Czy ktoś już starał się ściągnąć blokadę ze swoich termostatów przy kaloryferach ?
Te obecnie można skręcić max na 2.Teoretycznie jest o dobre i powinno wystarczyć jednak u mnie jest problem z jednym kaloryferem, który non stop grzeje i to jeszcze w pomieszczeniu które najmniej użytkuję.
Nigdzie nie mogłem znaleźć informacji w internecie odnośnie zdjęcia blokady z naszych termostatów.
Ale jak ktoś coś wie będę wdzięczny za info !
Blokada na termostatach kaloryferów - jak zakręcić grzejnik w mieszkaniu (Avia 2)
-
Re: Blokada na termostatach kaloryferów - jak zakręcić grzejnik w mieszkaniu (Avia 2)
Te termostaty na kaloryferach z blokadą są chyba tak robione, żeby nie dało się ich całkiem zamknąć i tego się nie da zdjąć. Ale gdybym miał szukać sposobu na to, jak sobie z tym poradzić, to pomajstrowałbym przy zaworach pod grzejnikiem, na rurkach doprowadzających i odprowadzających wodę
Może tym da się wyregulować temperaturę grzejnika, choć nie wiem czy jest to poprawny tok rozumowania i czy nie zaszkodzi to grzejnikowi, choć wydaje się, że nie 

-
Re: Blokada na termostatach kaloryferów - jak zakręcić grzejnik w mieszkaniu (Avia 2)
Są tak robione specjalnie to wiem.
Ale są sposoby ich odblokowania bądź zmiany ich ustawienia aby na przykład blokowały się na 1 a nie na 2.
Znalazłem kilka sposobów w necie ale innych producentów. Nie ma "przepisu" na nasz termostat.
A chcę uniknąć kupowania nowego bez blokady.
Ale są sposoby ich odblokowania bądź zmiany ich ustawienia aby na przykład blokowały się na 1 a nie na 2.
Znalazłem kilka sposobów w necie ale innych producentów. Nie ma "przepisu" na nasz termostat.
A chcę uniknąć kupowania nowego bez blokady.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”