jak mówi pismo " ostatni będą pierwszymi" , ja z nr 1 będę ostatni .
usterek jest tyle że po 1 godzinie o 50 minutach zostałem sam z sympatyczną dziewczyną ( inspektor i przedstawiciele bdx odeszli po angielsku już wcześniej ) która starał się zakończyć nasze spotkanie bo inni klienci się niecierpliwili. a nie zdążyłem sprawdzić jakichkolwiek instalacji.
cóż , jak powiedziałem - gdy bdx przygotuje się do odbioru to będziemy z całą powagą odbierać przedmiot umowy. no i nie dostałem wina musującego które nieustannie chłodziło się w torbie obok dokumentów.
cóż , może do wiosny się nie skwasi ( chyba żeby skwasiło się wraz z atmosferą przy kolejnej próbie bdx przekazania lokalu z wadami.
Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
Re: Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
Budimex ma taką metodę, że biorą ludzi na przetrzymanie z odbiorami technicznymi, chyba niewiele osób ma siłę i ochotę walczyć o swoje do końca, niemniej niektórym się udaje i chyba warto
A wino niezłe nawet, choć tylko po to, żeby się go napić, to raczej bym nie odbierał 

clo pisze:25.10., czyli pismo dostaliśmy na maila dokładnie w 14stym dniu po spotkaniu odbiorowym.
My nie odebraliśmy 26.10 i do dziś cisza. W trakcie spisywania protokołu przedstawiciel Budimexu rzucił tylko termin 30 dni na usunięcie zgłoszonych wad/usterek.
solabro pisze:My nie odebraliśmy w klatce A. Kilkanaście zgłoszonych usterek. Ciekawe kiedy je poprawią
My też w klatce A nie odebraliśmy

. pisze:clo pisze:25.10., czyli pismo dostaliśmy na maila dokładnie w 14stym dniu po spotkaniu odbiorowym.
My nie odebraliśmy 26.10 i do dziś cisza. W trakcie spisywania protokołu przedstawiciel Budimexu rzucił tylko termin 30 dni na usunięcie zgłoszonych wad/usterek.
Dokładnie ta sama sytuacja u nas - zadzwoniłem dzisiaj do Pani z Budimexu i dostałem informację, że brak pisma oznacza, że uznali zgłoszone usterki i powinni je poprawić w przeciągu 30 dni. Więc w tym wypadku brak wiadomości to dobra wiadomość

MIał już ktoś ponowny odbiór mieszkania albo dostał ktoś telefon od Budimexu w sprawie ponownego terminu?
Do nas mają dzwonić w piątek umawiać się na drugi odbiór.
-
Druga próba udana, mieszkanie odebrane, wszystkie usterki poprawione
Teraz czekamy na notariusza... 

-
Druga próba udana, mieszkanie odebrane, wszystkie usterki poprawione
Teraz czekamy na notariusza... 

Ja także nie odebrałam mieszkania. Kilkanaście usterek, w czym pęknięta ościeżnica w oknie balkonowym w dwóch miejscach, obita od wkrętarki. Pan inspektor i montażysta okna stwierdzili, że będą sklejać... Widzę, że problem ościeżnic jest dość częsty. W jaki sposób naprawiono Wam usterki?
Ja kolejny odbiór mam 28 listopada. Podobno, jeśli Budimex nie wystosował po pierwszym odbiorze pisma, wszystkie usterki będą usunięte.
Kolejnymi usterkami były:
wadliwe uszczelki w oknie.
pęknięta wylewka w przedpokoju (odpuściłam temat, bo czymś naprawili)
porysowane parapety
jakaś twarda bulwa w ścianie
brak kąta w łazience
obite futryny drzwi (podobno do zgłoszenia administracji)
brudna ściana na balkonie (odciśnięte dłonie
)
itp itd.
Dołączam kilka zdjęć.
Życzę Wam powodzenia z odbiorami!
Pozdrowienia od sąsiadki z mieszkania 64
PS. Macie jakieś pomysły aranżacji łazienki?
Ja kolejny odbiór mam 28 listopada. Podobno, jeśli Budimex nie wystosował po pierwszym odbiorze pisma, wszystkie usterki będą usunięte.
Kolejnymi usterkami były:
wadliwe uszczelki w oknie.
pęknięta wylewka w przedpokoju (odpuściłam temat, bo czymś naprawili)
porysowane parapety
jakaś twarda bulwa w ścianie
brak kąta w łazience
obite futryny drzwi (podobno do zgłoszenia administracji)
brudna ściana na balkonie (odciśnięte dłonie

itp itd.
Dołączam kilka zdjęć.
Życzę Wam powodzenia z odbiorami!
Pozdrowienia od sąsiadki z mieszkania 64

PS. Macie jakieś pomysły aranżacji łazienki?
- Załączniki
-
- IMG_3724.JPG (68.91 KiB) Przejrzano 5256 razy
-
- IMG_3723.JPG (74.33 KiB) Przejrzano 5256 razy
-
- IMG_3718.JPG (64.37 KiB) Przejrzano 5256 razy
-
- IMG_3716.JPG (75.61 KiB) Przejrzano 5256 razy
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”