RadoslawGodzina pisze:Cześć,
Czytam sobie te posty i muszę stwierdzić, że wiele się nie dowiedziałem na temat tego jak zacząć temat zmiany zarządcy.
Czy ktokolwiek wie jak to trzeba zrobić krok po kroku?
Jak na razie widzę same buńczuczne posty typu "To kpina. Musimy zmienić zarząd" bla bla bla.
Czy ktoś wie od czego powinniśmy zacząć taką akcje skoro na spotkaniu w marcu nie udało się ustalić i przegłosować rady mieszkańców?
Potrzebny jest konkretny plan.
Zacząć od zbierania głosów chodząc od mieszkania do mieszkania?
Jestem w stanie pomóc w zbieraniu głosów ale nie jestem w stanie robić tego sam.
Proszę o kompetentną osobę o zabranie głosu
Dziękuję
Radek klatka C.
W wielkim skrócie jak to zostało zrobione w O1:
Zebranie podpisów 10% udziałów właścicieli pod wnioskiem o zwołanie zebrania
Przygotowanie projektów uchwał dot zmiany sposobu zarządzania
Znalezienie osób które będą w zarządzie wspólnoty lub firmy która będzie nowym zarządca powierzonym
Zebranie z udziałem notariusza - załatwić notariusza
Zebranie 50% + 1 udziałów „za” uchwała o zmianie sposobu zarządzania - w praktyce zbieranie pełnomocnictw od właścicieli do głosowania na zebraniu (najdłuższa i najtrudniejsza cześć pracy), bo szanse marne/żadne żeby 50% było na zebraniu i było za
Zebranie - głosowanie: zmiana sposobu zarządzania, wybór nowego zarządu właścicielskiego/powierzonego
Wypowiedzenie umowy Zzn
Wybór nowej firmy (o ile zarząd właścicielski a nie powierzony), podpisanie umowy z nowa firma (albo uchwala, zależy jak to w uchwale o powołaniu nowego zarządu zapisane).
Brzmi krótko, w rzeczywistości mozolna praca, naprawdę dużo pracy, zaangażowania i poświęconego czasu, którego prawie nikt nie dostrzeże. W O1 „akcja zmiana”

trwała od grudnia 2018 chyba.. a ile macie mieszkań? I ile z tego jest wynajmowanych?
A No i przy Zzn jeszcze prostowanie wieeeeluuuuuu spraw - W O1 do dziś nie odgrzebalismy się z tego co Zzn narobiło. U Was tez ciekawie - bo np macie umowy ze za terminowe zapłaty płacicie niższe fv ale Zzn terminowo nie płaci i dlatego płacicie wyższe, w O1 niestety tez tak samo

plus fv odsetkowe które Zzn płaci za płatności pp terminie.. a to tylko wierzchołek góry lodowej która jest na O1.
Ale odliczamy dni do rozpoczęcia pracy przez nowego zarządcę!
Jeśli uzbieranie zapaleńców

i będziecie potrzebować pomocy to w miare możliwości mogę spróbować pomoc.