Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach
-
Re: Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach
mam pytanie do osób które dokonały już odbioru mieszkań jaka jest różnica w powierzchni pomiędzy projektem. Czy są to pojedyncze cm ? mam nadzieję że budimex nie wyskoczy na etapie odbioru z powierzchnią przykładowo 2 metry większą skąd wtedy wziąć dodatkowe 9 tys. gdy myśli się o wykończeniu mieszkania
Jesli chodzi o naliczenie oplat..nie pozostaje nic innego jak pisac pismo z prosba o przedstawienie kalkulacji kosztow i sposobie podzialu kosztow zwiazanych z utrzymaniem danych el. skladowych. Koszty absurdalnie wysokie.
Ja po dokonaniu odbioru a właściwie nie odebraniu mieszkania jestem w szoku:
- zastosowali w łazience gipsowy tynk, czyli taki co będzie trzymać i chłanąć wilgoć (a na etapie kupna mówili co innego)
- kąty proste między ścianami poza normą, mają to poprawiać
- pęknięcia na ścianach a pod spodem słychać że pusto, czyli tynk odszedł od ściany, muszą skuć i poprawiać
- jedna szyba w oknie do wymiany bo z wadą jest
To co oni mówili że przez 2 miesiące ich inspektorzy odbierali te mieszkania to ja nie wiem co oni robili że tego nie widzieli.
O puszkach po piwie w schowku nie wspomnę (żeby chociaż pełne były)
- zastosowali w łazience gipsowy tynk, czyli taki co będzie trzymać i chłanąć wilgoć (a na etapie kupna mówili co innego)
- kąty proste między ścianami poza normą, mają to poprawiać
- pęknięcia na ścianach a pod spodem słychać że pusto, czyli tynk odszedł od ściany, muszą skuć i poprawiać
- jedna szyba w oknie do wymiany bo z wadą jest
To co oni mówili że przez 2 miesiące ich inspektorzy odbierali te mieszkania to ja nie wiem co oni robili że tego nie widzieli.
O puszkach po piwie w schowku nie wspomnę (żeby chociaż pełne były)
Aż tak źle
To Budimex robi niby jakieś odbiory wewnętrzne i tak to wygląda pomimo tego
Strach się bać, jak przyjdzie czas odbierania własnego mieszkania :/ Puszki (nawet puste), to w tej sytuacji chyba najmniejszy problem.
A co teraz, nie odebrałeś i ile mają czasu na poprawienie niedoróbek
Długo będziesz się z tym bujał 

A co teraz, nie odebrałeś i ile mają czasu na poprawienie niedoróbek

-
sunder pisze:a tak z ciekawosci jaka jest cena uslugi takiej firmy??
Ta konkretna firma życzy sobie 350 zł
To ja wam powiem lepszą historie...
Mieszkanie dziś odbierałem, specjalnie się nie spinałem popatrzyłem na parapety ściany okna i było ok.
Kąty, jakąs tam odchylke miały ale to olałem bo mi na czasie zależało
Nie sprawdzałem prądu bo nawet nie wiedziałem że bedzie odrazu. Po podpięciu oświetlenia okazło się że jest pomieszane.
Z przełącznika z pokoju młego zapala się łazienka. Światło w małym pokoju pali się cały czas ( wyłancza je bezpiecznik
)
W przedpokoju również jest coś pomieszane. W kuchni i wiekszym pokoju nie sprawdziłem bo miałem tylko trzy oprawki.
To taka przestroga mała dla tych co jeszcze nie odebrali mieszkań ... sprawdzcie prąd
Mieszkanie dziś odbierałem, specjalnie się nie spinałem popatrzyłem na parapety ściany okna i było ok.
Kąty, jakąs tam odchylke miały ale to olałem bo mi na czasie zależało
Nie sprawdzałem prądu bo nawet nie wiedziałem że bedzie odrazu. Po podpięciu oświetlenia okazło się że jest pomieszane.
Z przełącznika z pokoju młego zapala się łazienka. Światło w małym pokoju pali się cały czas ( wyłancza je bezpiecznik

W przedpokoju również jest coś pomieszane. W kuchni i wiekszym pokoju nie sprawdziłem bo miałem tylko trzy oprawki.
To taka przestroga mała dla tych co jeszcze nie odebrali mieszkań ... sprawdzcie prąd

Ja odbierałem wczoraj. Byłem pełen obaw po wszystkich wypowiedziach. Okazało się że wszystko raczej ok. Jedyne rzeczy jakie wyszły to jedno okno do regulacji i docięcie otwory drzwiowego, bo żadna ościeżnica nie wejdzie w otwór wysokości 190cm. Prądy, ściany, katy, wylewki etc. wszystko w porządku 

Na poprawki mają 30 dni, chyba że coś wymaga dłuzszego okresu to przysułają pismo, że się przedłuży max 90 dni.
Nam też zależało na czasie chcieliśmy się wprowadzić na święta, ale nie będę płacił mojej ekipie remontowej za prostowanie usterek po Budimexie, źle zrobili niech poprawiają do skutku.
Nam też zależało na czasie chcieliśmy się wprowadzić na święta, ale nie będę płacił mojej ekipie remontowej za prostowanie usterek po Budimexie, źle zrobili niech poprawiają do skutku.
Piotrek a miałeś jakąś różnicę w metrażu po odbiorze? Jeżeli tak to ile i jak to jest rozwiązane?
@genk i co w tej sytuacji
Wracasz ze sprawą do Budimexu, w ogóle możliwe, żeby jeszcze po zatwierdzeniu odbioru do nich z tym iść, czy ogarniasz sprawę na własną rękę 
@Piotrek, dołączam się po powyższego pytania
W ogóle ktoś miał jakieś różnice w metrażu 

@Piotrek, dołączam się po powyższego pytania

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”