Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
kicaj

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: kicaj » 15 gru 2017, 19:46

Spokojnie pisze:Jest trochę w tym racji, że ja np. mieszkając tutaj już chwilkę nie posiadam wiedzy gdzie jest droga pożarowa..

Nie obraź się szanowny sąsiedzie, ale ile TY masz lat? Podpisałeś akt notarialnym bez nawet pobieżnego czytania? Jedna z kilku najważniejszych decyzji w Twoim życiu i w tak infantylny sposób do tego podszedłeś ?
Przecież w akcie notarialnym jest wyraźnie napisane, że wszystkie drogi na osiedlu są drogami pożarowymi i niemożna na nich parkować.

Bez tytułu

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: Bez tytułu » 15 gru 2017, 23:30

kicaj pisze:
Spokojnie pisze:Jest trochę w tym racji, że ja np. mieszkając tutaj już chwilkę nie posiadam wiedzy gdzie jest droga pożarowa..

Nie obraź się szanowny sąsiedzie, ale ile TY masz lat? Podpisałeś akt notarialnym bez nawet pobieżnego czytania? Jedna z kilku najważniejszych decyzji w Twoim życiu i w tak infantylny sposób do tego podszedłeś ?
Przecież w akcie notarialnym jest wyraźnie napisane, że wszystkie drogi na osiedlu są drogami pożarowymi i niemożna na nich parkować.

Bardziej pytanie do ciebie w sumie ile masz lat, skoro twierdzisz, że jak ktoś tutaj mieszka to oznacza, że musiał podpisywać jakiś akt notarialny.... :lol: :lol: :lol:

kicaj

Postautor: kicaj » 16 gru 2017, 0:06

Odezwał się kolejny obrońca świętego prawa do parkowani gdzie popadnie. A być może jeden i ten sam ;)

Selassie

Postautor: Selassie » 18 gru 2017, 12:51

Ja chcialem serdecznie podziekowac osobom ktore zaczely robic psikusy tym kierowcom ktorzy nie posiadaja nawet kawalka mozgu zeby parkowac jak nalezy, sam bym sie nie odwazyl ale gratuluje tym ktorzy maja juz dosyc i biora sprawy w swoje rece jak madaty ich nie naucza to moze butelki i cegly pod kolami, naklejki, czy gwizdzie dzadza rade. Mam juz dosyc samochodziarzy ktorzy mysla ze moga wszystko.

:!: najbardziej mnie rozsmieszyla kartka kogos kto prosi o kontakt osobe ktora mu zrobila cos z autem, bylo nie niszczyc naszego osiedla takim parkowaniem ktore wyprowadzilo ludzi rownowagi i pozbawilo resztki nerwow

mik

Postautor: mik » 18 gru 2017, 14:02

Jak oni nie szanują naszego osiedla-naszej własności to czemu my mamy szanować ich auta?
Sam bym się nie posunął do ich niszczenia ale mandaty też działają cuda.

Bogdan

Postautor: Bogdan » 19 gru 2017, 17:24

Mili Państwo.
chyba po raz pierwszy spodobało mi się co napisał "mik"
tak, wzywajcie policję , straż miejską , niech hojnie obdzielają mandatami tych źle parkujących ; ale nie wedle waszych wyobrażeń o obowiązujących przepisach , tylko zgodnie z kodeksem wykroczeń ,czy kodeksem drogowym. po to przecież te formacje są powołane.
tak jest uczciwiej , bo nie powoduje to tworzenia atmosfery szczucia pomiędzy mieszkańcami ( mam na myśli właścicieli miejsc w garażu i na powierzchni uważających że tylko oni mają prawo wjeżdżać w osiedle i parkować ) egzemplifikującej się niszczeniem cudzego mienia.
i jeszcze dla kolegi który cały czas przywołuje akt notarialny ( umowę developerską czy przeniesienia własności? ) mam złą wiadomość - budimex nie ma już większości we wspólnocie i jeżeli wspólnota postanowi że Twoje powoływanie się na akt notarialny straci sens ( choćby poprzez podjęcie uchwały o parkowaniu na każdym skrawki ziemi należącym do niej ) to może już teraz należałoby poszukać lepszych argumentów.
pozdrawiam
Bogdan

