Na ostatnim zebraniu poruszona została kwestia zalewania garażu podziemnego. W tej kwestii zarządca dał ciała bo nie uzyskał pisemnego stanowiska BX w tej sprawie.
Czy coś się ruszyło w tym temacie?
Karygodna decyzja zarządcy o braku wyegzekwowania stanowiska może być bardzo dla nas kosztowna.
Musimy patrzeć zarządcy na ręce i go mobilizować.
Dla przykładu dodam że kierowany przez p.Ewe zespół ma braki w znajomości np.aktów notarialnych -chodzi o specyfikację budynku (otwieranie furtki przez brelok RFID) co zresztą wprowadziło ją w lekkie zakłopotanie na ostatnim zebraniu.Przyznała że o tym nie wie...
Zalewany garaż podziemny w bloku - osiedle Avia 2 Kraków
-
Re: Zalewany garaż podziemny w bloku - osiedle Avia 2 Kraków
a jak u Was dzisiaj? zalało?
W Orlinskiego 4 też zależało. Trzeba zgłosić reklamację do zarządcy albo do Budimexu i cisnąć żeby się tym zajęli. U nas ostatnio coś grzebali i odkopywali fundament ale co z tym zrobili to nie wie nikt.
bardzo zlalalo ???
Bardzo jestem zmartwiona sytuacją z windami w bloku Avia 2. Dzisiaj dowiedziałam się ze jedna z wind nie przeszła inspekcji konswerwatora ponieważ pewne elementy są zerdzewiałe i konserwator powiedział że wyglądają jakby miały 10 lat!!! Przypominam że blok był oddany rok temu!!! Naprawa ma kosztować 40000 zl. Czy Budimex dał nam zerdzewiałe części do windy? To grozi sprawą karną. Deweloper ignoruje pisma, a Pani Ewa z ZZN nie robi za wiele. W sumie nie dziwię się bo Budimex wybrał tego admina- nie mieszkańcy. Dla mnie to jest szokujące ze właściciele mieliby płacić za błedy Budimexu. Chora sytuacja!!!
-
Vixen007 pisze:Bardzo jestem zmartwiona sytuacją z windami w bloku Avia 2. Dzisiaj dowiedziałam się ze jedna z wind nie przeszła inspekcji konswerwatora ponieważ pewne elementy są zerdzewiałe i konserwator powiedział że wyglądają jakby miały 10 lat!!! Przypominam że blok był oddany rok temu!!! Naprawa ma kosztować 40000 zl. Czy Budimex dał nam zerdzewiałe części do windy? To grozi sprawą karną. Deweloper ignoruje pisma, a Pani Ewa z ZZN nie robi za wiele. W sumie nie dziwię się bo Budimex wybrał tego admina- nie mieszkańcy. Dla mnie to jest szokujące ze właściciele mieliby płacić za błedy Budimexu. Chora sytuacja!!!
Elementy są zardzewiałe bo w szybie windy stała woda. Pani Ewa przyznała się w rozmowie telefonicznej że nie przyszło jej do głowy podczas odbiorów patrzeć w szyby wind czy są suche.
Prawda jest taka że panią Ewę zaczyna powoli sytuacja przerastać. Do dziś dnia nie potrafi wyegzekwować odpowiedzi w sprawie zalewania garaży, podobnie z windami.
Jest gwarancja, rękojmia etc. - dziwi mnie to że zarządca nie zaangażował jeszcze radcy/adwokata do kontaktu z BX.
Wydaje mi się, że zebranie mieszkańców trzeba wcześniej zrobić niż czekać na listopad, bo problemów jest coraz więcej i tak na prawdę nikt nie wie na jakim etapie one są jeżeli chodzi o rozwiązanie ich (żadnej informacji na zzn na temat izolacji garażu, by po każdym deszczu w nim wody nie było).
Za chwile będzie zima i Budimex powie, że nie jest wstanie pewnych rzeczy zrobić ze względów pogodowych i tak przeleci okres rękojmi, a z problemem zostaniemy sami.
Za chwile będzie zima i Budimex powie, że nie jest wstanie pewnych rzeczy zrobić ze względów pogodowych i tak przeleci okres rękojmi, a z problemem zostaniemy sami.
Tez myślę że spotkanie jest wskazane. Każdy właściciel powinien wiedzieć że są poważne problemy do omówienia. A tak z innej beczki...przechodziłam obok tego najstarszego szarego budynku na naszym osiedlu i coś robią przy wjeździe do parkingu podziemnego. Czy im usprawniają system drenujący? Mam fotki ale plik jest za duży aby go załączyć.
Jeśli nie możesz zmieścić zdjęć, to wyślij adminowi, żeby wrzucił, albo zmniejsz je, żeby zajmowały mniej niż 250 KiB 

Zgadzam sie - nie powinnismy czekac do listopada z zebraniem.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”