Zajęte miejsca postojowe w garażu podziemnym - osiedle Avia 4

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Re: Zajęte miejsca postojowe w garażu podziemnym

Postautor: maniekmal » 16 sty 2016, 14:56

może spróbować ustawić wszędzie drogę pożarową... za zastawianie takiej drogi chyba mandaty mogą się sypać jak z worka ? w sumie to by było sensowne, bo dojazd pod każdy blok jest możliwy tylko przez bramę na całej długości osiedla. Jeśli chodzi o glosowania w tej sprawie, to myślę, że osoby posiadające miejsca na zewnątrz bądź wewnątrz będą walczyć ramie w ramie :D (o ile wszyscy równo będą glosować). Jak już wcześniej pisałem sprawa jest trudna, ale myślę, że będzie się dało to jakoś sensownie rozwiązać.

stanek39

Postautor: stanek39 » 16 sty 2016, 23:25

ale moment bo niektórzy chyba mylą pojęcia - jest garstka jakiś palantów którzy stawają gdzie popadnie, ale też są ludzie którzy potrzebują stanąć i robią to z głową, więc nie wrzucajmy wszystkich co nie wykupili miejsc do jednego worka . Ja absolutnie nie jestem za tym aby stawiać znaki zakazu wszędzie wzdłuż chodnika, przy klatkach czy w innych miejscach. Niech ludzie co nie mieli możliwości zakupu miejsca parkingowego lub nie mieli funduszy na to żeby go wykupić też staną, nie mam nic przeciwko, niektórzy mają więcej niż jedno auto i musza go gdzieś postawić, ale niech nie zajmują nie swoich miejsc, niech nie blokują wyjazdu i zastawiają innych. Jest miejsce wzdłuż chodnika, wzdłuż ulicy dojazdowej, gdzie jak będą zaparkowane samochody, włos nikomu z głowy nie spadnie, jak będzie troszkę ciaśniej przejechać. Nieraz do tych co mają miejsca też przyjadą goście i będą chcieli gdzieś stanąć, więc też stawianie wszędzie zakazów lub strefy zamieszkania to nie jest rozwiązanie (proponuję przeczytać sobie osobom które to proponują co to wogule jest strefa zamieszkania i na czym polega oraz jaka jest różnica między strefą ruchu która jest dużo lepszym rozwiązaniem). Po prostu trzeba eliminować palantów którzy przyjadą ze wsi i myślą że całe podwórko ich, może oni też w końcu nauczą się myślenia. Nie utrudniajmy sobie życia i będzie dobrze.

gucio

Postautor: gucio » 16 sty 2016, 23:52

Nie ma nigdzie miejsca do stania wzdłuż ulicy. Na chodniki tez nie ma wjazdu bo one nawet nie mają wszędzie 1.5m szerokości
Każdy który kupował mieszkanie czy to na AVi czy Orlinskiego był informowany o tym ze miejsc nie będzie i nie ma co tutaj dyskutować.
Dookoła jest pełno miejsc które stoją puste a jak wspólnoty z 303 i 2płk postawią szlabany to macie parkingi płatne i po problemie.
Bardziej trudnym problemem będzie znalezienie i trzymania miejsca które będzie dla kogoś kto przyjedzie pod blok czy to kurier czy pizza czy firma która przywiezie nam meble materiały wykończeniowe czy ktokolwiek inny kto będzie potrzebował stanąć na 5 do 15 min żeby rozładować towar i jechać dalej.
Tym się teraz powinniśmy lub też Budimex zainteresować . To jest problem. . .

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 17 sty 2016, 1:38

Popieram. Ulica jest za wąska do parkowania, a chodniki są dla ludzi. Jak nie wystarczą znaki zakazu to trzeba postawić na chodnikach słupki.

xXx

Postautor: xXx » 17 sty 2016, 18:32

O mój boże, niektóre osoby wiecznie będą na coś narzekać ! To ulica/chodnik za wąski, to za cicho to za głośno, budimex to budimex tamto... Ludzie przestańcie ciągle narzekać na wszystko dookoła !

stanek39

Postautor: stanek39 » 17 sty 2016, 19:02

Żeby były znaki zakazu i słupki musi się zgodzić wspólnota, a myślę że większość ma trochę oleju w głowie i będzie przeciw takim zakazom. Najlepiej zagrodzić wszystko i mieć innych w dupie. Ulica wcale nie jest wąska, a i jak ktoś stanie kawałek na chodniku tez się nic nie stanie, oczywiście znajdą się osoby które do tej pory mieszkały w domach i miały całe podwórka dla siebie to im to pasować nie będzie, ale niestety tutaj mieszka troszkę więcej ludzi i każdy mając samochód chce gdzieś stanąć. Parkingu nie ma i nie będzie więc trzeba szukać innych rozwiązań a nie utrudniać sobie życia. Trzeba tez myśleć o innych a nie tylko o sobie.

