Wygląda super:) nie mogę się już doczekać finałowego wyglądu, jeszcze rok;/ Najwyższy blok w okolicy:D Będzie go widać z każdego kopca w Krakowie;p Chętnie zajrzałbym do wnętrza tej twierdzy, mimo, że moje mieszkanko nie ma jeszcze ścian wewnętrznych;)
No ale rzeczywiście w bliskim sąsiedztwie wielu takich budynków nie będzie (pomijając te, które buduje tam Budimex). Zwłaszcza jeśli chodzi o stronę południowo-zachodnią, przed oknami na wyższych piętrach powinna rozpościerać się spora przestrzeń
Dzięki @menkks, zdjęcia są super Widać, że ten budynek zaczyna nabierać już realnego kształtu. Może finalnie nie będzie taki "ciężki", jak co poniektórzy twierdzili. W każdym razie nie mogę się doczekać, aż przynajmniej jego bryła zostanie ukończona
Mam nowe zdjęcia z budowy ale nie mogę ich teraz dodać bo musze je najpierw pomniejszyc. ZAUWAŻYŁEM ze od 12go piętra Budimex buduje juz nie beton plus żelaztwo tylko jakieś białe bloczki. CZY zna się ktoś na tym i może mi powiedzieć jak to się ma do wytrzymałości ścian i stropów bo przecież tam będzie najbardziej wiało i " ruszalo" budynkiem itp. Itd.