Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
dexter

Re: Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami

Postautor: dexter » 21 cze 2017, 16:03

Jak naklejają, to właściwe zdjęcie we właściwym wątku :lol:
dzięki karolina.j ;) a swoją drogą - jak oni tam wjechali ?

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 16:08

to mielibyśmy twarz ale od tyłu

Risager

Postautor: Risager » 21 cze 2017, 16:16

Zwróćcie uwagę, że przynajmniej Toi Toi zaparkowany prawidłowo :lol: :lol: :lol:

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 16:31

Chciałbym zauważyć, że Toi Toi stoi nie dość, że krzywo to jeszcze tamuje przebieg chodnika. Gdyby obok stały auta nie byłoby możliwości przejścia do ulicy. Budowa powinna za to beknąć.

KRK

Postautor: KRK » 21 cze 2017, 19:09

DartHart pisze:Chciałbym zauważyć, że Toi Toi stoi nie dość, że krzywo to jeszcze tamuje przebieg chodnika. Gdyby obok stały auta nie byłoby możliwości przejścia do ulicy. Budowa powinna za to beknąć.

"Bekna" raczej "janusze" parkujacy na opak :)... Nie znajacy podstaw kultury i poszanowania praw innych. ... Drodzy kupujac mieszkanie na os Avia liczylem na poziom kultury ludzi tu mieskajacych , bardzo sie przeliczylem :( ... Kupujemy mieszkanie gdzie z gory wiadoma jest ilosc miejsc parkingowych - nie stac mnie ? Nie chce ? Nie kupuje ! Osiedle chronione z gory bylo wiadomo - nie stac mnie ? Nie kupuje ! ... Ale jesli juz chcialem zaimponowac znajomym ze wsi to sie podporzadkowuwuje , ze zdecydowalem sie na osiedle w pieknym miescie KRK i tam bedzie ochrona i wyznaczone miejsca parkinggowe . Zamykam temat

karolina.j

Postautor: karolina.j » 21 cze 2017, 19:59

1. to nie są osoby obklejające samochody
2. są to właściciele owej ruchomości
3. wjechali tam chodnikiem, między O8 a O10 przesunęli ogrodzenie budowlane (w stronę O10), tak żeby móc wygodniej korzystać z chodnika i ci państwo sobie owym chodnikiem pojechali - byłam świadkiem.

Bogdan

Postautor: Bogdan » 21 cze 2017, 21:17

duda88 - mam taką nadzieję że dobrze rozumiesz , ale czytając dalej wątpię.
a kolejny argument o tym że na grodzonym osiedlu wszyscy wiedzieli że albo kupują miejsce pod ziemią ( to górnicy? tacy z dożywociem? bo myślenie takie samo jak u przodującej klasy robotniczej) albo jedno z ośmiu miejsc na powierzchni ; albo wynocha - jest niestety ( by napisać delikatnie ) - z czapy
tak samo miała być ochrona z której ze względu na koszty zrezygnowaliśmy ( dla jasności byłem przeciw tej ekstrawagancji a to z tej racji że kupowałem mieszkanie z ochroną.
i rzeczywiście , któryś z forumowiczów napisał mi że jeżeli mnie nie stać na parking to wynocha
odbijam piłeczkę - kogo nie stać na ochronę , niech nie mieszka na Avii a w samochodzie na wykupionym miejscu postojowym.
jak do tej pory w tym wątku nikt nie pomyślał jak to będzie gdy wszystkie budynki zostaną oddane , a warto , bo tak obrażani Janusze z numeracjami których nie znam i nie pamiętam w swej dużej masie pracują przy budowie bloków.
co do mnie - jeszcze może kilka razy podjadę , zajmę chodnik dudzie88 i problem zniknie
jedno auto mniej . tylko czy zniknie temat?
pozdrawiam
Bogdan

maniekmal

Postautor: maniekmal » 22 cze 2017, 9:27

a miejsce na ten parking to z kapelusza wyciągniesz? Już kompletnie abstrahując... żeby to miało jakieś ręce i nogi to każdy zrzucający się powinien mieć możliwość parkowania tam. Ile jest mieszkań na Avii? 1300? to chyba kilka poziomów w głąb by nie wystarczyło.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 22 cze 2017, 13:13

Nawet gdyby 1000 osób zrzuciło się po 1000 złotych, to wychodzi 1000000 złotych - raczej marna kwora, jeśli chciałbyś budować parking podziemny / naziemny :)

DartHart

Postautor: DartHart » 22 cze 2017, 14:03

1000zł jest mało realne ze względu na niedużą ilość mieszkańców, ale 5000 czy 10000 zdecydowanie bardziej już jest realne a nadal jest to cena sporo niższa niż za te miejsca, których NIE MA bo Budimex zawalił sprawę.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”