Wózki dziecięce oraz inne przedmioty pozostawione na klatce schodowej

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
Rababar

Wózki dziecięce oraz inne przedmioty pozostawione na klatce schodowej

Postautor: Rababar » 19 sty 2022, 12:06

Moi kochani, nie zostawiajcie na klatce schodowej starych krzeseł, wózków dziecięcych, pozostawionych paneli, płytek łazienkowych czy najlepsze: drewnianych belek (wow :) ), czy innych przedmiotów, które notorycznie pojawiają się na klatkach.

Nawet jeżeli pominiemy względy estetyczne, o które jakby nie patrzeć ciężko jest zabiegać wśród taniego budownictwa to błagam: to są kwestie bezpieczeństwa. Podczas pożaru, w kłębach dymu każda tego typu przeszkoda może nas kosztować życie.

Pomijam nawet mandat karny do 5000zł, który należy się za pozostawienie. Po prostu spróbujmy to załatwić oddolnie, bez wzywania służb.

Proszę!

orlik

Re: Wózki dziecięce oraz inne przedmioty pozostawione na klatce schodowej

Postautor: orlik » 04 mar 2022, 11:53

Zgadzam się, że części wspólne nie powinny być traktowane, jak prywatne przedpokoje, do trzymania różnych rzeczy w nich. Przecież przez to nawet często nie da się ich sensownie posprzątać. Podobnie rowery poprzypinane w różnych miejscach na klatkach schodowych.

neverever

Re: Wózki dziecięce oraz inne przedmioty pozostawione na klatce schodowej

Postautor: neverever » 15 kwie 2022, 11:26

Ten sam problem pojawia się u mnie w Avia 1. Prośby do sąsiadów pomagają połowicznie, dotyczy nie tylko mojej klatki i piętra. Najlepsze co widziałem to niezamykana szafka na brudne buty (w sensie z działki / pola, obłocone całe). Już chyba zniknęła :D

Wózki dziecięce czy rowerki dziecięce z powodów bezpieczeństwa nie powinny znajdować się na klatce - ani przed drzwiami ani za drzwiami. Niestety robi się bardzo ciasno.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”