Brak instrukcji obsługi domofonów przed klatkami bloku Avia 2
Brak instrukcji obsługi domofonów przed klatkami bloku Avia 2
Przed naszymi klatkami zostały uruchomione domofony ALE nie ma na nich instrukcji obsługi. Ja przeczytałam sobie "instrukcję obsługi" przy drzwiach wejściowych, ale nasi goście niestety mają olbrzymie problemy aby zadzwonić. Czy instrukcji nie ma tylko przy furtce klatki A ?
Re: Brak instrukcji obsługi domofonów przed klatkami bloku Avia 2
Dla osób odwiedzających na wyświetlaczu domofonu znajduje się instrukcja co zrobić, aby się dodzwonić do danego mieszkania.
-
A czy ktoś może w ogóle potwierdzić że domofon działa ?
Bo ja stwierdzam że nie. Zgodnie z instrukcją jaka się wyświetla na domofonie do mnie absolutnie nie da się dodzwonić (klatka C).
Bo ja stwierdzam że nie. Zgodnie z instrukcją jaka się wyświetla na domofonie do mnie absolutnie nie da się dodzwonić (klatka C).
Przyznam, że nie sprawdzałem czy działa, a jedynie zaufałem temu co się tam wyświetla.
W innych blokach jest tak, że najpierw wybiera się numer bloku, następnie numer lokalu i dzwonek.
Może taka kombinacja zadziała, a jeżeli zadziała, to taka powinna być wyświetlana instrukcja na wyświetlaczu domofonu (żeby nie tworzyć dodatkowych instrukcji) - powinna być przez Budimex skorygowana.
Nie wiem czy zauważyliście, ale w dokumentacji otrzymanej podczas odbioru otrzymaliśmy instrukcję domofonu Thangram, podczas gdy mamy najprawdopodobniej domofon Targha.
Jak dla mnie to dzwoniąc domofonem przed furtką jakiejś klatki nie powinno być możliwości dodzwonić się nigdzie indziej jak tylko do tej klatki, już nie mówię o bloku. Przy bramie wjazdowej na osiedle (ostatnio były zdjęte panele) wiadomo, że trzeba podać numer bloku. Pomyślcie sobie ile może być z tego tytułu pomyłek i najczęściej będą cierpieli przez to mieszkańcy budynku Avia 1.
W innych blokach jest tak, że najpierw wybiera się numer bloku, następnie numer lokalu i dzwonek.
Może taka kombinacja zadziała, a jeżeli zadziała, to taka powinna być wyświetlana instrukcja na wyświetlaczu domofonu (żeby nie tworzyć dodatkowych instrukcji) - powinna być przez Budimex skorygowana.
Nie wiem czy zauważyliście, ale w dokumentacji otrzymanej podczas odbioru otrzymaliśmy instrukcję domofonu Thangram, podczas gdy mamy najprawdopodobniej domofon Targha.
Jak dla mnie to dzwoniąc domofonem przed furtką jakiejś klatki nie powinno być możliwości dodzwonić się nigdzie indziej jak tylko do tej klatki, już nie mówię o bloku. Przy bramie wjazdowej na osiedle (ostatnio były zdjęte panele) wiadomo, że trzeba podać numer bloku. Pomyślcie sobie ile może być z tego tytułu pomyłek i najczęściej będą cierpieli przez to mieszkańcy budynku Avia 1.
Na wyświetlaczu coś tam pokazuje. Byłam u znajomych ostatnio i Wasz ochroniarz poinstruował nas, że trzeba wcisnąć nr bloku od razu nr mieszkania i wcisnąć dzwonek (chyba na górze po prawej stronie).
-
jasiek pisze:Na wyświetlaczu coś tam pokazuje. Byłam u znajomych ostatnio i Wasz ochroniarz poinstruował nas, że trzeba wcisnąć nr bloku od razu nr mieszkania i wcisnąć dzwonek (chyba na górze po prawej stronie).
Zgodnie z instrukcją na wyświetlaczu należy wybrać numer mieszkania i dzwonek. Nie ma nic mowy o numerze bloku.
Piszę tylko jak dzwoniłam i co powiedział mi ochroniarz. Jeśli nie wyświetla się informacja, że trzeba wybrać nr bloku tzn, że wprowadza to ludzi w błąd i powinna firma od domofomu przeprogramować go lub coś w tym stylu.
-
Sprawdziłem i po wpisaniu 2 + numer mieszkania + dzwonek jest reakcja. Domofon rzekomo dzwoni ale w mieszkaniu cisza. Zero reakcji domofonu.
Czy jeszcze u kogoś tak jest że niby na dole domofon dzwoni, a w mieszkaniu zero reakcji ? I tak nie da się otworzyć ?
Czy jeszcze u kogoś tak jest że niby na dole domofon dzwoni, a w mieszkaniu zero reakcji ? I tak nie da się otworzyć ?
Sprawdź czy na pewno masz dobrze odłożoną słuchawkę od domofonu.
-
Nowy pisze:Sprawdź czy na pewno masz dobrze odłożoną słuchawkę od domofonu.
nie da się źle odłożyć tej słuchawki bo spadnie. Już mam potwierdzone że problem dotyczy większej ilości mieszkań.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”