Brak instrukcji obsługi domofonów przed klatkami bloku Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
kadam89

Re: Brak instrukcji obsługi domofonów przed klatkami bloku Avia 2

Postautor: kadam89 » 06 maja 2017, 22:00

a przy domofonie jest guzik umożliwiający wyjscie z bloku na teren osiedla. Czy wie ktoś coś na temat zaklejenia "krat" przy klatce C mającego potencjalnie uniemożliwić wejście na teren klatki? Kto tak umiejętnie obkleił taśmą bramkę?

Kasiek

Postautor: Kasiek » 08 maja 2017, 13:05

Mi domofon działa / albo działał - klatka A :)

Ale dalej będę się czepiać braku instrukcji obsługi przy domofonie. Przecież nie może być tak, że jak przyjdzie do mnie gość to 15 minut będzie stał nad domofonem żeby domyślić się co ma wcisnąć. To jak się go używa ja wiem , ale chodzi o obcych ludzi. Ochroniarza wiecznie nie będzie. Powinna być tabliczka z jasną, czytelną , łopatologicznie napisaną instrukcją. Wydaje mi się, że w bloku Avia 6 tak nawet jest.

Problemem jest też to, że ochroniarze nie zamykają furtek. Są one dla naszego bezpieczeństwa, a ja w weekend późno w nocy mogłam sobie wejść bez wpisywania kodu.

lokatorAvia

Postautor: lokatorAvia » 08 maja 2017, 16:49

Kasiek pisze:Mi domofon działa / albo działał - klatka A :)

Ale dalej będę się czepiać braku instrukcji obsługi przy domofonie. Przecież nie może być tak, że jak przyjdzie do mnie gość to 15 minut będzie stał nad domofonem żeby domyślić się co ma wcisnąć. To jak się go używa ja wiem , ale chodzi o obcych ludzi. Ochroniarza wiecznie nie będzie. Powinna być tabliczka z jasną, czytelną , łopatologicznie napisaną instrukcją. Wydaje mi się, że w bloku Avia 6 tak nawet jest.

Problemem jest też to, że ochroniarze nie zamykają furtek. Są one dla naszego bezpieczeństwa, a ja w weekend późno w nocy mogłam sobie wejść bez wpisywania kodu.

Z tego co widzę to właśnie ochroniarze cały czas zamykają furtki.

A powiedz mi w jaki sposób i kogo się "czepiasz" braku instrukcji ? Działasz coś z zarządcą ? czy "czepiasz się" tylko na forum ?? Pytam bez złośliwości ale samo pisanie na forum nic nie da. Dlatego interesują mnie konkretne działania.

Kasiek

Postautor: Kasiek » 22 maja 2017, 13:16

Luzik lokatorze ;) Fakt, że czasem słowo pisane jest bardziej pretensjonalne niż sama moja postawa - ale to tylko tak wygląda na piśmie :D Chciałam tylko usłyszeć opinie innych.

Teraz pytanie z innej beczki. Czy nasze kody do furtek budynku też powinny działać do furtek osiedla ? Próbowałam ostatnio wejść i nie dało rady na mój kod. A może jest jakiś magiczny kod o którym jeszcze nie wiemy ?

kadam89

Postautor: kadam89 » 23 maja 2017, 18:02

Podczas rozmowy z naszym zarządcą dowiedziałem się, ze osiedle ma być objęte jednym systemem, ale muszą pojawić się już wszystkie furtki. Na pytanie odnośnie furtki koło Kościoła - ma się w przyszłosci pojawić, ale nie wcześniej niż w 2018.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”