Zakłócanie ciszy nocnej w bloku na osiedlu Avia 2 - co zrobić

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
Ragnar

Zakłócanie ciszy nocnej w bloku na osiedlu Avia 2 - co zrobić

Postautor: Ragnar » 21 sie 2017, 21:32

Witam, moi drodzy sąsiedzi ;) Chciałbym do was wystąpić z małym zapytaniem.. Czy was tez zaczynaja delikatnie mówiąc wkur...c nocne a szczególnie weekendowe darcie buzi ? (bo śpiewaniem tego nazwać nie można) Ja rozumiem, że parapetowki, dużo młodych osób itd.. Ale nie dość ze na budowie obok panowie zaczynają napie.. od 6.30 rano w tygodniu, gdzie inteligent kapke dłużej w dzień powierzchni pospać nie może to w weekend spokojnie zasnąć nie może bo albo jakaś Grażyna ma fazę i myśli ze jest w The Voice of Poland albo Panowie na balkonie śmieją się do rozpuku raz po raz kur.. ując sobie "pod nosem"
Pozdrawiam czytających i ogólnie to peace love nad extasy ;)

skyman

Re: Zakłócanie ciszy nocnej w bloku na osiedlu Avia 2 - co zrobić

Postautor: skyman » 22 sie 2017, 9:53

Też kilka razy zdarzyło mi się nie wyspać... Jeśli coś takiego będzie się częściej powtarzało, to niestety chyba nie zostanie nic innego, jak dzwonić na policje, żeby delikwentów uciszyła. Ja byłem o to poprosić kilka razy, czasem pomagało, a czasem zakłócanie ciszy nocnej w bloku trwało nadal

Awatar użytkownika
Czerwony

Postautor: Czerwony » 22 sie 2017, 11:56

Nie pozostaje nic innego jak się wyprowadzić :D :lol:

Selassie

Postautor: Selassie » 22 sie 2017, 12:18

Nie no jesli ktos uprzejmie poinforumje ze ma parapetowke to ja jako sasiad nie wyobrazam sobie dzownic w takiej sytuacji na policje,
jednak jesli w mieszkaniu obok co weekend beda studenckie libacje to sytuacja moze byc inna.

Na pewno najpierw bym poszedl zwrocic uwage - jesli to by nie poskutkowalo to bym dzownil na pewno. :twisted:

Awatar użytkownika
Czerwony

Postautor: Czerwony » 23 sie 2017, 10:07

A czy poinformowanie o nadchodzącej imprezie nadaje automatycznie prawo do dowolnego czasu zakłócania ciszy nocnej? I ile pięter w dół oraz w górę powinno się informować? Bloki Avii nie są zbyt dobrze wyciszone.

Selassie

Postautor: Selassie » 23 sie 2017, 12:45

Czerwony pisze:A czy poinformowanie o nadchodzącej imprezie nadaje automatycznie prawo do dowolnego czasu zakłócania ciszy nocnej? I ile pięter w dół oraz w górę powinno się informować? Bloki Avii nie są zbyt dobrze wyciszone.

Nie wiem moze mamy odmienne podejscie do sprawy - ja jesli to by byla parapetowka to bym nie zwracal nikomu uwagi.
Kazdy sie cieszy ze ma nowe mieszkanie; niech sie dra nawet w nocy jesli to jednorazowa sprawa.

Notorycznych zaklocaczy ciszy nocej nalezy upominac a jak to nie skutkuje to zglaszac na policje zwyczajnie :)

Awatar użytkownika
Czerwony

Postautor: Czerwony » 24 sie 2017, 13:43

Albo są zasady albo brak zasad, usprawiedliwianie ich łamania "informacją" o nadchodzącej imprezie to brak zasad, a przynajmniej pierwszy krok do ich niszczenia.

Lucek

Postautor: Lucek » 26 sie 2017, 19:02

Właśnie dlatego tak ważna jest Dobra Lokalizacja.

D89

Postautor: D89 » 27 sie 2017, 19:32

Bloki są bardzo dobrze wyciszone, natomiast na małpy drące ryja na balkonie wychodzącym na zewnątrz nie pomoże nic.

Selassie

Postautor: Selassie » 30 sie 2017, 11:21

Ja sie szczerze boje wprowdzaki na dobre. Nie urzadzam chucznych imprez, ale czasem slucham muzyki w ciagu dnia - jesli sciany sa zle wyciszone moge miec ciagle na glowie sasiadow

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”