jas78 , naprawdę warto czytać ze zrozumieniem i cały tekst. sięgnij do rozporządzenia o zabezpieczeniu ppoż. i tam masz dokładnie podane wymiary dróg pożarowych ; przenieś je na sytuację naszej posesji i wtedy wskazuj oznakowania i uchwały do podjęcia.
pomijam tutaj kwestię związaną z uzyskaniem wymaganej większości do podjęcia takowej ( bo nie o tym jest wątek )
od razu przyznaję że nie chodziłem z miarą i nie mierzyłem wymiarów jezdni i chodnika ( znajdą się tacy ) ; a temat z mojego punktu widzenia uważam za zamknięty ( jak już wcześniej pisałem , zakończyłem swoje pobyty na Avii )
pozdrawiam
Bogdan
Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami
Re: Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami
Bogdan pisze:( jak już wcześniej pisałem , zakończyłem swoje pobyty na Avii )
pozdrawiam
Bogdan
ale jakto? To gdzie teraz przebywasz? Wyprowadziłeś się??
Czerwony , nieładnie tak się przekomarzać ; ale odpowiem Ci
- wyprowadziłem się na Orlińskiego , z dwóch powodów:
1. dyskusję nt. parkowania ( czyli wyższości garażowców i postojowców nad resztą mają już za sobą - mam nadzieję )
2. Duda88 nie będzie mnie już "dręczyć"
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Bogdan
- wyprowadziłem się na Orlińskiego , z dwóch powodów:
1. dyskusję nt. parkowania ( czyli wyższości garażowców i postojowców nad resztą mają już za sobą - mam nadzieję )
2. Duda88 nie będzie mnie już "dręczyć"
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Bogdan

Jak ludzie parkuja gdzie popadnie to to sie robi troszke chore. Nie wszystkim pasuje ze kazdy chodnik zastawiony Januszowymi ..
Nie rozumiem logiki niektorych tutaj. Wiadomo nie zawsze jest miejsce ale czy jesli juz nie ma nigdzie i nie kupilo sie miejsca postojowego to daje prawo do zostawienia auta gdziekolwiek? Wjechania nim na chodnik czy zastawienia wyjazdu innym ktorzy zaparkowali poprawnie?
Dla mnie jak nie ma miejsca to taki kierowca zamiast robic cyrk i pokaz chamstwa powinien zostawic swoje autko dalej i przejsc sie troche na nogach korona z glowy by nie spadla.
ale wy ludzie macie problemy, nie możecie sobie gdzieś w okolicy wynając miejsca postojowego? Ja widziałem na allegro to taka przyjemnosc chodzi w cenie max 200zł. No i powiedźcie jaki jest sens kupowac miejsce za 50 tys. zł czy nawet za 30 tys. zł jak możecie wynajmować za 200zł miesięcznie? zapłacicie 2400zł/rok 24 000zł na 10 lat? Bez kredytów, bez cudowania. Aż tak trudno uzywać gumtree czy allegro? Osobiście w życiu bym nie kupił parkingu jeszcze na kredyt wolę niech ktoś inny kupi parking i mi wynajmie po kosztach
i tak na tym lepiej wyjdę.

Ja się dziwie, ze laweta wam tych samochodów nie wywozi z dróg pożarowych. Jakby był pożar to się wszyscy sfajczycie i nawet nie podjadą was przez okno wyciagnąć. inteligenci
michzio pisze:Ja się dziwie, ze laweta wam tych samochodów nie wywozi z dróg pożarowych. Jakby był pożar to się wszyscy sfajczycie i nawet nie podjadą was przez okno wyciagnąć. inteligenci
Taka dzisiaj kultura. Panowie w skarpetach i sandalach! Nie wyobrazaja sobie ze mozna nie miec samochodu pod samym nosem

Jak dla mnie osoba ktora tego typu auta obkleja dobrze robi! Moze to cos ich nauczy.
Nie chce zyc w miejscu gdzie przez takich wygodnickich nie bedzie mogla dojechac do mnie straz pozarna czy karetka pogotowia ratunkowego.
Troche sie boje, ze jak wiecej tego typu ludzi sie sprowadzi jak juz wszystkie budynki zostana oddane to zacznie sie istna masakra.
Moze powinienem sam sie zastanowic nad zakupem zestawu naklejek fallicznych ?

Jeżeli będziecie mieć dowód na "nalepiającego" i naklejka została nalepiona na przednią szybę od strony kierowcy, lub na lusterko od kierowcyy to w sądzie można dostać grube odszkodowanie za unieruchomienie samochodu. Dodatkowo polecam do zerwania takiej naklejki wezwać specjalistyczną firmę i jeśli wystawią imienny rachunek z podaniem nr rejestracyjnego, a rachunek będzie opiewać na kwotę ponad 250zł to delikwent będzie karany. Nauczy się jeden z drugim szanować inną własność. Parkujących "inaczej" należy nauczyć parkować normalnie lub postawić słupki lub drastycznie, obstawić samochód donicami 

Kurcze ale ma trochę racji, chyba o to chodzi w tym temacie głównie - nie róbmy drugiemu co nam nie miłe. Swoją drogą to co pisałeś o naklejkach to też groźba
Nie będę na siłę usprawiedliwiać kierowców, którzy np. pod 4ką czasami koło wjazdu do podziemia stają na całym chodniku ale wierzę, że jakiś powód mogli ku temu mieć, nieważne, czy im babcia umiera czy zostawili tak na 30minut - nie mój to biznes nie mój interes póki mam nóżki to mogę raz na 100 przejść tym chodnikiem mogę przejść obok i moja duma na tym aż tak nie cierpi

Nie będę na siłę usprawiedliwiać kierowców, którzy np. pod 4ką czasami koło wjazdu do podziemia stają na całym chodniku ale wierzę, że jakiś powód mogli ku temu mieć, nieważne, czy im babcia umiera czy zostawili tak na 30minut - nie mój to biznes nie mój interes póki mam nóżki to mogę raz na 100 przejść tym chodnikiem mogę przejść obok i moja duma na tym aż tak nie cierpi

Czerwony pisze:Kurcze ale ma trochę racji, chyba o to chodzi w tym temacie głównie - nie róbmy drugiemu co nam nie miłe.
Nie będę na siłę usprawiedliwiać kierowców, którzy np. pod 4ką czasami koło wjazdu do podziemia stają na całym chodniku ale wierzę, że jakiś powód mogli ku temu mieć, nieważne, czy im babcia umiera czy zostawili tak na 30minut - nie mój to biznes nie mój interes póki mam nóżki to mogę raz na 100 przejść tym chodnikiem mogę przejść obok i moja duma na tym aż tak nie cierpi![]()
Oh ja przeciez tez nie twierdze, ze kazdemu trzeba nalepic od razu penisy na jego auto! Bez przedady, raczej podchodze do tematu z humorem.
To, ze niektorzy sie tu tak goraczkuja pokazuje tylko, ze problem lezy po srodku.
Jesli jedno auto stoi zle i musze obejsc je - korona mi z glowy nie spadnie, ani nawet nie pomysle zeby jakies naklejki biednemu spieszacemu sie czlowiekowi naklejac, wszystko sie moze zdarzyc.
Nie chcial bym jednak zyc na osiedlu gdzie na kazdym skrawku chodnika stoi zaparkowne czyjes auto - dlatego ze budimex miejsc nie zrobil.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”