Robert

Postautor: Robert » 19 gru 2017, 18:13

Bogdan pisze:Mili Państwo.
chyba po raz pierwszy spodobało mi się co napisał "mik"
tak, wzywajcie policję , straż miejską , niech hojnie obdzielają mandatami tych źle parkujących ; ale nie wedle waszych wyobrażeń o obowiązujących przepisach , tylko zgodnie z kodeksem wykroczeń ,czy kodeksem drogowym. po to przecież te formacje są powołane.
tak jest uczciwiej , bo nie powoduje to tworzenia atmosfery szczucia pomiędzy mieszkańcami ( mam na myśli właścicieli miejsc w garażu i na powierzchni uważających że tylko oni mają prawo wjeżdżać w osiedle i parkować ) egzemplifikującej się niszczeniem cudzego mienia.
i jeszcze dla kolegi który cały czas przywołuje akt notarialny ( umowę developerską czy przeniesienia własności? ) mam złą wiadomość - budimex nie ma już większości we wspólnocie i jeżeli wspólnota postanowi że Twoje powoływanie się na akt notarialny straci sens ( choćby poprzez podjęcie uchwały o parkowaniu na każdym skrawki ziemi należącym do niej ) to może już teraz należałoby poszukać lepszych argumentów.
pozdrawiam
Bogdan

Obawiam się, że taką zmianę trzeba przeprowadzić notarialnie i nie wiem czy wtedy nie muszą się wszyscy na to zgodzić

mik

Postautor: mik » 19 gru 2017, 19:19

No chyba się okazuję, że Akt Notarialny w ogóle nie chroni Twoich praw.

menkks

Postautor: menkks » 19 gru 2017, 19:35

Selassie pisze:Ja chcialem serdecznie podziekowac osobom ktore zaczely robic psikusy tym kierowcom ktorzy nie posiadaja nawet kawalka mozgu zeby parkowac jak nalezy, sam bym sie nie odwazyl ale gratuluje tym ktorzy maja juz dosyc i biora sprawy w swoje rece jak madaty ich nie naucza to moze butelki i cegly pod kolami, naklejki, czy gwizdzie dzadza rade. Mam juz dosyc samochodziarzy ktorzy mysla ze moga wszystko.

:!: najbardziej mnie rozsmieszyla kartka kogos kto prosi o kontakt osobe ktora mu zrobila cos z autem, bylo nie niszczyc naszego osiedla takim parkowaniem ktore wyprowadzilo ludzi rownowagi i pozbawilo resztki nerwow

Parkowanie parkowaniem, ale trzeba być spier**** umysłową żeby niszczyć cudzą własność...
Ktoś może na to cięzko pracował za granicą z dala od rodziny, ktoś może odkładał na to pare lat, inny sie zapożyczył...

Zadzwońcie po Policje, a nie niszczcie cudze mienie... co to za logika... jak ktoś przejdzie na czerwonym świetle to mogę mu w imieniu prawa zrobić krzywdę bo przecież sam sie o to prosił, sam złamał prawo? Po co wywoływać wojny? Jeśli sie okaże to auto jakiegos poj***, który w odwecie zjedzie do garażu podziemnego i rozwali losowo 20 aut ?

Jak ktoś kiedyś wracał z zakupów na parking i widział uszkodzone swoje auto i zero śladów po sprawcy to chyba wie, co to za uczucie.
Żeby nie było że to moje auto zostało uszkodzone, bo nie moje... ale szlak mnie trafia na takie myślenie.

D89

Postautor: D89 » 19 gru 2017, 20:03

menkks pisze:Zadzwońcie po Policje, a nie niszczcie cudze mienie... co to za logika... jak ktoś przejdzie na czerwonym świetle to mogę mu w imieniu prawa zrobić krzywdę bo przecież sam sie o to prosił, sam złamał prawo? Po co wywoływać wojny?
Dokładnie tak, jeśli ktoś przechodzi na czerwonym świetle to w majestacie prawa możesz go nawet zabić poprzez przejechanie ciężarówką. Większość ludzi stara się tego nie robić, ale jeśli jednak się to zdarzy to kary za to nie ma.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”