Szanowni Sąsiedzi,
Czy u Was też pojawił się problem zmiennego ciśnienia wody w krakach ? U mnie to się dzieje zarówno w kuchni jak i łazience.
Bardzo to widać w trakcie brania prysznica i zmywania. Kiedy temperatura wody zmienia się w trakcie dokonywania czynności. Mam wrażenie że tyczy się to tylko zimnej wody.
Problem ze zmiennym ciśnieniem wody w kranach w mieszkaniu - Avia 2
-
Re: Problem ze zmiennym ciśnieniem wody w kranach w mieszkaniu - Avia 2
U mnie ciśnienie sie nie zmienia, ale czasami zmienia sie temperatura.
-
U mnie pojawiają się też problemy ze zmieniającą się temperaturą... z ciśnieniem były problemy, ale już jest lepiej
U mnie jest identycznie - zmienia sie ciśnienie przy ciepłej i przy zimnej (bez względu czy to kuchnia czy łazienka).
Pewnie dla tego że pompy z jakimś interwałem podają (wybijają) tę wodę.
Szczególnie uciążliwe to jest przy prysznicu jak ustawisz sobie idealną temperaturę dla siebie, a za jakiś czas poleci "wrzątek".
Można się nieźle poparzyć.
Pytanie czy coś z tym w ogóle można zrobić jak blok ma 15 pięter i trzeba tę wodę dostarczyć na samą górę?
Pewnie dla tego że pompy z jakimś interwałem podają (wybijają) tę wodę.
Szczególnie uciążliwe to jest przy prysznicu jak ustawisz sobie idealną temperaturę dla siebie, a za jakiś czas poleci "wrzątek".
Można się nieźle poparzyć.
Pytanie czy coś z tym w ogóle można zrobić jak blok ma 15 pięter i trzeba tę wodę dostarczyć na samą górę?
Zgadza się, woda po kilkusekundach stabilizuje się i wraca do idealnie ustawionej.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2017, 8:48 przez DartHart, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wasze grzejniki w łazienkach tez się tak często zapowietrzają i nie grzeją całe ? Pytam, bo mieszkam na wyższym piętrze i mój grzejnik grzeje tylko do połowy ( po kilku godzinach od odpowietrzenia ). Ciśnienie wydaje się odpowiednie, dlatego nie wiem czy to tylko mój problem ....
-
Kasiek pisze:Czy wasze grzejniki w łazienkach tez się tak często zapowietrzają i nie grzeją całe ? Pytam, bo mieszkam na wyższym piętrze i mój grzejnik grzeje tylko do połowy ( po kilku godzinach od odpowietrzenia ). Ciśnienie wydaje się odpowiednie, dlatego nie wiem czy to tylko mój problem ....
U nas jeszcze gorzej, nie grzeje w ogóle (mimo odpowietrzania). Na razie nie drążyłem tematu, ale skoro u Ciebie też tak jest, to może problem jest ogólniejszy.
U nas to samo. Wystarczy jedna osoba z pietra nizej odpowietrzy swoj kaloryfer i u mnie juz brakuje wody. Problem zglosilam do Administracji i Budimexu. Aktualnie analizuja wspolnie co moga poprawic. Najprawdopodobniej zwieksza zbiorniki z woda.
Prosze zglosic ten problem do Administracji zeby wiedzieli ze jest nas wiecej.
Temat na pewno zostanie poruszony na najblizszym spotkaniu wspolnoty.
Prosze zglosic ten problem do Administracji zeby wiedzieli ze jest nas wiecej.
Temat na pewno zostanie poruszony na najblizszym spotkaniu wspolnoty.
-
Problem "lezy" po stronie tanich baterii . Z woda jest wszystko ok
Czyli, że "tanie batere" w jednych tygodniach działają lepiej, a w innych gorzej
Na pewno właśnie tak jest i nie ma na to wpływu ciśnienie w instalacji.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”