Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych z blokadami - Avia 4
Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych z blokadami - Avia 4
Witam czy rozstrzygnela sie u panstwa sprawa miejsca postojowego?
-
Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych z blokadami - Avia 4
Podbijam temat. Jakieś newsy na temat całej sytuacji?
Wygląda na to, że dogadują się jakoś z Budimex'em, skoro taka cisza zrobiła się w temacie, dajcie znać, czy ktoś coś wie, bo sprawa chyba precedensowa 

-
Precedensowa, nie da się ukryć. Sposób jej rozwiązania będzie w dużej mierze wykorzystany przez wszystkie osoby które są ( a raczej będą) w podobnej na Orlińskiego i pozostałych budynkach Avii.
Podbijam temat? Czemu nikt z Avii 4 nie wypowiada się w tej sprawie?
Jedyną rozsądną formą ze strony dewelopera jest zaproponowanie innych miejsc, choćby i dalej położonych od obecnych ale nie obciążonych wadą "miejsce dla niepełnosprawnych". Sprawa dotyczy tak naprawdę nie tak wielkiej liczby miejsc. Jestem zdumiony, że tego jeszcze nie rozwiązano - pod względem marketingowym to fatalny ruch.
Hej,
Jestem w podobnej sytuacji jak Wy, tyle ze moje miejsce parkingowe oznaczone w/w znakiem jest przy Orlinskiego 10. Za 2 tygodnie zaczynaja sie odbiory, co robić? Czy ktoś zastanawiał sie nad jakas fachowa (najlepiej zbiorowa) pomoca prawna?
Jestem w podobnej sytuacji jak Wy, tyle ze moje miejsce parkingowe oznaczone w/w znakiem jest przy Orlinskiego 10. Za 2 tygodnie zaczynaja sie odbiory, co robić? Czy ktoś zastanawiał sie nad jakas fachowa (najlepiej zbiorowa) pomoca prawna?
Hej
Właśnie ostatnio pod O10 pozdejmowali cześć blokad na miejscach z znaczkiem "niepełnosprawnego", czyżby do jakiś odbiorów nadzoru..
Właśnie ostatnio pod O10 pozdejmowali cześć blokad na miejscach z znaczkiem "niepełnosprawnego", czyżby do jakiś odbiorów nadzoru..
- A co będzie z tymi miejscami sprzedanymi, i zamienionymi w inwalidzkie?jas78 pisze:Jedyną rozsądną formą ze strony dewelopera jest zaproponowanie innych miejsc, choćby i dalej położonych od obecnych ale nie obciążonych wadą ...

Lucek pisze:- A co będzie z tymi miejscami sprzedanymi, i zamienionymi w inwalidzkie?jas78 pisze:Jedyną rozsądną formą ze strony dewelopera jest zaproponowanie innych miejsc, choćby i dalej położonych od obecnych ale nie obciążonych wadą ...
Jak to co będzie? Nowe Czyżyny będą najbardziej przyjaznym dla zmotoryzowanych niepełnosprawnych osiedlem w Krakowie. Albo nawet w całej Polsce. Wreszcie o Was pozytywnie napiszą w mediach

A na poważnie: po zdjęciu blokad i tak miejsca dla niepełnosprawnych zamienią się w "dzikie" miejsca dla wszystkich - znajdzie się z pewnością dość cwaniaków chcących ryzykować mandatod SM.
Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”