Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać / czy wszyscy

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
iiii

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać

Postautor: iiii » 15 wrz 2017, 10:54

Problem taki ze jest to teren prywatny i ani straz ani policja nie moze wlepic mandaty!!!a drugi ze miejsca dla inwalidow staly sie ogolno dostepne zgodnie w wyrokiem inspektorato wojewodzkiego wiec pilot bedzie mial kazdy

klukli26

Postautor: klukli26 » 15 wrz 2017, 11:04

Rozmawiałam własnie z Budimexem odnośnie pilotów do bram.. a więc Budimex przekazuje piloty tylko i wyłączenie tym którzy zakupili miejsce postojowe w garażu lub zewnętrze ALE każdy ma prawo poprosić o pilot zarządcy ! Brama główna będzie otwarta przez cały dzień, zamykana tylko na noc. Bezpośrednio z mieszkania nie ma możliwości otwarcia bramy, można tylko furtkę otworzyć. Także chyba po problemie ponieważ każdy kto nie ma pilota może się zgłosić później do zarządcy po pilot :)

Arav

Postautor: Arav » 15 wrz 2017, 12:08

I skoro brama bedzie szeroko otwarta przez 90% czasu to tym bardziej nie ma problem... kazdy I tak bedzie wjezdzal kiedy bedzie chcial

Robert

Postautor: Robert » 15 wrz 2017, 12:18

iiii pisze:Problem taki ze jest to teren prywatny i ani straz ani policja nie moze wlepic mandaty!!!a drugi ze miejsca dla inwalidow staly sie ogolno dostepne zgodnie w wyrokiem inspektorato wojewodzkiego wiec pilot bedzie mial kazdy

Jeśli będzie strefa zamieszkania to policja może dać mandat. Poza tym wewnątrz osiedla będą tylko drogi p-poż. albo dojazdowe do dróg p-poż. W tym przypadku nadzór straży pożarnej za ich blokowanie, będzie karać mandatem, a nawet grzywną wspólnotę mieszkaniową

Milkaczoko

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia

Postautor: Milkaczoko » 16 wrz 2017, 14:52

kicaj pisze:Ta właśnie powinno się stać, mam nadzieję że znak strefa zamieszkania kiedyś się pojawi.

Jestem realistka...wystarczy policzyc do 3...mieszkancow bez wykupionych miejjsc jest wiecej niz tych ktorzy kupili wiec ciezko bedzie wywalczyc strefe zamieszkania bo posiadacze miejsc nie beda mieli sily przebicia we wspolnotach mieszkaniowych...wiec jesli bx sam teraz tego nie ureguluje to tym bardziej nie zrobimy tego my

mik

Postautor: mik » 26 wrz 2017, 10:13

Napiszę kolejny raz. Czy macie ochotę partycypować w płaceniu kary nałożonej na CAŁĄ wspólnotę z powodu jednego cwaniaka? Chyba nie. Strefa zamieszkania leży w interesie nas wszystkich! A jak nie to osoby, które zagłosują na "Nie", z imienia i nazwiska, niech składają się na karę. Ja płacić nie mam zamiaru.

dexter

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia w Krakowie

Postautor: dexter » 26 wrz 2017, 10:19

Milkaczoko pisze:
kicaj pisze:Ta właśnie powinno się stać, mam nadzieję że znak strefa zamieszkania kiedyś się pojawi.

Jestem realistka...wystarczy policzyc do 3...mieszkancow bez wykupionych miejjsc jest wiecej niz tych ktorzy kupili wiec ciezko bedzie wywalczyc strefe zamieszkania bo posiadacze miejsc nie beda mieli sily przebicia we wspolnotach mieszkaniowych...wiec jesli bx sam teraz tego nie ureguluje to tym bardziej nie zrobimy tego my

Ureguluje - osiedle i drogi zostaną oznakowane jak tylko zakończy się budowa - info od zarządcy. I nic tu nie pomoże liczenie i głosowanie, bo w akcie każdy podpisywał zgodę na taki stan rzeczy i wprowadzenie właściwego oznakowania jest wymogiem a nie życzeniem.
Z aktu wynika że zrobią to w okolicy maja 2018 roku.

danka

Postautor: danka » 27 wrz 2017, 13:25

Czy Państwa zdaniem rozdanie wszystkim mieszkańcom pilotów coś załatwi? Wykupiłam miejsce parkingowe, które jest notorycznie blokowane przez parkujących przy chodniku. Mam długie auto i przy stojących obok zaparkowanych samochodach "dzicy" parkujący uniemożliwiają mi korzystanie z opłaconego miejsca. To jest, Państwa zdaniem fair? Nie obchodzi mnie, że "przecież muszą gdzieś zaparkować". Nie muszą. Bo nie kupili miejsca postojowego, licząc, że jakoś to będzie. Poza tym kupując mieszkanie na Avii informowano o "osiedlu zamkniętym", mam nadzieję, że takie pozostanie. Wszystko dla wszystkich, znaczy nic dla każdego. Mam nadzieję, że przynajmniej niektórzy to rozumieją.

DartHart

Postautor: DartHart » 27 wrz 2017, 13:58

To trzeba nauczyć się parkować :D

danka

Postautor: danka » 27 wrz 2017, 14:20

Poważnie? Dzięki za radę. Po prostu przestanę się niebawem przejmować, gdy mój zderzak utknie w czyichś drzwiach podczas wyjeżdżania, bo widzę, że niektórych to bawi. Mnie też już zaczyna. Jest ryzyko jest zabawa :D

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”