Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
iti

Re: Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach

Postautor: iti » 23 cze 2015, 23:15

Dzięki za info, czekamy na relację, jak to wszystko wyjdzie, bo pewnie podobnie będzie w przypadku kolejnych inwestycji Budimeksu powstających w sąsiedztwie :)

jasiek

Postautor: jasiek » 24 cze 2015, 9:55

Qubus a wiesz może jak te daty, które podajesz maja się do dat podanych w umowach deweloperskich? Jest ściśle w tym podanym terminie z umowy czy wcześniej?

maks

Postautor: maks » 24 cze 2015, 10:23

Właśnie - czy udało się coś wcześniej czy może po terminie?

Awatar użytkownika
Qbus

Postautor: Qbus » 25 cze 2015, 8:07

Zgodnie z umową koniec budowy to 30.06. Wtedy miały ruszyć odbiory budowlane. Przekazanie kluczy wyznaczono na bodajże na 30.10 ale to jeszcze sprawdzę. Jak widać uda się pewnie wszystko przyspieszyć. Z tego co wiem inne inwestycje budimexu jak np. osiedle na myśliwskiej też udało się oddać sporo przed terminem z umowy. Podobnie było też z Avią 6.

Atena

Postautor: Atena » 08 paź 2015, 18:08

No i w końcu zaczął się czas odbiorów!!!
Jestem umówiona na najbliższy czwartek na odbiór mieszkania, podobno harmonogram jest rozpisany już do końca października, więc nie dało się grymasić co do terminu - został narzucony (lub do uzgodnienia ale dopiero w listopadzie).
A jak u Was, ktoś się kontaktował w tej sprawie?

iti

Postautor: iti » 08 paź 2015, 19:27

Czyli jakoś idzie to wszystko :) Faktycznie wychodzi tak, jak ktoś tu już pisał wcześniej, że najpierw są odbiory techniczne budynku i to trwa jakieś 2-3 miesiące, a dopiero później wchodzą mieszkańcy... Przynajmniej taką poprawkę na termin otrzymania mieszkania muszą wziąć chyba wszyscy przyszli mieszkańcy osiedla nowe Czyżyny (Avii i Orlińskiego).

A jak idziesz na odbiór, sama czy zabierasz ze sobą jakiegoś fachowca :?: Tak czy inaczej zabierz ze sobą aparat, czekamy z niecierpliwością na zdjęcia i wrażenia z odbioru ;) Trzymam kciuki, żeby nie było żadnych zastrzeżeń i żebyś mogła planować wykańczanie nowego mieszkania :!:

No i dorzucam od siebie jeszcze kilka zdjęć, które tam niedawno zrobiłem. Czekamy na takie z wewnątrz ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Qbus

Postautor: Qbus » 09 paź 2015, 6:56

Atena pisze:No i w końcu zaczął się czas odbiorów!!!
Jestem umówiona na najbliższy czwartek na odbiór mieszkania, podobno harmonogram jest rozpisany już do końca października, więc nie dało się grymasić co do terminu - został narzucony (lub do uzgodnienia ale dopiero w listopadzie).
A jak u Was, ktoś się kontaktował w tej sprawie?

Gratuluję!!! Jaki masz numer mieszkania? Ze mną jeszcze nikt się nie kontaktował, a numerek mam początkowy bo 17. Ciekaw jestem według jakiego klucza to idzie.

kinia180

Postautor: kinia180 » 09 paź 2015, 7:59

Do nas też wczoraj dzwonili z budimexu i odbiór również mamy w przyszły czwartek. Racja terminu odbioru nie da się zmienić no chyba, że na listopad.

Atena

Postautor: Atena » 09 paź 2015, 16:02

Nie "wynajmuję" specjalisty, spróbujemy się z tym zmierzyć samodzielnie z mężem i pomocą znajomego. Bystre oko to podstawa! Sporządzam aktualnie listę czynności do wykonania podczas odbioru i wg niej po kolei sobie wszystko posprawdzamy, żeby czegoś nie przeoczyć. Jak ją sporządzę to wrzucę na forum, komuś się na pewno przyda.
Oczywiście liczę na podpowiedzi, wspólnie na pewno o niczym nie zapomnimy.

Slowrun

Postautor: Slowrun » 10 paź 2015, 8:45

Ja także mam wyznaczony termin odbioru :) Atena, proszę daj znać na co należy zwrócić uwagę.

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”