Postautor: Bogdan » 19 mar 2017, 21:08
Mili Państwo.
pamiętajcie o jednym , ale najważniejszym - zarządca przedstawia propozycje a Wy nie musicie ich akceptować , to my decydujemy co i za ile będziemy kupować. ja jeszcze nie odebrałem mieszkania ; ale z przyjemnością zjawiłbym się na zebraniu wspólnoty. podajcie , proszę , gdzie , kiedy i o której ma się odbyć.
a teraz praktycznie:
- dlaczego ktoś nam ma narzucać dwa warianty ochrony?
- wybierzmy ochronę po 2 godziny dziennie ( od np. 6:00 do 8:00 )
- nakażmy zarządcy zebranie ofert na sprzątanie , konserwację , czy dbałość o zieleń
- obetnijmy wreszcie zarządcy stawkę za obsługę ( może sami podejmą wtedy decyzje że im się nie opłaca i wypowiedzą umowę )
- zweryfikujmy wreszcie jak idzie im dozór poprawek na częściach wspólnych ( jak są nieefektywni to jest podstawa do obcięcia ich wynagrodzenia )
czy ktoś dostał umowę z MPEC do weryfikacji? ( cały czas nie mogę zapomnieć o tych ściekach do podgrzania )
ja u siebie mam stawkę eksploatacyjną w kwocie 2,75 zł /m2 ; ale to jest spółdzielnia i osiedle dwudziestokilkuletnie , no i nie ma ochrony ; a jak przeliczyłem do metra całość opłat ( eksploatacja , części wspólne , winda , azart , woda , c.o , fundusz remontowy ( 2,80 do m2 ) to wychodzi mi 8,20 /m2.
ach , jeszcze odnośnie do ochrony - może być przydatna żeby podbudować swoje ego - jak podjechałem na 3 termin odbioru i stanąłem koło kontenera to wyskoczył do mnie dziadzio ze stróżówki - zobaczył przez okno co wyprawiam - i zaczął mnie przeganiać. powiedziałem mu że tylko na chwilę na odbiór swojego mieszkania ; od razu inny człowiek ; zaczął mnie przepraszać że nie wiedział i nawet pomógł mi sprawdzić dzwonek i domofon.
no , ale już ego podbudowałem i ochrona mi się nie przyda
pozdrawiam