Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
mik

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: mik » 14 gru 2017, 11:46

koperek87krk pisze:Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...

Miejsca od dewelopera się skończą, spokojna Twoja głowa. Miejsce parkingowe/postojowe tylko dodaje wartości do lokalu na tym osiedlu.

Awatar użytkownika
Czerwony

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: Czerwony » 14 gru 2017, 12:56

sand pisze:
koperek87krk pisze:
SmogWawelski pisze:
Czy ja wiem, czy taka średnia? Kolega może sobie np. 3 lata to miejsce wynajmować za te 350 zł, czyli dostanie około 12 000 zł i po tym czasie może je sprzedać (jeśli się okaże, że nie potrzebuje) za cenę pewnie nie niższą, niż cena zakupu. Czysty zysk. 12k z 50k w 3 lata. Pokaż mi bank, który zaoferuje takie warunki na którymkolwiek produkcie.

Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...

Za rok albo dwa te miejsca będą warte więcej niż 50 000zł.

Sprzedawane osobno będą warte sporo mniej. Sprzedawane z mieszkaniem zarobi się na mieszkaniu.

koperek87krk

Postautor: koperek87krk » 14 gru 2017, 13:55

Czerwony pisze:
sand pisze:
koperek87krk pisze:Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...

Sprzedawane osobno będą warte sporo mniej. Sprzedawane z mieszkaniem zarobi się na mieszkaniu.

Dokładnie, sprzedawane osobno będą o wiele mniej warte, gdyż we wszystkich blokach poza Avia i Orlinskiego ceny kupna garażu będą o wiele mniejsze i nikt o zdrowych zmysłach nie da 50 000 za garaż w którym będzie trzymał auto za np 10 000...

maniekmal

Postautor: maniekmal » 14 gru 2017, 14:47

koperek87krk pisze:Dokładnie, sprzedawane osobno będą o wiele mniej warte, gdyż we wszystkich blokach poza Avia i Orlinskiego ceny kupna garażu będą o wiele mniejsze i nikt o zdrowych zmysłach nie da 50 000 za garaż w którym będzie trzymał auto za np 10 000...

nie rozumiem tego fenomenu gdzie ktoś stara się tłumaczyć, że nie opłaca się kupować garażu za 50k dla auta za 10k... co ma jedno do drugiego? Kupujesz garaż dla SIEBIE a nie samochodu, to daje TOBIE wygodę, że nie musisz szukać miejsc gdzieś dalej, to TY nie musisz rano skrobać szyb itd. itp. Jakby ludzi myśleli Twoim tokiem to w każdym bloku garaż kupiłby może 2 osoby? Nikt o zdrowych zmysłach nie myśli w ten sposób.

egal1754

Postautor: egal1754 » 14 gru 2017, 15:16

maniekmal pisze:nie rozumiem tego fenomenu gdzie ktoś stara się tłumaczyć, że nie opłaca się kupować garażu za 50k dla auta za 10k... co ma jedno do drugiego? Kupujesz garaż dla SIEBIE a nie samochodu, to daje TOBIE wygodę, że nie musisz szukać miejsc gdzieś dalej, to TY nie musisz rano skrobać szyb itd. itp. Jakby ludzi myśleli Twoim tokiem to w każdym bloku garaż kupiłby może 2 osoby? Nikt o zdrowych zmysłach nie myśli w ten sposób.

znam osobę z Orlińskiego która sprzedała auto aby kupić miejsce parkingowe :)

sand

Postautor: sand » 14 gru 2017, 15:23

egal1754 pisze:
maniekmal pisze:nie rozumiem tego fenomenu gdzie ktoś stara się tłumaczyć, że nie opłaca się kupować garażu za 50k dla auta za 10k... co ma jedno do drugiego? Kupujesz garaż dla SIEBIE a nie samochodu, to daje TOBIE wygodę, że nie musisz szukać miejsc gdzieś dalej, to TY nie musisz rano skrobać szyb itd. itp. Jakby ludzi myśleli Twoim tokiem to w każdym bloku garaż kupiłby może 2 osoby? Nikt o zdrowych zmysłach nie myśli w ten sposób.

