-) coraz mniej czasu...

elmirka55

Postautor: elmirka55 » 31 lip 2016, 20:58

a czy ktoś się orientuje czy będzie można montować klimatyzacje? :idea:

D89

Postautor: D89 » 01 sie 2016, 17:43

Najpewniej będzie to uregulowane w akcie notarialnym i najpewniej będzie można montować, ale bez mocowania jednostki zewnętrznej na elewacji i bez nawiercania płytek na balkonie. Pozostaje więc postawienie jej na balkonie na przyklejonych gumowych nóżkach.

will201

Postautor: will201 » 08 sie 2016, 18:20

Witam.
Dzwoniłem dzisiaj do biura Budimex`u i otrzymałem informację , że dokładne pomiary powierzchni mieszkań powinno się odbyć do końca tego miesiąca.Natomiast odbiory podobno mają się rozpocząć w październiku.

rafanadal

Postautor: rafanadal » 27 sie 2016, 19:32

dobry wieczór,
czy ktoś posiada może nowe informacje o jakichś datach czy deadline'ach? :)

master_m1

Postautor: master_m1 » 28 sie 2016, 11:10

Ja sie telefonicznie dowiedzialem ze od poczatku pazdziernika. Poprzednie osoby pisaly cos o polowie wrzesnia wiec nie wiem czego sie trzymac :p

aczkolwiek

Postautor: aczkolwiek » 30 sie 2016, 16:52

Witam serdecznie, a czy komuś udało się dostać na budowę przed odbiorami? Widział ktoś jak prezentują się klatki schodowe lub mieszkania? Wiem, że w poprzednich inwestycjach była taka możliwość, ale tylko dla szczęśliwców. Ktoś coś ? :)

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”