Mamy telefony w Orange i Play i w mieszkaniu zasięg na jednym i drugim to jedna - max 2 kreski, nie da się rozmawiać, czy to ogólny problem na naszym osiedlu?
Mieszkanie na Avii 3 na 2 piętrze.
Zasięg telefonii komórkowej w nowych blokach na os. Avia / Orlińskiego
Re: Zasięg telefonii komórkowej w nowych blokach na os. Avia / Orlińskiego
Orange ciężko mi ocenić, ale jeśli macie w Play, spróbujcie zadzwonić do nich i zgłosić problemy z zasięgiem, ewentualnie można to zrobić przez formularz zgłoszeniowy na 24.play.pl. Ja tak zrobiłem i włączyli mi z powrotem dostęp do zasięgu T-Mobile (wyłączony od jakiegoś czasu bo Play nie dogadał się w sprawie nadajników), dzięki czemu jest trochę lepiej.
Ja w play na Orlińskiego też mam lipny zasięg. Czasem telefon leży na stole i dostaję sms, że ktoś próbował się dodzwonić do mnie.
-
Mam podobny problem z zasięgiem Play w bloku (jeszcze nie Avia, ale to chyba ogólna przypadłość) - trzeba włączyć w telefonie opcję roamingu krajowego, wyszukać sieci i wybrać Play-T-Mobile. Roaming krajowy w Play nic nie kosztuje. Przynajmniej w moim przypadku T-Mobile lepiej sobie radzi w blokach.
W O10 zasięg Plusa jest nawet w garażu podziemnym (da się rozmawiać będąc w samochodzie). Na trzecim pietrze LTE ściąga 30 Mb/s.
Avia 5, piętro 4 - sieć Orange i Plus praktycznie cały czas pełny zasięg (4 kreski), jeszcze się nie zdarzyło żebym miał problemy z połączeniem, zawsze słychać głośno i wyraźnie.
Ralfin pisze: sieć Orange i Plus praktycznie cały czas pełny zasięg (4 kreski), jeszcze się nie zdarzyło żebym miał problemy z połączeniem, zawsze słychać głośno i wyraźnie.
Bo to porządni operatorzy. Niestety - dobry i tani Play jest dobry, bo jest tani.. nic poza tym

Na 15-tym piętrze zarówno T-Mobile i Orange mają bardzo słaby zasięg. Rozmowa bywa niemożliwa, zwłaszcza gdy w czasie rozmowy chodzi się po mieszkaniu. Zastanawiam się czy zgłoszenie tego u operatora może przynieść jakikolwiek skutek.
Zgłaszałam i dowiedziałam się tylko że zasięg jest full i to nie jest ich problem... jeśli tak jest to czemu zasięg jest tak słaby? Nie mam pojęcia o co chodzi 

Są do kupienia wzmacniacze sygnałów GSM, nie wiem na ile to faktycznie działa, ale może jak masz problem to warto się za takim czymś do mieszkania rozglądnąć.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”