Od około miesiąca czasu mam problem z odbiorem telewizji DVB-T.
Na multipleksie MUX-3 (TVP 1, TVP 2 itp.) obraz bardzo pikseluje, zatrzymuję się i ogólnie występują silne zakłócenia.
Czy ktoś może ma podobne problemy z telewizją?
Problem z odbiorem DVB-T (cyfrowa telewizja naziemna) - budynek Avia 4
Telewizja naziemna i korzystanie z niej - budynek Avia 4
Korzysta ktoś u nas w bloku z telewizji naziemnej? Wszystkie kanały są dostępne?
-
Re: Problem z odbiorem DVB-T (cyfrowa telewizja naziemna) - budynek Avia 4
Na Avii 2 cały czas trwają prace. Raz jest raz nie ma TV.
Problem który kiedyś występował to zasilanie anteny (podobno już naprawione). Do tego stopnia że obraz tracił kolory, ostrość, przy próbie odtwarzania czegoś z USB problem wcale nie znikał (dop po wyjęciu wtyczki anteny). TV miałem przez to w serwisie.
W dalszym ciągu coś robią, podmieniają kable itd.
Problem który kiedyś występował to zasilanie anteny (podobno już naprawione). Do tego stopnia że obraz tracił kolory, ostrość, przy próbie odtwarzania czegoś z USB problem wcale nie znikał (dop po wyjęciu wtyczki anteny). TV miałem przez to w serwisie.
W dalszym ciągu coś robią, podmieniają kable itd.
-
Re: Problem z odbiorem DVB-T (cyfrowa telewizja naziemna) - budynek Avia 4
Polecam instalację UPC lub innego rozwiązania, oni najpierw demontują gniazdko aby wyciągnąć z niego kondensator i odblokowują sygnał. Może w przypadku zwykłej nadziemnej też trzeba go wydłubać z gniazdka? Niech ktoś sprawdzi 

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”