Głośny szum wody w grzejnikach - osiedle Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
D89

Głośny szum wody w grzejnikach - osiedle Avia 2

Postautor: D89 » 07 lut 2017, 15:37

Czy ktoś poza mną ma problem z głośnym szumem wody w grzejnikach? Oczywiście grzejniki są odpowietrzone - sprawdziłem to. Wygląda na to że albo jest za duże ciśnienie w instalacji albo zawory zostały źle wyregulowane i woda przepływa bardzo szybko powodując szum. Ktoś ma podobny problem?

alternatywy4

Re: Głośny szum wody w grzejnikach - osiedle Avia 2

Postautor: alternatywy4 » 07 lut 2017, 16:08

Mam to samo, ale jest to mniej dokuczliwe w stosunku do nawiewników w oknach powodujących "realne zamieszanie" w domu:)

Nowy

Postautor: Nowy » 07 lut 2017, 21:01

Jeśli je bardziej odkręcę, to także słyszę szum, ale jakoś specjalnie mi on nie przeszkadza, im bardziej grzejnik skręcony, tym cisze, a i tam mam zwykle ustawiony na nieco ponad 3.

Jeśli chodzi o nawiewniki, to temat był na forum, trzeba je trochę przytkać, żeby przepływ powietrza był mniejszy i jest wszystko dobrze :)

D89

Postautor: D89 » 09 lut 2017, 20:47

Czasami szumi ciszej, czasami głośniej. W nocy zwykle na tyle głośno że jest to uciążliwe.

Kasiek

Postautor: Kasiek » 10 lut 2017, 22:17

U nas jak słyszę szum to znaczy, że grzejniki będą zapowietrzone. Conajmniej raz w tygodniu musimy dzwonić do administracji, żeby zwiększali ciśnienie bo na nasze piętro nie dochodzi nic i grzejniki są zimne. Jednym słowem masakra.

Czym zakrywacie dziury w oknach? Taśmą?

iti

Postautor: iti » 11 lut 2017, 22:03

Jeśli chodzi o grzejniki, to jeśli są zapowietrzone, to raczej jest "chlupanie" ;) Ale faktycznie, na początku trzeba je częściej odpowietrzać, przynajmniej do czasu, aż ludzie skończą prace wykończeniowe, z którymi wiąże się zdejmowanie grzejników i tym samym obniżanie ciśnienia w instalacji i spuszczanie z niej wody, ale na szczęście to przechodzi - o ile nie jest większą awarią. Bywało, że grzejniki musiałem odpowietrzać codziennie, teraz od kilku miesięcy spokój :)

A co do nawiewników, to były o tym wątki w kilku miejscach na forum - wszystko opisane.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”