Wysokość opłat za mieszkanie i garaż w bydynku Avia 4 Budimexu

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Mieszkaniec123

Wysokość opłat za mieszkanie i garaż w bydynku Avia 4 Budimexu

Postautor: Mieszkaniec123 » 30 sty 2016, 17:33

Kilka dni temu dostaliśmy pismo z wysokością opłat za mieszkanie i garaż- nie ukrywam bardzo wysokie stawki.
Zastanawia mnie dlaczego w przypadku garażu podwójnie są ujęte koszty eksploatacji- raz ze stawką 3,68 za m2, drugi raz ze stawką 1,27 za m2.
W sumie za miejsce postojowe wychodzi około 130 PLN plus około 30 PLN za schowek.
Jak jest u Was? Czy też macie podobne odczucia, że wysokość opłat jest zdecydowanie za wysoka?

Nowy

Re: Wysokość opłat za mieszkanie i garaż w bydynku Avia 4 Budimexu

Postautor: Nowy » 30 sty 2016, 19:36

Chyba nie jesteś pierwszym zaskoczonym tymi stawkami w Avii 4, bowiem pojawił się już na forum wątek o tym, jakie są opłaty za nowe mieszkanie w budynku Avii 4 - znajdziesz go pod linkiem podanym tutaj. Wychodzi na to, że jest dosyć drogo, ale miejmy nadzieję, że po wyborze nowego zarządcy, trochę się to zmieni na lepsze...

Etanol

Postautor: Etanol » 02 lut 2016, 17:57

A ja mam pytanie dotyczące zebrania wspólnoty. Czy mamy już jakiś termin i miejsce? Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że musimy zmienić obecnego zarządcę?

maniekmal

Postautor: maniekmal » 02 lut 2016, 19:27

może zadam głupie pytanie, ale czy zarządcę będzie można dopiero zmieniać jak wszystkie bloki na Avii będą zamieszkane i jak zawiąże się wspólnota całego osiedla ? Wydaje mi się, że zarządca powinien być na całe osiedle a nie dla każdego bloku inny.

ragar

Postautor: ragar » 03 lut 2016, 22:37

Każdy blok na osiedlu będzie stanowił odrębną wspólnotę mieszkaniową, co generalnie jest ok. Czyli wspólnoty mogą zawiązywać się, jak ludzie zaczną mieszkać w swoich mieszkaniach. Dopiero później warto, żeby się wspólnoty miedzy sobą dogadały i na przykład szukać zarządcy dla nawet kilku tysięcy mieszkań, a nie tylko kilkuset. Myślę, że to robi sporą różnicę :)

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”