Dostęp dla mieszkańców do bramy wjazdowej zamkniętego osiedla Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
przemu

Re: Dostęp dla mieszkańców do bramy wjazdowej zamkniętego osiedla Avia 2

Postautor: przemu » 04 kwie 2017, 12:12

tomekAVIA2 pisze:bardzo ciekawa rozmowa, a czy czasem nie było w aktach notarialnych informacji że drogi na terenie AVII będa mieć status pożarowej? Nie mam pewności ale chyba tak miałem.

Deweloper oświadcza, że zrealizowane na nieruchomości wspólnej drogi będą stanowić drogi pożarowe, przy czym sposób ich użytkowania został określony w regulaminie Wspólnoty Mieszkaniowej budynku os. AVIA 2.

tomekAVIA2

Postautor: tomekAVIA2 » 05 kwie 2017, 8:44

o to skarbnica madrości mnie nawiedziła :-), dlatego zapytam: a co tam w naszym regulaminie na ten temat napisano?

Kasiek

Postautor: Kasiek » 05 kwie 2017, 15:25

Z tego co pamiętam mają być jeszcze dwa duże parkingi z miejscami do wykupienia, więc może chociaż trochę rozwiąże się problem.

Jeśli chodzi o osiedla zamknięte to jest to normalne, że pilot mają tylko osoby posiadające wykupione miejsca - tak jest wszędzie. Jak wjeżdżamy do znajomych na takich osiedlach, ochroniarz pyta do kogo i na ile wjeżdżamy. Jak na dłużej to czy mamy gdzie stać. Takie jest życie.

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 05 kwie 2017, 16:27

Na Avi jest zwykły domofon z klawiaturą. Wpisanie odpowiedniego kodu otwiera bramę na innych osiedlach. Więc i tak pewnie będzie TU.
Więc nie ma się co spinać na zapas. Parkingów ma powstać jeszcze kilka. Na miejscu biura sprzedaży, powyżej O1 na pasie startowym. I prawdopodobnie nad blokiem O5 ale to jest działka należąca do bloków O3 i O5 więc parking będzie tylko dla nich.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”