Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
Re: Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
A ja dziś dostałem pisemko z budimexu odnośnie moich uwag przy odbiorze. Pęknięta szyba w oknie - ok 60 dni czekania na wymianę... Super. Zazdroszczę tym którym trafiło się bezusterkowe mieszkanie, ja na remont swojego jeszcze trochę poczekam...
Szyba 60 dni?????
U mnie ustalili odchyły ścian ponad normę...To ciekawe ile potrwają poprawki.
Jedyne o co jestem spokojny to to, ze mieszkanie sprawdzały 4 osoby, wiec chyba wszystko zostało zaprotokołowane...
A swoją drogą to ciekaw jestem,że nikt jeszcze nie pisał o krzywych ścianach...
U mnie ustalili odchyły ścian ponad normę...To ciekawe ile potrwają poprawki.
Jedyne o co jestem spokojny to to, ze mieszkanie sprawdzały 4 osoby, wiec chyba wszystko zostało zaprotokołowane...
A swoją drogą to ciekaw jestem,że nikt jeszcze nie pisał o krzywych ścianach...
Ja pisałam o krzywiznach narożników w zamyśle, że ściany były krzywe:) Hmm to w takim razie pewnie my też będziemy czekać 60 dni, gdyż mamy szybę do wymiany i te krzywizny do zniwelowania...
Ja mam nadzieję,że to potrwa krócej, bo większość osób mieszkanie odebrało.
kri5krk pisze:Wiecie jaką dokumentację dostarcza deweloper przy odbiorze mieszkania? I czy będzie możliwe żeby włączyli ogrzewanie mieszkania przed odbiorem żeby sprawdzić ewentualne mostki cieplne lub nieszczelności izolacji? Zdarzyły się komuś krzywe sufity lub jak to miało miejsce na Orlińskim?
z dokumentacji dostajesz
-protokół odbioru
-dokumentacje po wykonawczą
-informacje porządkowe od firmy zarządzającej nieruchomością
-niezbędne informacje dotyczące podpisania umów przeniesienia własności
ogrzewanie włączone
My nie odebraliśmy w klatce A. Kilkanaście zgłoszonych usterek. Ciekawe kiedy je poprawią 

My dostaliśmy dziś pismoz informacją, iż naprawa usterek potrwa do 45 dni, licząc oczywiście od daty pierwszego spotkania odbiorowego. Głownie ze względu na usterki związane z brakiem kątów i pionów.
clo pisze:My dostaliśmy dziś pismoz informacją, iż naprawa usterek potrwa do 45 dni, licząc oczywiście od daty pierwszego spotkania odbiorowego. Głownie ze względu na usterki związane z brakiem kątów i pionów.
kiedy mieliście odbiór?
25.10., czyli pismo dostaliśmy na maila dokładnie w 14stym dniu po spotkaniu odbiorowym.
Witam, ja nie odebralam mieszkania poniewaz za duzo bylo uwag. Jedna z nich to to ze gniazdo do grzejnika w lazience zlokalizowane jest poza zasięgiem grzejnika. Dostalam oficjalne pismo od Budimexu ze to jest zgodnie z projektem. Ale nie wyjasnili pewnych spraw.
Po pierwsze, dlaczego w projekcie znajduje sie gniazdo do grzejnika zlokalizowane poza zasięgiem grzejnika? Mam swiadomosc ze wykonanie jest zgodne z projektem lecz nie logiczne ze wzgledu na funkcjonalnosc. Czy wy tez mieliscie ten problem?
Po drugie, posiadam wiedze ze w innych mieszkaniach w bloku Avia 2A gniazdo jest zlokalizowane blisko grzejnika. Skad ta niespojnosc?
Po pierwsze, dlaczego w projekcie znajduje sie gniazdo do grzejnika zlokalizowane poza zasięgiem grzejnika? Mam swiadomosc ze wykonanie jest zgodne z projektem lecz nie logiczne ze wzgledu na funkcjonalnosc. Czy wy tez mieliscie ten problem?
Po drugie, posiadam wiedze ze w innych mieszkaniach w bloku Avia 2A gniazdo jest zlokalizowane blisko grzejnika. Skad ta niespojnosc?
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”