znam osobę z Orlińskiego która sprzedała auto aby kupić miejsce parkingowe :)

Popracuje rok i kupi samochód. Miejsca za rok już nie będzie;)

Arav

Postautor: Arav » 14 gru 2017, 15:38

A ja tam wole po prostu przejsc sie kawalek nawet te 5-6 minut w okolice Biedronki gdzie nie ma najmniejszych problemow z parkowaniem... a te 50k przeznaczyc na samochod/wykonczenie mieszkania.

mop

Postautor: mop » 14 gru 2017, 16:38

koperek87krk pisze:
Czerwony pisze:
sand pisze:

Dokładnie, sprzedawane osobno będą o wiele mniej warte, gdyż we wszystkich blokach poza Avia i Orlinskiego ceny kupna garażu będą o wiele mniejsze i nikt o zdrowych zmysłach nie da 50 000 za garaż w którym będzie trzymał auto za np 10 000...

Rozkoszne są takie życzeniowe wymysły.

To ja napiszę podobnie: gdy za kilka lat będziesz "zmuszony" wynajmować za 400-500 zł przypomnisz sobie nas frajerów kupujących garaż za 50k. Miasto się dogęszcza, aut przybywa, z parkowaniem na chodnikach się walczy.

Dodam jeszcze, że kupiłem schowek za 10 tys., w którym będę trzymał rzeczy warte parę stówek. Taki nieracjonalny jestem :D

Przy okazji podpowiem - wystarczy potraktować dopłatę z MDM jako dopłatę do garażu i już się robi około 30 tys. zł czyli nawet mniej niż w niektórych innych inwestycjach.

oborli

Postautor: oborli » 14 gru 2017, 19:35

Arav pisze:A ja tam wole po prostu przejsc sie kawalek nawet te 5-6 minut w okolice Biedronki gdzie nie ma najmniejszych problemow z parkowaniem... a te 50k przeznaczyc na samochod/wykonczenie mieszkania.

I co to ma znaczyc? chwalisz sie czy żalisz, bo nie rozumiem?
po co ta dyskusja o cenie, nie pasuje = nie kupuje, stac mnie = kupuje.

Dla was widze cena parkingu to jakas wytyczna tego ile samochód ma kosztowac, co za snobizm.
Samochód mam 20 letni za 15k bo uwazam ze jest lepszy od nowego małego wozidelka.

zaplacilem mało za mieszkanie I licze sie z kosztami drozszych parkingów I cena 50k za parking w tej sutacji nie jest ceną zaporową.
No ale jak wypada miec samochod 2 razy drozszy po parkingu to kredyt na samochód trzeba, bo wstyd - kupił miejsce I brakło mu na samochód i staje jakims starym gratem....

Kaśka_2

Postautor: Kaśka_2 » 14 gru 2017, 23:29

Witam, Jestem nowym użytkownikiem forum choć od dawna tu zaglądam. Nie kupiłam miejsca, więc biorę na klatę wszystkie tego konsekwencje i uprawiam spacery. Szlag mnie trafia jak widzę jak parkują w okolicy naszego bloku. Nie przeszkadza mi jak ktoś 2 kołami najedzie na chodnik, ale jak widzę, że ktoś wjeżdża centralnie na chodnik na łuku uniemożliwiające skorzystanie z chodnika pieszemu albo staje na trawie to mam ochotę zakupić paczkę karnych kutasów i poobklejać odpowiednio! Za chwile kostka na chodnikach będzie cała poplamiona olejem, bo na na chodnikach to najczęściej stają jakieś stare rzęchy. W głowie mi się nie mieści jak można tak nie szanować dobra wspólnego. Mam nadzieje, że jak będzie powołany zarząd wspólnoty zostaną podjęte jakieś kroki żeby pomontować np jakieś odboje, aby w niektóre miejsca nie dało się wjechać. Pewno wyglądało by to ch..owo no ale lepiej niż jest teraz. Pozdrawiam przeciwnych parkowaniu gdzie się da :)

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”