Witam wszystkich,
Zmuszony jestem założyć nowy temat, bo nie wiem gdzie o tym napisać. Mam problem w mieszkaniu na parterze (KLATKA A). Niestety, ale odkąd się wprowadziliśmy cały czas słyszymy dziwny odgłos, tak jakby gdzieś z pionu wentylacyjnego, lub pionku z CO + Woda. Dźwięk dochodzi 24 na dobę, z kilku minutowymi przerwami. Bawiłem się już kaloryferami, wodą itp i nie jestem w stanie namierzyć źródła dźwięku. Był również Pan z obsługi bloku i też nie jest w stanie tego zrobić.
Czy ktoś oprócz mnie "choruję" na taką przypadłość ? Mam tu na myśli sąsiadów z wyższych pięter z widokiem na Avię 6.
Ewentualnie prośba, o jakiekolwiek porady i pomysły.
Pozdrawiam,
Pukanie w ścianach (inwestycja Avia 4 w Krakowie)
Re: Pukanie w ścianach (inwestycja Avia 4 w Krakowie)
To może jakiś problem związany z tym, że w bloku jest zamontowana wentylacja mechaniczna, o ile to faktycznie nie są odgłosy pochodzące z rur z pionu. Miałem tak ostatnio w pokoju, że coś nieustannie mi świszczało w pokoju, do tego stopnia, że zacząłem się zastanawiać, czy to nie w mojej głowie
Ulżyło mi trochę, jak świstu nie słyszałem w innym pomieszczeniu... Wreszcie pokręciłem trochę termostatem przy kaloryferze i zrobiło się cicho - sprawa banalna, ale przed dobrą chwilę miałem zagadkę
To stukanie bardzo uciążliwe 
Może spróbuj jeszcze pokręcić zaworami odcinającymi wodę i ogrzewanie od mieszkania, a jak nie, to może zaworami odcinającymi pion, bo chyba do nich też gdzieś powinno być dojście

Może spróbuj jeszcze pokręcić zaworami odcinającymi wodę i ogrzewanie od mieszkania, a jak nie, to może zaworami odcinającymi pion, bo chyba do nich też gdzieś powinno być dojście

Jest to taki dźwięk jakby cały czas ktoś pukał w ściany. Dźwięk jakiejś pompy. Na tyle uciążliwe, że ciężko jest spać...Odkręcałem wszystko i zakręcałem wszystko, niestety bez skutku..
Usterka usunięta. Cisza i spokój.
A co to bylo?
wczoraj wieczorem (18.01) chodził konserwator po mieszkaniach i się pytał czy słychać jeszcze te dźwięki, bo usunęli właśnie jakąś awarie związaną z kaloryferami ( jeśli dobrze zrozumiałem w klatce C).
Niestety ale na parterze dalej słychac..
masterx62 pisze:Niestety ale na parterze dalej słychac..
Zgłoś na piśmie usterkę do dewelopera, od tego masz prawo do rękojmi. NIech deweloper szuka usterki i ją usunię.
Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”