Śmietnik / zamykanie śmietnika na klucz - osiedle Avia 2
Śmietnik / zamykanie śmietnika na klucz - osiedle Avia 2
Po co zamykamy na klucz śmietnik, teraz konserwator walczy z zamkiem bo ktoś zespół zamek . Wkładka do wymiany i klucze do dorobienia. Mamy bramkę, chyba nikt nie ukradnie nam śmieci.
-
Re: Śmietnik / zamykanie śmietnika na klucz - osiedle Avia 2
Nie chodzi o kradzież a o podrzucanie śmieci. Podrzucanie zwłaszcza tych niesegregowanych - jak przyłapie kontrola że nie będzie segregacji to mieszkańcy zapłacą sowicie za brak segregacji.
A furtka też często się nie domyka i wchodzi kto chce. Nie mówiąc o kodach do bramki - jeden kod otwiera wszystkie na osiedlu.
I niebawem otwarcie okrąglaka - nie wiadomo kto tam będzie i co będzie chciał robić ze śmieciami aby samemu jak najmniej płacić.
A furtka też często się nie domyka i wchodzi kto chce. Nie mówiąc o kodach do bramki - jeden kod otwiera wszystkie na osiedlu.
I niebawem otwarcie okrąglaka - nie wiadomo kto tam będzie i co będzie chciał robić ze śmieciami aby samemu jak najmniej płacić.
-
Poza tym dla bezdomnych taki śmietnik to raj... W poprzednich miejscach, gdzie mieszkałem nie raz było nasikane przez bezdomnych po klatkach i smietnikach...
kod do furtek kazdy ma inny kiedys byl 8630 znali go wszyscy.Teraz bedziemy kupowac wkladke plus klucze wyjdzie tanio.
Dzisiaj przed południem wchodząc do bloku, zaczepiła mnie jakaś pani i powiedziała że chwile temu bezdomny próbował narobić w śmietniku, że go przegoniła i mówiła żeby zamykać drzwi po wyrzuceniu śmieci.
Nie jestem pewien kto to był, tak starsza niewysoka pani, podejrzewam że pani sprzątająca.
Nie jestem pewien kto to był, tak starsza niewysoka pani, podejrzewam że pani sprzątająca.
i udalo mu sie znalezc miejscowke
bo ktos wrzucil wczoraj posta na forum facebookowym ze gdzies go nakryto ale juz po fakcie :/

Ostatnio zmieniony 13 mar 2020, 10:36 przez asiab, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja to i tak nie mogę ogarnąć tego, że dorośli ludzie nie potrafią odróżnić kolorów: niebieski - papier, żółty - plastik / metal i wpitalają wszystko gdzie popadnie. Ręce opadają.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”