Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami
Re: Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami
Ja nieco nie rozumiem zdziwienia że stoją samochody. Na każdym osiedlu w Krakowie stoją wszędzie samochody. Na miejscach, poza miejscami, na chodnikach, poza chodnikami.
DartHart pisze:Ja nieco nie rozumiem zdziwienia że stoją samochody. Na każdym osiedlu w Krakowie stoją wszędzie samochody. Na miejscach, poza miejscami, na chodnikach, poza chodnikami.
Chodzi o to, że Avia będzie osiedlem zamkniętym z drogami p-poż., albo dojazdowymi do takowych i poza miejscami wydzielonymi nie będzie można parkować przy ulicy. Problemem nie będzie wściekły sąsiad, czy nawet mandat od policji dla parkującego, tylko grzywna od straży dla wspólnoty, która nie zapewnia drożności ulic.
Tylko zwróć uwagę na architekturę starych osiedli. Tam jest większa przestrzeń, szersze ulice zazwyczaj itd. U nas deweloper przeliczył wszystko tak żeby tego miejsca na ulicę, samochody itd zostało tyle ile wymagają przepisy żeby maksymalnie wykorzystać teren na budowę bloków. Nawet pożałował miejsc parkingowych. Nasze osiedle aktualnie jest już zawalone samochodami, a nie mieszka jeszcze połowa osiedla. Można stawiać samochód na chodnikach pod warunkiem, że nie tworzy się wahadłowy ruch jak to jest w wypadku Orlinskiego czy zapewnia się swobodny ruch pieszych. Nie każdy preferuje spacer slalomiem i przeciskanie się między samochodami. Obawiam się, że niedługo mieszkańcy utkną w jednym wielkim korku. Niestety jakieś zasady muszą obowiązywać bo w dzisiejszych czasach dać komuś palec to bierze całą rękę. Wiele razy miałam sytuację, że nie dało się zaparkować bo ktoś stawał ograniczając ruch czy szukać właściciela samochodu bo stał na moim miejscu parkingowym. Nie zamierzam przeszukiwać całego osiedla za właścicielem i tracić swojego czasu przez czyjąś bezczelność. Wiele razy przekonałam się, że nie każdy jest taki milutki na jakiego się kreuje.
-
Jutro jadę na wakacje i dziś już nie planuję wychodzić z domu, ale po powrocie zrobię zdjęcie ulicy Bajecznej na Dąbiu. Dwa samochody zazwyczaj nie mogą się minąć, bo po jednej i po drugiej stronie drogi stoją auta. Jakoś nie widzę tu codziennie policji... Droga publiczna na starym osiedlu.
Z chodnika również nieraz muszę schodzić, by ominąć zaparkowany samochód, niekiedy przechodzę przez drogę w innym miejscu, niż bym przeszła, gdyby nie auta. Ale... w ogóle mi to nie przeszkadza, nie czuję się pokrzywdzona, mimo iż właściciel mieszkania, które wynajmuję, ma i również mi udostępnia miejsce w garażu podziemnym.
Z chodnika również nieraz muszę schodzić, by ominąć zaparkowany samochód, niekiedy przechodzę przez drogę w innym miejscu, niż bym przeszła, gdyby nie auta. Ale... w ogóle mi to nie przeszkadza, nie czuję się pokrzywdzona, mimo iż właściciel mieszkania, które wynajmuję, ma i również mi udostępnia miejsce w garażu podziemnym.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2017, 19:35 przez Ekspresjah, łącznie zmieniany 1 raz.
-
arturooo3 pisze:Dla przyjezdnych, którzy mieli działkę i miejsce na 10 samochodów wrzucam kilka zdjęć informacyjnie - Kraków wygląda tak
Szkoda, że nie wiadomo nawet, kiedy te zdjęcia zostały zrobione...
-
arturooo3 pisze:Ekspresjah pisze:arturooo3 pisze:Dla przyjezdnych, którzy mieli działkę i miejsce na 10 samochodów wrzucam kilka zdjęć informacyjnie - Kraków wygląda tak
Szkoda, że nie wiadomo nawet, kiedy te zdjęcia zostały zrobione...
lol.
Specjalnie aby cię usatysfakcjonować mam przejechać się po Krakowie i porobić zdjęcia dziś? Jutro? Proszę o dane do faktury, wystawię i prześlę na PW do opłacenia
Nie musisz tego robić, podobnie jak nie musiałeś wrzucać tych screenów

-
Poprostu parkujemy tylko w wyznaczonych miejscach - takie to trudne do przyswojenia ?
Szczytem tempactwa, przepraszam innego słowa nie potrafię znaleźć, jest zastawianie ulicy Orlińskiego z obu stron dojazdu do osiedli. Tylu mieszkańców, tyle aut... I mamy się mijać bo kilku k...a g....w ma problem zrobić parę kroków więcej? Mieszkania miały tani metr, było nie sępić i wydać hajs na miejsce postojowe jak się chodzić nie chce. Bardzo proszę nie utrudniać życia pozostałym mieszkańcom. Słupki w kilku miejscach to niestety podstawa.
-
Brak kamer na avii niestety
Ostatnio zmieniony 14 sie 2017, 16:06 przez agnieszka91, łącznie zmieniany 2 razy.
W avii 2 nie ma ochroniarza, a ciężko żeby facet który odpowiada za to co się dzieję na placu budowy doglądał jeszcze bloki.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”