Zgadzam się z przedmówcą. Ja nie posiadam samochodu i nie zamawiam paczek, więc dlaczego mam za to płacić

. Parking przed blokiem będą regulowały znaki i są takie instytucje porządku publicznego jak straż miejska ( tel. 986 ), za którą płacimy jako podatnicy. O bezpieczeństwo lepiej dba monitoring i dlatego on jest na każdym osiedlu, a nie ochrona( wyobraź sobie, że jesteś złodziejem i pan mietek drzyma w portierce, śmiech na sali

) Osiedla od Budimex są ewenementem i to wartym śmiechu, pod tym względem

. Jeżeli śmieciarka będzie miała problem, powstanie dla niej podjazd z kopertą. Wiem, że jest też temat tańszego zarządcy. Proszę uważać, bo każdy może dawać kolorowe oferty z ceną 2zł m2 bez oględzin bloku, żeby tylko wejść, a później będziemy dopłacać fortunę. Już raz to przerabiałam, później tylko wysyłali dopłaty. Proszę pamiętać, że wymagany autoryzowany serwis urządzeń objętych gwarancją, których w blokach Avii i Orlińskiego jest bez liku, jest bardzo drogi, a barbakan chyba to uwzględnił jako pierwszy zarządzający. Paradoksalnie koszty obsługi nowych bloków naszpikowanych różnymi systemami są większe w pierwszych latach. Ja czekam na wykaz i prognozę kosztów na 2017, po pierwszym roku zarządzania, myślę że będzie dużo lepiej. Proszę mi napisać usterki, których nie naprawili lub nie wymusili naprawy, oczywiście oprócz podmakania bloku, co jest sprawą powiedzmy większego kalibru, i każdy z zarządców będzie miał problem z wymuszeniem naprawy tej usterki