Hej Sąsiedzi,
Wiem że większość z Was ma gdzieś co się dzieje w naszej wspólnocie ale macie świadomość że od dłuższego czasu nie mamy zarządcy budynku ?
Nie ma od kogo dowiedzieć się co dzieje się we wspólnocie, nie ma dyżurów przy Orlińskiego 1; nikt z infolinia TuMieszkamy nie odpowie nam na pytania odnośnie awarii, aktualnych problemów i rozliczeń z ostatniego zebrania? Generalnie awarie w ogóle nie są rozpatrywane bo nie ma kto tego robić.
Jedyne co działa to księgowość - by ściągać opłaty za zarządzanie którego nie ma.
Wspólnota mieszkaniowa Orlińskiego 1 już się zorganizowała i pokazała środkowy palec ZZN-nowi i wypowiedzieli im umowę.
A my co ?
Brak Zarządcy / brak kontaktu z zarządcą wspólnoty - Avia 2
-
Re: Brak Zarządcy / brak kontaktu z zarządcą wspólnoty - Avia 2
pamietając jak do tej pory wyglądało zaangazowanie mieszkancow trudno bedzie cokolwiek zrobic :/
Witam,
po kilku telefonach udało mi się ustalić, że mamy już kolejnego nowego zarządcę budynku (chyba już szóstego o ile dobrze liczę).
Jest nim Pan Paweł Orczyk.
Czy osoby które na ostatnim zebraniu wspólnoty zostały wybrane do Rady Mieszkańców bloku Avia2 są na forum?
Jeżeli tak to poproszę o kontakt na priv'a.
Musimy coś razem zrobić w tej sprawie, bo to jest kpina jak nas wszystkich traktuje firma która nas "obsługuje".
Jeżeli nie są obecne na forum, to musimy się wspólnie (Ci co mają mieszkanie w Avia2) zorganizować, umówić (np. przed blokiem, w garażu), pogadać, bo za chwile obudzimy się z niezłymi problemami co do funkcjonowania bloku i innymi sprawami z nim związanymi (np. niezamknięte sprawozdania finansowe za rok 2017, 2018. Nie przyjęty plan na 2019 itp.)
po kilku telefonach udało mi się ustalić, że mamy już kolejnego nowego zarządcę budynku (chyba już szóstego o ile dobrze liczę).
Jest nim Pan Paweł Orczyk.
Czy osoby które na ostatnim zebraniu wspólnoty zostały wybrane do Rady Mieszkańców bloku Avia2 są na forum?
Jeżeli tak to poproszę o kontakt na priv'a.
Musimy coś razem zrobić w tej sprawie, bo to jest kpina jak nas wszystkich traktuje firma która nas "obsługuje".
Jeżeli nie są obecne na forum, to musimy się wspólnie (Ci co mają mieszkanie w Avia2) zorganizować, umówić (np. przed blokiem, w garażu), pogadać, bo za chwile obudzimy się z niezłymi problemami co do funkcjonowania bloku i innymi sprawami z nim związanymi (np. niezamknięte sprawozdania finansowe za rok 2017, 2018. Nie przyjęty plan na 2019 itp.)
Jednak Pan Paweł Orczyk nie jest nowym zarządcą, tymczasowo zajmuje się ewentualnymi sprawami Avia2
Prawdopodobnie już od miesiąca nie posiadamy zarządcy.
Prawdopodobnie już od miesiąca nie posiadamy zarządcy.
Większość wynajmuje, i ma w nosie? Znajome.
Zgadzam sie z postem i sugestia sasiada ktory zamiescil karteczke w windzie... jesli umowa na to pozwala (tzn nie bedziemy musieli placic zbyt wyskiej kary za zerwanie) rozwiazmy ja i wybierzmy nowego zarzadce... proponuje zarzadce ktorego wybrano w Orlinskiego 5 - sa zadowoleni z tego co mi wiadomo (nie pamietam teraz ich nazwy ale moge sie dowiedziec)
czy jest ktos chetny/zorientowany w temacie zeby sie tym zajac?
czy jest ktos chetny/zorientowany w temacie zeby sie tym zajac?
Witam sąsiadów,
Ja dziś zadzwoniłam do ZZN co z rozliczeniem mediów za II kwartał i niestety w księgowości nie wiedzą nic na ten temat. Jak widać w strefie Klienta nawet nie są spisane liczniki. Administratora nowego nie mamy. Natomiast nowym zarządcą jest Jolanta Śledź 607 910 818. Próbowałam się z tą Panią skontaktować telefonicznie niestety zgłasza się poczta. Może Wam się uda
Już najwyższy czas się zmobilizować i zrobić porządek z naszym wspaniałym zarządcą, który tylko wydaje nasze pieniądze nie robiąc dla dobra naszej wspólnoty nic poza wprowadzaniem zamieszania. Na ostatnim zebraniu wyłoniono kandydatów do Rady Mieszkańców, może Państwo są w stanie coś zadziałać. Jak rozmawialiśmy będzie z tym trochę pracy ale już najwyższy czas wziąć sprawy w swoje ręce jeśli chcemy mieszkać i żyć w odpowiednich warunkach na naszym osiedlu i w naszym bloku.
Swoją drogą prezesa ZZN można by pociągnąć do odpowiedzialności za zaniedbania jego pracowników względem naszej wspólnoty.
Pozdrawiam
Ja dziś zadzwoniłam do ZZN co z rozliczeniem mediów za II kwartał i niestety w księgowości nie wiedzą nic na ten temat. Jak widać w strefie Klienta nawet nie są spisane liczniki. Administratora nowego nie mamy. Natomiast nowym zarządcą jest Jolanta Śledź 607 910 818. Próbowałam się z tą Panią skontaktować telefonicznie niestety zgłasza się poczta. Może Wam się uda

Już najwyższy czas się zmobilizować i zrobić porządek z naszym wspaniałym zarządcą, który tylko wydaje nasze pieniądze nie robiąc dla dobra naszej wspólnoty nic poza wprowadzaniem zamieszania. Na ostatnim zebraniu wyłoniono kandydatów do Rady Mieszkańców, może Państwo są w stanie coś zadziałać. Jak rozmawialiśmy będzie z tym trochę pracy ale już najwyższy czas wziąć sprawy w swoje ręce jeśli chcemy mieszkać i żyć w odpowiednich warunkach na naszym osiedlu i w naszym bloku.
Swoją drogą prezesa ZZN można by pociągnąć do odpowiedzialności za zaniedbania jego pracowników względem naszej wspólnoty.
Pozdrawiam
Pani Jolanta nie pracuje w Zzn - w maju złożyła wypowiedzenie i w trakcie okresu wypowiedzenia przebywała na zwolnieniu lekarskim
Orlinskiego 5, mówisz ze sa zadowoleni to poczytaj forum.Nie dziala system ppoz.
obcynh pisze:Orlinskiego 5, mówisz ze sa zadowoleni to poczytaj forum.Nie dziala system ppoz.
Ciekawe czy Wam działa ppoż? Bo Zzn tez wyłączał ppoż (np. na O1 wyłączyli już na początku ub.r. a firmie obsługującej ppoż co miesiąc płacimy za to ze alarm idzie donikąd..)
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”