Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
genk

Re: Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach

Postautor: genk » 19 paź 2015, 9:21

sunder pisze:Tez mi sie rzucily te rury w oczy w lazience, masakra :shock:
Debilizm, robic gotowe mieszkanie i na latwizne puscic rurki wzdluz sciany. Masakraaa!!!! Wszyscy beda to chować bo nie wyobrazam sobie klasc plytek z rurami na zewnątrz.

Kwestia czy trzeba rzezbic w scianie czy w podlodze :/ i kwestia dwa czy to sa rurki stalowe czy pex ?

Wydaje mi się że rurki puszczone są na wierzchu w ścianach konstrukcyjnych lanych z żelbetonu. I aby było taniej puścili je na wierzchu bo w tym czymś ciężko się rzeźbi.
Ktoś wcześniej wspominał że ma co nie co pochowane ścianach i to może być w ścianach działowych z jakiś tam bloczków gipsowych

Ale to są tylko przypuszczenia bo nie czytałem dokładnie umowy.

PKS

Postautor: PKS » 22 paź 2015, 10:10

A propo odbiorów mieszkań i jakości wykonania- znalezione na http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 64&page=79 (polecam, na tej stronce często też użytkownicy wrzucają zdjęcia z budowy):
EDIT: poprawiłem link do skyscrapercity

"Każdy kto obserwuje tą budowę zapewne ma podejrzenia co do jakości wykończenia budowanych lokali. Niedawno odbierałem mieszkanie na Klinach z pewną firmą specjalizującą się w tego typu czynnościach, są naprawdę dobrzy w te klocki, znalazłem ich także na FB gdzie zamieszczają na bieżąco fotki z odbiorów na różnych inwestycjach, gdzie dostają zlecenia. Wstawili właśnie zdjęcia z Czyżyn... i szczęka opada, poniżej podaję link i życzę przyszłym nabywcom sporo cierpliwości..."
https://www.facebook.com/media/set/?...1330343&type=3

Po obejrzeniu tych zdjęć i przeczytaniu niektórych opinii, myślę, że może warto wyjść z inicjatywą do Budimexu np. z pismem podpisanym przez przyszłych mieszkańców Avia/Orlińskiego lub zalać ich mailami, że tak wykonane mieszkanie to nie są "dotrzymane obietnice" i jeśli Budimex nie zapewni dobrej jakości wykonania, to zrobimy mu czarny PR, informując np. media i konkurencję w okolicy (np. Atal), zwłaszcza, że trochę mieszkań jeszcze zostało im do sprzedaży, a i pewnie przyszłe projekty też będą realizować w Krakowie. Ciekaw jestem czy wyrobią się z terminami określonymi w umowach (np. na przeniesienie własności), jeśli będą musieli poprawiać większość mieszkań. Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, 14:12 przez PKS, łącznie zmieniany 6 razy.

maks

Postautor: maks » 22 paź 2015, 12:53

Ceny w Avii 4 chyba nie były tak niskie jak w pozostałych inwestycjach budimexu, więc można zakładać, że ich jakość wykonania może być na jeszcze niższym poziomie :?

Ja osobiście nie znam się na tym, może to wcale nie tak wiele jest tych usterek, patrząc na inne budowy gdzie tynk odpada, to chyba nie jest tak źle. Choć, przyznam, że ta blaszka wystające ze ściany to jakieś mega niedopatrzenie, a że pracownik budimexu sam tego nie zobaczył przed okazaniem mieszkania, to jakieś jaja :o

Obrazek

Może macie jakieś zdjęcia z własnych odbiorów? Może u Was było całkiem OK :?:

ATM

Postautor: ATM » 22 paź 2015, 21:30

W nawiązaniu do ostatnich postów podsyłam nazwę profilu na facebook'u Profesjonalne Odbiory Techniczne Mieszkań i Domów od Dewelopera Kraków ponieważ z linkiem jest problem.

Jest tam dużo zdjęć z odbiorów z Avii.. przeglądając je nie mogłem się nadziwić jak można było czasem tak trywialne rzeczy spie****ić...partacze :evil: :o
Jeśli deweloper pójdzie tą drogą i na orlińskiego to będzie więcej poprawiał niż budował nowych mieszkań :P :D

keniger

Postautor: keniger » 23 paź 2015, 9:08

ta firma żyje z tego, to co ma umieszczać na swoim profilu , średnio to wiarygodne. O wiele bardziej chyba byłyby tu na miejscu relacje mieszkańców i ich opinie na ten temat . Miłego dnia !

sunder

Postautor: sunder » 23 paź 2015, 10:03

a tak z ciekawosci jaka jest cena uslugi takiej firmy??

morth

Postautor: morth » 23 paź 2015, 10:11

Pewnie koło 300 zł.

duda88

Postautor: duda88 » 23 paź 2015, 10:46

Patrząc na ich stronkę, to obiektywnie Avia wypadła całkiem przyzwoicie - znacznie większe i poważniejsze problemy widać przy innych odbiorach.
Kwestia przybrudzonych fugą płytek na balkonie i ich nierówne położenie to nic przy mokrych i krzywych ścianach czy źle położonych tynkach ;)
Szczerze mówiąc udało nam się z mężem wejść do Avii 4 i oglądnąć wykończenie kilku mieszkań ( mąż się na tym zna) i on sam był pod dużym wrażeniem jego jakości.
Pewnie że zawsze się coś znajdzie, ale nie oczekujmy cudów ;)

sunder

Postautor: sunder » 23 paź 2015, 10:53

morth pisze:Pewnie koło 300 zł.

Ale rozumiem ze firma wchodzi pokazuje wady i tyle?? Przy poprawionych uterkach znow sie placi jeszcze raz?? czy firma doprowadza do końca taki proceder

morth

Postautor: morth » 23 paź 2015, 11:16

Przyznam że nie wiem, ale kiedyś patrzyłem na necie na stawki takich firm to między 200-400 zł. Może zależnie czy właśnie tylko 1 odbiór czy od początku do końca. Nie korzystałem jeszcze z usług, takiej firmy.

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”