Welger

Postautor: Welger » 17 sty 2016, 21:14

stanek39 pisze:Żeby były znaki zakazu i słupki musi się zgodzić wspólnota, a myślę że większość ma trochę oleju w głowie i będzie przeciw takim zakazom. Najlepiej zagrodzić wszystko i mieć innych w dupie. Ulica wcale nie jest wąska, a i jak ktoś stanie kawałek na chodniku tez się nic nie stanie, oczywiście znajdą się osoby które do tej pory mieszkały w domach i miały całe podwórka dla siebie to im to pasować nie będzie, ale niestety tutaj mieszka troszkę więcej ludzi i każdy mając samochód chce gdzieś stanąć. Parkingu nie ma i nie będzie więc trzeba szukać innych rozwiązań a nie utrudniać sobie życia. Trzeba tez myśleć o innych a nie tylko o sobie.

Sama ulica Orlińskiego jest drogą publiczną i wspólnoty będą miały niewiele do powiedzenia w sprawie oznakowania czy organizacji na niej ruchu.

Staś

Postautor: Staś » 17 sty 2016, 22:05

ngy16687 pisze:Popieram. Ulica jest za wąska do parkowania, a chodniki są dla ludzi. Jak nie wystarczą znaki zakazu to trzeba postawić na chodnikach słupki.

Popieram.

gucio

Postautor: gucio » 17 sty 2016, 23:29

stanek39 pisze: Ulica wcale nie jest wąska, a i jak ktoś stanie kawałek na chodniku tez się nic nie stanie
ale niestety tutaj mieszka troszkę więcej ludzi i każdy mając samochód chce gdzieś stanąć. Parkingu nie ma i nie będzie więc trzeba szukać innych rozwiązań a nie utrudniać sobie życia. Trzeba tez myśleć o innych a nie tylko o sobie.

Dokladnie Panie(i) stanek39:-)
\Chyba nie blyl(a) na tej ulicy albo pomylil(a) osiedla bo ulica orlinskiego jest tak waska ze z trudem mija sia dwa samochody a Pan(i) chce stawiac cos jeszce na ulicy abo jesze moze na chodniku ???
Ulica jest od jezdzenia.. chodnik od chodzienia... a parking od parkowania i tyle w temacie , nie ma stawiania samochodow skuterow czy innych pojazdow czy to na waskim chodniku na ktorym mijaja sie ledwo 2 osoby nie wspomne o wozkacha dzieciecych...czy na waskiej uliczce Orlinskiego.
Gdyby to byla dwupasmowka w dwie strony to moze bysmy inaczej to rozwiazali a niestety miasto zaoszczedzilo wiec kierowac do miasta pytania gdzie beda panstwo mogli sobie zostawic swoje wehikuły ....
Nikt nie utrudnia zycia innym ,,,szanujmy siebie i prawo i bedzie dobrze :-) milego tygodnia :-)

stanek39

Postautor: stanek39 » 17 sty 2016, 23:52

gucio pisze:
stanek39 pisze: Ulica wcale nie jest wąska, a i jak ktoś stanie kawałek na chodniku tez się nic nie stanie
ale niestety tutaj mieszka troszkę więcej ludzi i każdy mając samochód chce gdzieś stanąć. Parkingu nie ma i nie będzie więc trzeba szukać innych rozwiązań a nie utrudniać sobie życia. Trzeba tez myśleć o innych a nie tylko o sobie.

Dokladnie Panie(i) stanek39:-)
\Chyba nie blyl(a) na tej ulicy albo pomylil(a) osiedla bo ulica orlinskiego jest tak waska ze z trudem mija sia dwa samochody a Pan(i) chce stawiac cos jeszce na ulicy abo jesze moze na chodniku ???
Ulica jest od jezdzenia.. chodnik od chodzienia... a parking od parkowania i tyle w temacie , nie ma stawiania samochodow skuterow czy innych pojazdow czy to na waskim chodniku na ktorym mijaja sie ledwo 2 osoby nie wspomne o wozkacha dzieciecych...czy na waskiej uliczce Orlinskiego.
Gdyby to byla dwupasmowka w dwie strony to moze bysmy inaczej to rozwiazali a niestety miasto zaoszczedzilo wiec kierowac do miasta pytania gdzie beda panstwo mogli sobie zostawic swoje wehikuły ....
Nikt nie utrudnia zycia innym ,,,szanujmy siebie i prawo i bedzie dobrze :-) milego tygodnia :-)

chyba Pan pomylił - ja mieszkam dwa lata na Avii dlatego wiem jakie są ulice i chodniki a do tego doskonale wiem jak wygląda tu problem parkowania ..... zresztą i tak ta dyskusja jest zbędna, będzie zebranie wspólnoty to będą podejmowane decyzje, na forum to każdy jest najmądrzejszy bo jest anonimowy, zobaczymy co zdecyduje większość i jaki punkt widzenia mają mieszkańcy

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”