Szanowni właściciele lokali w Avii 2 - Wasz zarządca zostawił Wasze naliczenia mediów w lokalu O1 - Wspólnoty która od 1 września nie zarządza.. i do pomieszczeń której nie powinien mieć wstępu.. do tego były one zostawione „na wierzchu” tak, że osoby postronne (wiele osób ma klucze do tego pomieszczenia) mogły zobaczyć Państwa dane adresowe (imię nazwisko, adres i numer lokalu oraz naliczenia jeśliby „otworzył” zszytą kartkę).
Naliczenia zostały zabrane z pomieszczenia, ale na razie nikt z Zzn się po nie nie zgłosił.. czekają na odbiór..
Nie wiem czy otrzymaliście Państwo naliczenia i to jest kolejna kopia, czy są to te które mieliście otrzymać do skrzynek.. zarządca nie wie czy Wam rozdał naliczenia..
Naliczenia mediów w formie papierowej - Avia 2
Re: Naliczenia mediów w formie papierowej
U kogo obecnie są te dane?
Skąd wiadomo, że to zarządca zostawił?
Skąd wiadomo, że to zarządca zostawił?
Wasz zarządca zostawił Wasze naliczenia mediów w lokalu O1
Polak pisze:Skąd wiadomo, że to zarządca zostawił?Wasz zarządca zostawił Wasze naliczenia mediów w lokalu O1
Przypuszczenie to wynika z faktu, że były tam też nieprzekazane naliczenia dla O1, znajdowały się w pomieszczeniu które Zzn używał do dyżurów dla wspólnot O1, a2 i a3. Kto jeszcze mógłby zostawić te naliczenia? Osoba upoważniona przez Zzn? Nadal to Zzn odpowiada za naliczenia wobec Wspólnoty.. a gdzie huczne RODO?
Do tego pomieszczenia ma dostęp firma konserwująca, sprzątająca, ppoż, itp.
@gapek a skąd o tym wiesz?
Masz dostęp do tego pomieszczenia, czy ktoś Ci mówił?
Poza tym gdzie są teraz te rozliczenia?
Masz dostęp do tego pomieszczenia, czy ktoś Ci mówił?
Poza tym gdzie są teraz te rozliczenia?
Re: Naliczenia mediów w formie papierowej - Avia 2
Gapek ja widze ze ty to jakis troll jestes wszedzie smrod zostawiasz.
Na to wygląda że to jakiś fakenews.
O ile dobrze kojarzę, to gapek jest częścią zarządu O1. Raczej średnio mi się chce wierzyć w trollowanie. A że smród ... tam gdzie ZZN, tam i smród. 

Zadałem pytanie naszemu Zarządcy czy prawdą jest, że nasze rozliczenia i dane osobowe zostały pozostawione bez opieki i dostałem taką odpowiedź:
Witam,
Rozliczenie zostało przekazane firmie sprzątającej której zadaniem było rozniesienie go do skrzynek. Firma ta zobowiązała się do ochrony danych osobowych zgodnie z RODO.
I teraz pojawia się zasadnicze pytanie: czy ktoś otrzymał wymienione wyżej rozliczenie do skrzynki ?
Witam,
Rozliczenie zostało przekazane firmie sprzątającej której zadaniem było rozniesienie go do skrzynek. Firma ta zobowiązała się do ochrony danych osobowych zgodnie z RODO.
I teraz pojawia się zasadnicze pytanie: czy ktoś otrzymał wymienione wyżej rozliczenie do skrzynki ?
Ja też nie dostałem i podejrzewam, że nikt nie dostał.
Co do
Poza tym firma sprzątająca na ten moment stała by się już procesorem (jak nie już administratorem danych, bo do mnie nie dotarło rozliczenie, wiec ktoś przejął dane), a na takie cos muszą być podpisane umowy i oprócz tego spełnione warunki co do przechowywania/administrowania danymi.
Jeżeli ta odpowiedź jest prawdziwa i masz ją @szyha01 na mailu z podpisem "zarządcy" to wydaje mi się, że nasz "zarządca" wdepnął w niezłe gów..
bo pisząc tak lakoniczne stwierdzenie
Zobowiązać to się można do wszystkiego, jak nie ma dokumentów i podpisu pod groźbą kar to każdy ma wyrypane.
A tak przy okazji "zarządca" dostał info zwrotne, co do dostarczenia rozliczeń? Czy też to ma głęboko wyrypane? @szyha01 możesz podpytać w tym samym mailu "zarządcę".
Na marginesie nasz "zarządca" już ładnie kombinuje usuwając ze strefy klienta dokumenty z zebrań (zaciera ślady swojego nieudacznictwa? czy po przeczytaniu wpisu będzie się tłumaczyć awaria po stronie strefy i przywracać dokumenty?)
Zgłoszenie w strefie (potwierdzam dokumentów już nie ma) https://zapodaj.net/images/3b7c3fc217fa0.png
Co do
To jedna wielka ściema z tą odpowiedzią. By coś takiego mógł zrobić nasz "zarządca" musiałby mieć podpisaną umowę z firmą sprzątająca co do możliwości powierzania danych osobowych (a ja nie kojarzę bym się na coś takiego zgadzał [nie mylmy tu zgody poprzez strefę zamieszkania w internecie, bo to co innego i nie każdy z tego korzysta, więc już to wyklucza takie przekazywanie danych]).Rozliczenie zostało przekazane firmie sprzątającej której zadaniem było rozniesienie go do skrzynek. Firma ta zobowiązała się do ochrony danych osobowych zgodnie z RODO.
Poza tym firma sprzątająca na ten moment stała by się już procesorem (jak nie już administratorem danych, bo do mnie nie dotarło rozliczenie, wiec ktoś przejął dane), a na takie cos muszą być podpisane umowy i oprócz tego spełnione warunki co do przechowywania/administrowania danymi.
Jeżeli ta odpowiedź jest prawdziwa i masz ją @szyha01 na mailu z podpisem "zarządcy" to wydaje mi się, że nasz "zarządca" wdepnął w niezłe gów..
bo pisząc tak lakoniczne stwierdzenie
na tak poważne tematy (kara nawet do 20mln euro, czy do 4% obrotu firmy) jest mało profesjonalne i chyba nie przemyślane przez osobę odpasującą.Firma ta zobowiązała się do ochrony danych osobowych zgodnie z RODO.
Zobowiązać to się można do wszystkiego, jak nie ma dokumentów i podpisu pod groźbą kar to każdy ma wyrypane.
A tak przy okazji "zarządca" dostał info zwrotne, co do dostarczenia rozliczeń? Czy też to ma głęboko wyrypane? @szyha01 możesz podpytać w tym samym mailu "zarządcę".
Na marginesie nasz "zarządca" już ładnie kombinuje usuwając ze strefy klienta dokumenty z zebrań (zaciera ślady swojego nieudacznictwa? czy po przeczytaniu wpisu będzie się tłumaczyć awaria po stronie strefy i przywracać dokumenty?)
Zgłoszenie w strefie (potwierdzam dokumentów już nie ma) https://zapodaj.net/images/3b7c3fc217fa0.png
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”